in

Baardtrends 2024: deze baardstijlen moet je proberen

Laatste update: February 4, 2024 door admin

Baardtrends 2024: 5 stijlen die je moet uitproberen

Als het gaat om baardstijlen, is er geen twijfel over mogelijk dat 2024 een interessant jaar zal zijn. Er zijn talloze nieuwe trends en stijlen die je kunt proberen, of je nu een volle baard wilt of een subtielere look. Als je op zoek bent naar inspiratie, ben je hier aan het juiste adres. Hier zijn enkele van de baardstijlen die je in 2024 moet proberen. Lees ook: herenkapsels 2024

man-bun-en-baard
man-bun-en-baard

De eerste baardstijl die je zou moeten overwegen, is de “Van Dyke” baard. Deze stijl is vernoemd naar de beroemde Vlaamse schilder Antoon van Dyck en is de perfecte keuze voor mannen die een subtielere look willen. Het bestaat uit een snor en een goatee baard, die niet aan elkaar zijn verbonden. Het is een geweldige optie voor mannen met een smalle kin.

baard trends
baard trends

Een andere trend die je in 2024 kunt verwachten, is de 5 o’clock shadow. Dit is een korte stoppelbaard die er casual en toch stijlvol uitziet. Het is een geweldige keuze voor mannen die niet veel tijd willen besteden aan het onderhouden van hun baard, maar er toch verzorgd uit willen zien. Deze stijl is gemakkelijk te onderhouden en vereist slechts een kleine investering qua tijd.

baardtrends
baardtrends

Populaire baardstijlen in 2024

Als baardliefhebber wil je natuurlijk weten welke baardstijlen in 2024 populair zijn. Hieronder bespreek ik de drie populairste baardstijlen van 2024.

De volle baard

De volle baard is al jarenlang populair en ook in 2024 zal deze baardstijl niet uit het straatbeeld verdwijnen. Bij deze baardstijl laat je je baard ongestoord doorgroeien tot een volle, dikke baard. Het is belangrijk om je baard goed te onderhouden door deze regelmatig te wassen en te verzorgen met baardolie. Een volle baard vraagt namelijk om extra aandacht en verzorging.

volle-baard
volle-baard

Een volle baard past bij mannen met een wat voller gezicht en is perfect voor mannen die een stoere, mannelijke uitstraling willen hebben. Het is wel belangrijk om te weten dat niet iedereen een volle baard kan laten groeien. Het kan namelijk zijn dat je baardharen niet dik genoeg zijn om een volle baard te laten groeien.

De snor en sik

Een andere populaire baardstijl in 2024 is de combinatie van een snor en sik. Bij deze baardstijl laat je je snor en sik doorgroeien tot een mooie, volle baard. Het is belangrijk om je snor en sik goed te verzorgen door deze regelmatig te trimmen en te kammen. Zo voorkom je dat je baard er slordig uitziet.

baard-trends-2024
baard-trends-2024

Een snor en sik passen bij mannen met een wat smaller gezicht en zijn perfect voor mannen die een wat meer artistieke uitstraling willen hebben. Het is wel belangrijk om te weten dat niet iedereen een snor en sik kan laten groeien. Het kan namelijk zijn dat je baardharen niet dik genoeg zijn om een volle snor en sik te laten groeien.

De stoppelbaard

De stoppelbaard is een baardstijl die altijd populair zal blijven. Bij deze baardstijl laat je je baardharen kort groeien tot een stoppelbaard. Het is belangrijk om je stoppelbaard goed te onderhouden door deze regelmatig te trimmen en te verzorgen met baardolie. Zo voorkom je dat je stoppelbaard er slordig uitziet.

Een stoppelbaard past bij mannen met een wat jonger gezicht en is perfect voor mannen die een wat meer casual uitstraling willen hebben. Het is wel belangrijk om te weten dat niet iedereen een stoppelbaard kan laten groeien. Het kan namelijk zijn dat je baardharen niet dik genoeg zijn om een volle stoppelbaard te laten groeien.

Gekleurde baarden

Een van de speciaalste baardentrends die we dit jaar spotten: je baard in een bijzondere kleur verven! Val op met bijvoorbeeld een knalrode of blauwe baard, terwijl je de rest van je haren gewoon je standaard haarkleur laat. Opvallen zal je zeker!

baard-trend-gekleurde-baard
baard-trend-gekleurde-baard

Baardverzorgingstips

Hydratatie

Een van de belangrijkste aspecten van baardverzorging is hydratatie. Een droge baard kan jeuk en irritatie veroorzaken, en kan er ook onverzorgd uitzien. Het is belangrijk om je baard regelmatig te wassen en te hydrateren met een conditioner of baardolie. Ik raad aan om dit minstens twee keer per week te doen, afhankelijk van de lengte van je baard. Zorg er ook voor dat je voldoende water drinkt om gehydrateerd te blijven.

baard-trends-bloemetjes
baard-trends-bloemetjes

Trimmen en stylen

Om je baard er op zijn best uit te laten zien, moet je hem regelmatig trimmen en stylen. Dit kan je thuis doen met een baardtrimmer en een kam. Zorg ervoor dat je de juiste lengte kiest voor je baardstijl en dat je de baardtrimmer voorzichtig en gelijkmatig gebruikt. Je kunt ook een professionele trimbeurt overwegen om de vorm en lengte van je baard te behouden.

Baardolie en balsem

Baardolie en balsem zijn geweldige hulpmiddelen om je baard te verzorgen en te stylen. Baardolie hydrateert je baard en huid, terwijl baardbalsem helpt om je baard in vorm te houden. Breng baardolie aan na het wassen en drogen van je baard, en gebruik baardbalsem om je baard te stylen en in vorm te houden gedurende de dag.

baard meme

Zorg ervoor dat je niet te veel product gebruikt, anders kan je baard er vettig uitzien.

Written by admin

kapsels-voor-festivals-lang-haar

Festivalkapsels: 10 stijlen die je absoluut moet uitproberen!

kleding-festivals

Festival outfits: 5 stijlvolle outfits die je moet proberen deze zomer!