in

De mooiste opsteekkapsels 2024: opgestoken kapsels voor vrouwen

Laatste update: January 29, 2024 door admin

We geven je graag voor 2024 een nieuwe oude trend mee: opsteekkapsels! Behalve dat het soms prettig kan zijn je lokken vast te zetten, zijn er genoeg kapsels voor opgestoken haar die ook nog eens prachtig staan.

Van lang tot kort en van krullend tot stijl haar: we nemen de populairste opsteekkapsels voor vrouwen graag met je door!

Waarom zou je kiezen voor een opsteekkapsel? Het is – als je eenmaal het gevoel ervoor hebt gekregen in je vingers – gemakkelijk om te maken en staat leuk. Je kan opsteekkapsels in veel verschillende settings dragen. Van trouwkapsels tot festivalkapsels!

Opsteekkapsels 2024

1. Chignon

De chignon komt zoals het woord al doet vermoeden uit Frankrijk. In het Nederlands zou je het vertalen met “knoet” of “dotje” , hoewel de letterlijke vertaling “nek” is.

Dit kapsel werk je dan ook vanuit de nek op omhoog, waarbij gebruik wordt gemaakt van een draaiende beweging én een hoop speldjes! Er zijn natuurlijk verschillende manieren om de chignon te maken en uiteraard zijn er ook nog weer variaties op te maken. We leggen hier de basischignon aan je uit!

Allereerst breng je je haar naar één kant, welke kant maakt niet uit, zolang het maar werkbaar is voor jou. Zet het haar vast met een aantal stevige speldjes, liefst vanuit verschillende hoeken ingestoken. Je creëert dan een soort ster.

Je kunt je haar aan het einde in een klein knotje doen, dit vergemakkelijkt het draaiproces. Vervolgens ga je je haar indraaien, van onder in je nek naar boven, totdat een verticale wrong is ontstaan.

Nu zet je het hele geval weer verder vast met wat kleinere speldjes, die je daarna verstopt in je haar.

Gebruik er zoveel als nodig is voor een stabiel gevoel. Fixeer goed met haarlak! Je chignon is nu in principe klaar.

Je kunt er nog voor kiezen om halverwege wat plukjes los te trekken voor een nonchalantere look. Ook kun je er bijvoorbeeld nog een mooie clip of speld inschuiven voor een chique touch.

 

2. Opsteekkapsels met krullen

Deze kapsels zijn geschikt voor zowel vrouwen met natuurlijke krullen, als krullen gemaakt met de krultang/krulspelden.

Met krullen is ontzettend veel mogelijk, maar het kan soms wel iets meer gedoe zijn. Krullen kunnen nogal weerbarstig zijn of lastig in toom te houden. We leggen daarom een opsteekkapsel met krullen aan je uit dat hoe dan ook zal lukken: de lage twist-updo.

Splits je haar eerst in twee delen, de bovenkant en de onderkant. Zet het bovenste gedeelte eventjes vast bovenop je hoofd met een speldje.

Maak nu van het onderste gedeelte een mooie knot, laag in je nek. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het haar in eerst te draaien en vervolgens in een knot te draaien. Zet vast met wat speldjes.

Verdeel nu het bovenste gedeelte aan weerszijden van je hoofd. Draai de rechterlok naar binnen toe en dan naar achter, bovenlangs om de knot. Zet weer vast met speldjes en herhaal aan de linkerkant! Trek eventueel nog wat plukjes los(ser) voor een vol en speelser resultaat. Fixeer met wat haarlak. Heerlijke haartrend, toch?

3. Opsteekkapsels met vlechten

Heb je wat meer tijd en zin om er echt een kunstwerkje van te maken? Ga dan voor een opsteekkapsel met vlechten!

We geven je twee opties, maar je kunt natuurlijk eindeloos experimenteren. Dit opgestoken kapsel lijkt heel erg moeilijk om te maken, maar is het echt niet! Enkele keren oefenen is echt al voldoende om dit kapsel goed te kunnen maken bij jezelf.

Watervlecht opsteken

Verdeel je haar in twee delen en zet de rechterkant even naar voren vast. Maak van het linkerdeel links onderin je nek een rommelige knot.

Zet de knot vast met speldjes zodat er een mooie, volle knot ontstaat. Fixeer vast met wat haarlak.

Begin nu met een gedeelte van het rechterdeel van het haar aan een invlecht (watervalvlecht, dutch braid of wat je zelf mooi vindt en kan!) en werk verder tot het haar op is.

Trek de vlecht voorzichtig uit elkaar zodat een volle vlecht ontstaat. Plaats de vlecht bovenlangs om de knot heen en zet tussendoor steeds vast met speldjes.

Zorg dat het laatste (ongevlochten) stukje haar onder de knot uitkomt en zet hem daar vast. Trek alles nog even mooi in verhouding en fixeer daarna met haarlak.

Een crown braid (kroonvlecht) of dutch braid (invlechten)

De Crown Braid of kroonvlecht! Een hele populaire en prachtige boho vlecht rondom je hoofd, waardoor het lijkt op, jawel, een kroon!

Het mooiste is om hier te dutchbraiden of invlechten. In het kort betekent dit dat je onderlangs invlecht in plaats van het normale bovenlangs invlechten.

Verdeel je haar weer in twee delen. Begin aan één kant achter onderin en dutchbraid steeds verder naar voren én omhoog, zodat je bij je voorhoofd uitkomt. Bedenk of je wat plukjes los wil laten hangen, want dit is het moment om die eruit te halen. Vlecht hem af en zet even vast.

Vlecht nu de andere kant vanaf je voorhoofd naar achterin je nek en draai in beide vlechten een klein elastiekje. Trek de vlechten flink uit elkaar zodat brede vlechten ontstaan.

Nu pak je de eerste vlecht en draai hem bovenlangs verder naar de andere kant van je hoofd, waar je hem onder de tweede vlecht vast kunt zetten.

Doe hetzelfde onderlangs met de tweede vlecht en zet vast voorop je hoofd, wederom onder de andere vlecht. Zet alles goed vast met speldjes en fixeer weer met haarlak. En voilà, je kroon van haar is klaar!

4. Opsteekkapsels voor kort haar

Tot slot natuurlijk nog een prachtig opsteekkapsel voor kort of halflang haar. Je zou denken dat hier minder mogelijk mee is, maar niets is minder waar!

Maak van het bovenste gedeelte van je haar twee staartjes over je hoofd naar achter. Trek/draai beide staartjes boven de elastiekjes door het haar heen zodat een twist ontstaat.

Trek nu voorzichtig het haar wat losser zodat er volume en textuur ontstaat, zowel bij de staartjes als bovenop je hoofd.

Nu maak je van al je haar een simpel vlechtje achterin je nek dat je vervolgens weer wat losser trekt. Rol het vlechtje op naar boven toe, ongeveer tussen de twee gedraaide staartjes in en zet vast met speldjes.

Trek alles nog een beetje losser zodat een nonchalant geheel ontstaat en laat bijvoorbeeld wat plukjes rondom je gezicht vallen ter omlijsting van je gezicht.

5. Half opgestoken kapsels

Een half opgestoken kapsel is een kapsel dat er altijd classy uitziet, maar wat minder moeite kost dan een volledig opgestoken haarstijl.

Veel plezier met het maken van deze mooie opsteekkapsels voor vrouwen!

Lees ook: kapsels 2024

Lees ook: korte kapsels 2024

Lees ook: haartrends 2024

Lees ook: haarkleuren 2024

opsteekkapsels

Written by admin

winterjassen-trends

Winterjassen trends: welke winterjassen dragen in 2024?

welke haarkleur past bij mij

Welke haarkleur past bij jou? Jouw mooiste haarkleur