in

Stijlvolle kapsels voor vrouwen van 50+

Laatste update: July 26, 2021 door admin

De meest stijlvolle kapsels voor vrouwen van 50+ – Wanneer je als vrouw de leeftijdsgrens van 40 of 50 jaar passeert, verandert er het een en ander in je leven. Een van de dingen die verandert, is helaas dat je haar dunner wordt en de haarstructuur anders wordt. Dit gebeurt niet bij alle vrouwen op hetzelfde moment. Sommige veertigers hebben nog vitaal haar.

Maar passeer je de 50, dan is een verandering van je haarstructuur eigenlijk een gangbare praktijk. Het haar wordt dunner en is lastiger in model te krijgen. Daarbij wordt je haar vaak ook grijzer en witter.

50+ kapsels

Kapsels voor dames van 50+

Gelukkig valt deze verandering te maskeren door te kiezen voor andere kapsels. Kapsels die hip zijn en bestaande conventies doorbreken. Maar welke kapsels voor oudere dames zijn er zoal? En welke kapsels 50+ zijn het meest stijlvol en eigentijds? In dit artikel lees je alles over kapsels voor oudere dames.

Mooiste 50+ kapsels

We hebben de mooiste 50+ kapsels voor je op een rijtje gezet. Het maakt eigenlijk niet uit of je voor een kapsel met lang haar of met kort haar kiest. Beide soorten haarstijlen kunnen gewoon. Het belangrijkste is dat je jezelf comfortabel en lekker voelt met het kapsel dat je uitkiest. Meer telt niet! Doe je voordeel met onze tips en kies voor een van de onderstaande elegante en vrouwelijke kapsels!

Stijlvolle kapsels met lang haar

Er zijn diverse haarstijlen en kapsels 50+ mogelijk als je op zoek bent naar een nieuwe coupe. Voor lang haar geldt namelijk geen leeftijdsgrens. Kies je voor lang haar, dan zijn er wel een paar punten van aandacht om je kapsel zo mooi mogelijk te maken. Kies in elk geval niet voor dit kapsel, omdat je er je hele leven al mee hebt rondgelopen. Dat is geen argument. Het gaat er bij kapsels om, of je nu kort haar of lang haar draagt, dat je jezelf er fijn bij voelt.

kapsels oudere dames

Wanneer je relatief dun haar hebt, wat inhoudt dat de diameter van je haar kleiner is dan gemiddeld, kun je het beste niet al te lang haar dragen. Laat je haar in dat geval niet verder dan op je schouders vallen.

Hetzelfde geldt ook wanneer je dun haar (dun haar kapsels) hebt in de zin van haardichtheid. Kun je je schedel op bepaalde plekken door het haar heen zien, dan is het eveneens visueel mooier als je kiest voor lang haar tot maximaal tegen je schouders aan.

Door je haar goed te verzorgen en te voorzien van subtiele kleuren (zoals enkele highlights of een balayage), kun je op een subtiele manier de aandacht afleiden van je dunne haar en vallen ook rimpeltjes in je gezicht een stuk minder op.

Een goede tip is verder om volume in het haar aan te brengen. Dit kun je op diverse manieren doen:

Tips voor meer volume in je haar

Zo kun je een volumespray gebruiken om je haar extra volume te geven. Verder kun je snel meer volume creëren door je haar van onderaf te föhnen. Zo wordt niet alleen het haar van de onderkant ook goed droog, maar breng je ook een soort root lift in je haar aan. Heb je geen goed haarmiddel thuis om volume aan te brengen, dan kun je ook kiezen voor wat talkpoeder bij je haarwortel strooien en dat goed inwrijven (maar liever wat droogshampoo).

Tenslotte kun je af en toe, als je een scheiding in je haar hebt, de scheiding verplaatsen naar links of rechts en je haar de andere kant op doen. Zo stimuleer je je haar op een natuurlijke manier om meer volume te krijgen.

Ook een kort kapsel oogt elegant

Naast lang haar zijn ook korte kapsels voor oudere dames meer dan geschikt. Qua korte kapsels is er een heel palet haardrachten waaruit je kunt kiezen. Een van de mest gekozen haarlijnen voor vrouwen die boven de 40 zijn, is de klassieke bob look.

kapsels-50-plus

Een boblijn staat, zeker als je wat extra volume aanbrengt, lekker jong en snel. Je lijkt er in elk geval een stuk jonger door. Verder is een voordeel van een bobkapsel dat deze gemakkelijk te onderhouden en bij te knippen is. Kortom: een ideaal type kapsel voor vrouwen van middelbare leeftijd!

Als kort kapsel kun je ook kiezen voor piekjes en korte lokken. Soms zijn stekeltjes mooi, afhankelijk van je gelaatscontouren. Kies je voor korte haarsnitten, dan is een haarkleur met highlights, net als bij lang haar, een prachtige oplossing. Hierdoor krijgt je kapsel meer uitstraling en textuur.

kapsels 40+

Een tip als je kiest voor een kort kapsel met boblijn, is om je pony door te laten lopen tot je wenkbrauwen. Natuurlijk hoeft dit niet per se, maar een lange pony geeft wel een mooi effect. Met name als je veel rimpels op je voorhoofd hebt en die wilt verbergen, is het een idee om je pony te laten aangroeien.

Maar ook als je geen last hebt rimpels op je voorhoofd, staat een wat langere pony leuk! Bob kapsels met pony’s zijn namelijk tijdloos en laten je jonger en frisser ogen. En dat is natuurlijk precies de bedoeling!

Je haar in een knot of kiezen voor een pixie cut

Ten slotte kun je nog overwegen om je haar in een knotje te doen. Zeker als je lang haar hebt, is dit een goede methode om te verhullen dat je haar dunner is geworden. Je kunt de knot namelijk zo groot maken als je zelf wilt en een eigen draai geven aan de vormgeving van je knotje.

Tot slot raden we je de stoere pixie cut aan als mogelijk kapsel. De pixie cut is een gewaagd kapsel voor vrouwen, die bekend is geworden doordat diverse actrices dit kapsel in Hollywoodfilms droegen.

De pixie cut kenmerkt zich door een wilde haardos, die zorgt dat je er jonger uit komt te zien. Dit type kapsel heeft, juist door de wilde look, weinig onderhoud en verzorging nodig. En zeker voor dames die wat dunner haar hebben is de pixie cut een fraaie haarstijl. Kortom: er valt genoeg te kiezen!

Lees: korte kapsels 2021

Lees ook: kapsels 2021

Lees ook: haarkleuren 2021

Lees ook: Hoe een bob stylen?

kapsel vijftigplusser

Foto’s: Shutterstock (Tinseltown)

Written by admin

haarkleuren 2021

Haarkleuren 2022: de 15 grootste haarkleurtrends voor dit jaar

kleurenanalyse

Kleurenanalyse met seizoenstheorie: welke kleuren passen bij jou?