in

Hoe maak je beachwaves? Tips en tutorials

Laatste update: February 13, 2024 door admin

Hoe maak je beachwaves? Tips en tricks

Beachwaves zijn een populaire haarstijl die eruitziet alsof je net van het strand komt. Het geeft je haar een natuurlijke, warrige textuur die perfect is voor een zomerse look. Maar hoe maak je beachwaves? In dit artikel zal ik je stap voor stap uitleggen hoe je deze look kunt creëren.

Om te beginnen heb je een aantal tools nodig, waaronder een krultang, haarclips en haarproducten zoals een hittebeschermer en textuurspray. Een ideaal kapsel om te dragen als festivalkapsel! Of, net als basis voor een mooi opsteekkapsel.

beachwaves
beachwaves

Het is belangrijk om je haar te beschermen tegen de hitte van de krultang, dus zorg ervoor dat je een hittebeschermer gebruikt voordat je begint met krullen.

Als je eenmaal de juiste tools en producten hebt, kun je beginnen met het krullen van je haar. Verdeel je haar in secties en krul elke sectie afzonderlijk. Zorg ervoor dat je de krultang niet te lang op één plek houdt om te voorkomen dat je haar beschadigd raakt.

Als je klaar bent met krullen, kun je je haar losser maken met je vingers en textuurspray aanbrengen om de beachy textuur te accentueren. En voilà, je hebt prachtige beachwaves!

zelf-beachwaves-maken
zelf-beachwaves-maken

Voorbereidingen

Voordat ik begin met het maken van beachwaves, zijn er een paar voorbereidingen die ik moet treffen om ervoor te zorgen dat mijn haar de perfecte textuur heeft voor deze stijl. Hieronder beschrijf ik twee belangrijke voorbereidende stappen: het wassen en drogen van mijn haar.

Haar wassen

Om te beginnen was ik mijn haar grondig met shampoo en conditioner om ervoor te zorgen dat het schoon en zacht is.

Ik zorg ervoor dat ik de conditioner alleen op de lengte en de punten van mijn haar aanbreng en niet op mijn hoofdhuid, om te voorkomen dat mijn haar te zwaar wordt en de golven niet goed blijven zitten.

Haar drogen

Na het wassen van mijn haar, droog ik het voorzichtig met een handdoek om het overtollige water te verwijderen. Ik gebruik nooit een föhn, omdat ik merk dat mijn haar dan te pluizig wordt en de golven niet goed blijven zitten.

In plaats daarvan laat ik mijn haar aan de lucht drogen tot het nog een beetje vochtig is. Dit zorgt ervoor dat mijn haar de juiste textuur heeft voor het maken van beachwaves.

Tools en producten

Om beachwaves te maken zijn er een aantal tools en producten nodig. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste benodigdheden.

Krultang

Een krultang is essentieel om beachwaves te maken. Kies voor een tang met een diameter van ongeveer 32 millimeter. Dit zorgt voor de perfecte golven.

Zorg er ook voor dat de tang een temperatuur heeft van minimaal 180 graden Celsius. Dit zorgt ervoor dat de krullen goed blijven zitten.

beachwaves-voorbeelden
beachwaves-voorbeelden

Haarspray

Haarspray is belangrijk om de beachwaves goed te fixeren. Kies voor een haarspray met een sterke hold, zodat de krullen de hele dag blijven zitten.

Breng de haarspray aan op ongeveer 30 centimeter afstand van het haar om te voorkomen dat het haar plakkerig wordt.

Zeezoutspray

Zeezoutspray is een product dat speciaal is ontwikkeld om beachwaves te maken. Het geeft het haar een warrige, nonchalante look. Breng de spray aan op droog haar en kneed het haar vervolgens met je handen om de waves te creëren.

hoe-beachwaves-maken
hoe-beachwaves-maken

Stap-voor-stap instructies

Verdeel het haar in secties

Ik begin altijd door mijn haar in verschillende secties te verdelen. Dit maakt het gemakkelijker om elk deel van mijn haar te krullen.

Ik verdeel mijn haar in vier secties: twee aan de voorkant en twee aan de achterkant. Ik gebruik hiervoor haarklemmen om de secties op hun plaats te houden.

beachwave
beachwave

Krul het haar met de krultang

Met de krultang begin ik bij de onderste sectie. Ik krul een pluk haar rond de krultang en houd deze ongeveer 10 seconden vast. Vervolgens laat ik de krul los en ga ik door naar de volgende pluk haar. Ik herhaal dit proces totdat ik alle secties heb gekruld.

Spray zeezoutspray op het haar

Als ik klaar ben met krullen, gebruik ik zeezoutspray om mijn haar een beachy textuur te geven. Ik spray de zeezoutspray over mijn hele haar en gebruik mijn vingers om het door mijn haar te verdelen.

Fixeer de beachwaves met haarspray

Om ervoor te zorgen dat mijn beachwaves de hele dag blijven zitten, gebruik ik haarspray. Ik spray de haarspray over mijn hele haar en zorg ervoor dat ik elk deel van mijn haar bedek. Ik laat de haarspray even drogen voordat ik mijn haar aanraak of beweeg.

kapsel-beachwaves
kapsel-beachwaves

Tips en tricks

Gebruik de juiste krultang

Het kiezen van de juiste krultang is essentieel voor het creëren van perfecte beachwaves. Kies een krultang met een diameter van ongeveer 1,5 tot 2 inch voor de beste resultaten.

Een krultang met een keramische coating zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte en voorkomt beschadiging van het haar.

kapsels-beachwaves
kapsels-beachwaves

Experimenteer met verschillende producten

Er zijn verschillende producten die je kunt gebruiken om beachwaves te creëren. Textuurspray en zoutspray zijn populaire opties die het haar een warrige, strandachtige textuur geven.

Haarolie kan worden gebruikt om het haar te beschermen tegen beschadiging door hitte en om het haar zacht en glanzend te maken. Experimenteer met verschillende producten om te zien welke het beste werken voor jouw haartype.

beachwaves-kapsel
beachwaves-kapsel

Laat de krullen afkoelen voordat je ze losmaakt

Laat de krullen afkoelen voordat je ze losmaakt om ervoor te zorgen dat ze hun vorm behouden. Als je de krullen meteen losmaakt nadat je ze hebt gekruld, kan dit resulteren in losse, pluizige krullen.

Laat de krullen ongeveer 10-15 minuten afkoelen voordat je ze voorzichtig losmaakt met je vingers of een kam met wijde tanden.

Written by admin

leuke-festivalmake-up

Festival make-up: 5 looks die je niet mag missen!

gast-bruiloft-outfits

Wat draag je als gast op een bruiloft? Tips voor mannen en vrouwen