in

Krullen met een krultang: tutorials en stappenplannen voor thuisgebruik

Laatste update: February 13, 2024 door admin

Krullen met een krultang: tutorials en stappenplannen voor thuisgebruik

Als je op zoek bent naar manieren om je haar te krullen, dan is een krultang een geweldig hulpmiddel. Het geeft je de vrijheid om je haar te stylen zoals jij dat wilt, zonder dat je naar een kapsalon hoeft te gaan.

Het kan echter lastig zijn om te weten waar je moet beginnen als je nog nooit eerder een krultang hebt gebruikt. Daarom heb ik hier wat tutorials en stappenplannen verzameld om je op weg te helpen.

krultang-tips-om-krullen-te-maken
krultang-tips-om-krullen-te-maken

Of je nu op zoek bent naar subtiele golven of volumineuze krullen, er zijn verschillende technieken die je kunt gebruiken om je haar te krullen met een krultang.

Het is belangrijk om de juiste temperatuur voor je haartype te gebruiken en om je haar in secties te verdelen om het proces gemakkelijker te maken. Met de juiste tools en technieken kun je snel en gemakkelijk de krullen creëren waar je altijd al van hebt gedroomd.

Of je nu een beginner bent of al wat ervaring hebt met het gebruik van een krultang, deze tutorials en stappenplannen kunnen je helpen om het meeste uit je styling te halen.

Leer hoe je je haar kunt voorbereiden, welke producten je moet gebruiken en hoe je de perfecte krullen kunt maken die de hele dag blijven zitten. Met deze gids kun je zelfverzekerd en met plezier aan de slag met het krullen van je haar.

hoe-zelf-je-haar-krullen-met-een-krultang
hoe-zelf-je-haar-krullen-met-een-krultang

Benodigdheden

Als je zelf je haren wilt krullen met een krultang, zijn er een aantal benodigdheden die je nodig hebt. Hieronder leg ik uit wat je nodig hebt en waarom.

Krultang

Uiteraard heb je een krultang nodig om je haren te krullen. Er zijn verschillende soorten krultangen op de markt, zoals een conische krultang, een krultang met een klem of een krultang met meerdere opzetstukken. Kies een krultang die past bij jouw haartype en de gewenste krul.

haar-krullen-krultang
haar-krullen-krultang

Let bij de aanschaf van een krultang ook op de temperatuurinstellingen en de grootte van de krultang. Een krultang met meerdere temperatuurinstellingen is handig als je dun of beschadigd haar hebt.

Een grotere krultang is geschikt voor grove krullen, terwijl een kleinere krultang geschikt is voor kleine krullen.

Haarproducten

Naast een krultang zijn haarproducten ook belangrijk als je je haren wilt krullen. Hieronder vind je een aantal haarproducten die handig zijn om te gebruiken.

Product Waarom?
Hittebescherming Een hittebeschermende spray of crème beschermt je haar tegen de hitte van de krultang. Hierdoor voorkom je beschadiging en breekbaarheid van je haar.
Mousse Een mousse geeft je haar meer volume en zorgt ervoor dat je krullen langer blijven zitten.
Haarspray Haarspray zorgt ervoor dat je krullen langer blijven zitten en dat pluis wordt verminderd. Kies een haarspray die geschikt is voor jouw haartype.
Serum of olie Een serum of olie voedt je haar en zorgt ervoor dat je krullen glanzend en zacht blijven.

Gebruik niet te veel haarproducten, want dit kan je krullen verzwaren en ervoor zorgen dat ze uitzakken.

Experimenteer met verschillende haarproducten om te ontdekken welke het beste werken voor jouw haar.

Voorbereiding

Als je zelf je haren wilt krullen met een krultang, is het belangrijk om je haar goed voor te bereiden. Hieronder vind je een aantal stappen die je kunt volgen om je haar optimaal voor te bereiden op het krullen.

krullen-maken-met-een-krultang
krullen-maken-met-een-krultang

Haar wassen

Voordat je begint met het krullen van je haar, is het belangrijk om je haar te wassen. Zorg ervoor dat je een shampoo gebruikt die geschikt is voor jouw haartype.

Spoel je haar goed uit en gebruik vervolgens een conditioner om je haar te verzorgen. Spoel de conditioner goed uit en dep je haar droog met een handdoek.

Haar drogen

Voordat je begint met het krullen van je haar, is het belangrijk om je haar goed te drogen.

Gebruik een föhn om je haar te drogen en zorg ervoor dat je haar volledig droog is voordat je begint met het krullen. Als je haar nog vochtig is, kan het beschadigen door de hitte van de krultang.

Haar beschermen

Als je je haar krult met een krultang, wordt je haar blootgesteld aan hitte. Dit kan je haar beschadigen en droog maken. Om je haar te beschermen, kun je een hittebeschermer gebruiken. Spray de hittebeschermer gelijkmatig over je haar voordat je begint met het krullen.

Zo bescherm je je haar tegen de hitte van de krultang en voorkom je beschadiging.

krultang-gebruiken
krultang-gebruiken

Krullen zetten

Haar verdelen

Voordat ik begin met het zetten van krullen, verdeel ik mijn haar in verschillende secties. Dit maakt het gemakkelijker om elke lok te krullen en ervoor te zorgen dat ik geen stukjes oversla.

Ik begin meestal met het vastzetten van de bovenste laag van mijn haar met een klem, zodat ik er later aan kan werken.

Vervolgens verdeel ik de onderste laag in tweeën en klem ik de ene kant vast. Ik begin dan met het krullen van de andere kant, beginnend bij de onderkant van mijn haar en werk omhoog. Nadat ik alle lokken heb gekruld, laat ik de andere kant los en herhaal ik het proces.

Krullen zetten met krultang

Ik gebruik meestal een krultang met een diameter van 1 inch om mijn haar te krullen. Ik begin met het vastgrijpen van een kleine sectie haar en wikkel het rond de krultang, beginnend bij de wortels en werkend naar beneden. Ik houd de krultang ongeveer 10-15 seconden vast en laat dan voorzichtig de lok los.

Ik herhaal dit proces met elke lok haar, waarbij ik ervoor zorg dat ik de krultang altijd in dezelfde richting draai. Nadat ik alle lokken heb gekruld, laat ik mijn haar afkoelen en kam ik het voorzichtig door met mijn vingers om de krullen een natuurlijkere uitstraling te geven.

hoe-gebruik-je-een-krultang
hoe-gebruik-je-een-krultang

Afwerking

Als je klaar bent met het krullen van je haar, is het belangrijk om het goed af te werken. Hier zijn een paar stappen die je kunt volgen om je krullen er perfect uit te laten zien:

Krullen losmaken

Als je je haar hebt gekruld, zullen de krullen er waarschijnlijk erg strak uitzien. Om een meer natuurlijke look te krijgen, kun je de krullen losmaken. Dit kun je doen door je vingers door je haar te halen en de krullen voorzichtig uit elkaar te trekken. Hierdoor krijg je meer volume en een minder strakke look.

Haar borstelen

Als je krullen hebt gemaakt, is het belangrijk om je haar voorzichtig te borstelen. Gebruik een zachte borstel om de krullen uit te kammen en je haar in model te brengen. Als je een borstel met harde haren gebruikt, kun je je haar beschadigen en de krullen verpesten.

Haar fixeren

Om ervoor te zorgen dat je krullen de hele dag blijven zitten, is het belangrijk om je haar te fixeren. Dit kun je doen met haarlak of een andere fixerende spray.

Spuit de haarlak of fixerende spray op ongeveer 30 centimeter afstand van je haar en zorg ervoor dat je het gelijkmatig verdeelt. Je kunt ook een beetje haarlak op je handen spuiten en het vervolgens door je haar verdelen voor een meer natuurlijke look.

Tips en tricks

Krultang technieken

Om de perfecte krullen te krijgen, zijn er verschillende technieken die je kunt gebruiken met je krultang. Hier zijn een paar tips:

 • Gebruik de juiste temperatuur voor je haartype. Fijn haar heeft een lagere temperatuur nodig dan dik haar.
 • Laat je haar afkoelen voordat je de krul loslaat. Dit helpt de krul te behouden en langer te laten zitten.
 • Draai de krultang niet te strak om je haar. Dit kan ervoor zorgen dat je haar in de tang vast komt te zitten en beschadigd raakt.
 • Werk in kleine secties om ervoor te zorgen dat elk deel van je haar dezelfde hoeveelheid warmte krijgt.

Haarverzorgingstips

Om je krullen er op hun best uit te laten zien, is het belangrijk om je haar goed te verzorgen. Hier zijn een paar tips:

 • Was je haar niet te vaak. Dit kan de natuurlijke oliën van je haar verwijderen die het gezond houden.
 • Gebruik een conditioner om je haar zacht en gehydrateerd te houden.
 • Gebruik een hittebestendige spray om je haar te beschermen tegen beschadiging door de krultang.
 • Kam je haar voorzichtig uit om klitten te voorkomen.

Veelgemaakte fouten

Er zijn een paar veelgemaakte fouten bij het krullen van je haar met een krultang. Hier zijn een paar dingen om op te letten:

 • Gebruik niet te veel haar per keer. Dit kan ervoor zorgen dat de krullen niet goed vormen en er rommelig uitzien.
 • Draai de krultang niet te strak om je haar. Dit kan ervoor zorgen dat je haar in de tang vast komt te zitten en beschadigd raakt.
 • Gebruik niet te veel hitte. Dit kan je haar beschadigen en uitdrogen.
 • Laat je haar afkoelen voordat je de krul loslaat. Dit helpt de krul te behouden en langer te laten zitten.

Lees ook: vrouwenkapsels 2024

Written by admin

retro-kapsels

Retro kapsels: vintage kapsels en verschillende retro haarstijlen

knotjeskapsels

Knotjeskapsels: zo maak je deze leuke knotjes en buns