in

Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm? Tips voor mannen!

Laatste update: April 26, 2023 door admin

Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm voor mannen

Het kiezen van de juiste haarstijl kan een groot verschil maken in hoe je eruit ziet. Het is belangrijk om te weten welke gezichtsvorm je hebt, zodat je de juiste haarstijl kunt kiezen die bij jouw gezicht past. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende gezichtsvormen en de bijbehorende haarstijlen.

Weet je niet welke gezichtsvorm jij hebt? Doe dan snel eerst even de test ‘welke gezichtsvorm heb ik voor mannen’.

kapsels-gezichtsvorm-mannen
kapsels-gezichtsvorm-mannen

Ovale gezichtsvorm

Mannen met een ovale gezichtsvorm hebben het geluk dat ze bijna elke haarstijl kunnen dragen. Een kort kapsel, een buzz cut, een pompadour of een langere haarstijl, het staat allemaal goed bij een ovale gezichtsvorm. Het is wel belangrijk om te zorgen dat het kapsel niet te lang is, anders kan het gezicht langer lijken dan het is.

Ronde gezichtsvorm

Mannen met een ronde gezichtsvorm willen vaak het gezicht langer laten lijken. Dit kan door het haar aan de zijkanten korter te knippen en bovenop het haar wat langer te houden. Een faux hawk of een pompadour zijn goede opties. Vermijd haarstijlen die het gezicht ronder laten lijken, zoals een bowl cut of een Caesar cut.

Vierkante gezichtsvorm

Mannen met een vierkante gezichtsvorm hebben een sterke kaaklijn en willen vaak het gezicht wat zachter laten lijken. Een kapsel met wat textuur bovenop en korter aan de zijkanten is een goede optie. Een side part, een undercut of een crew cut staan allemaal goed bij een vierkante gezichtsvorm. Vermijd kapsels die te hoekig zijn, zoals een flat top.

Langwerpige gezichtsvorm

Mannen met een langwerpig gezicht willen vaak het gezicht wat breder laten lijken. Een kapsel met volume bovenop en korter aan de zijkanten is een goede optie. Een side swept fringe, een quiff of een messy crop zijn goede opties. Vermijd kapsels die het gezicht nog langer laten lijken, zoals een slick back.

Driehoekige gezichtsvorm

Mannen met een driehoekige gezichtsvorm hebben vaak een brede kaaklijn en willen het gezicht wat zachter laten lijken. Een kapsel met volume bovenop en korter aan de zijkanten is een goede optie. Een side swept fringe, een messy crop of een textured crop zijn goede opties. Vermijd kapsels die te hoekig zijn, zoals een flat top.

Hartvormige gezichtsvorm

Mannen met een hartvormige gezichtsvorm hebben vaak een breder voorhoofd en willen het gezicht wat breder laten lijken. Een kapsel met volume aan de zijkanten en korter bovenop is een goede optie. Een side swept fringe, een messy crop of een textured crop zijn goede opties. Vermijd kapsels die te kort zijn aan de zijkanten, zoals een buzz cut.

Written by admin

baardstijlen

Welke baardstijlen zijn er? Een gids voor verschillende baardstijlen

Gezichtsvorm bepalen voor mannen: wat is jouw gezichtsvorm?