in

Gezichtsvorm bepalen voor mannen: wat is jouw gezichtsvorm?

Laatste update: April 26, 2023 door admin

Gezichtsvorm bepalen voor mannen: Wat is je gezichtsvorm?

Als man kan het lastig zijn om te bepalen wat jouw gezichtsvorm is. Toch is het handig om te weten welke gezichtsvorm je hebt, omdat het kan helpen bij het kiezen van een mannenkapsel en het dragen van bepaalde accessoires.

In dit artikel zal ik uitleggen hoe je jouw gezichtsvorm kunt bepalen en welke kapsels en accessoires het beste bij jouw gezicht passen.

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat er verschillende gezichtsvormen zijn, zoals ovaal, rond, vierkant, rechthoekig, hartvormig en driehoekig.

Elke gezichtsvorm heeft zijn eigen kenmerken en eigenschappen. Door te weten welke gezichtsvorm je hebt, kun je kapsels en accessoires kiezen die jouw gezicht het beste laten uitkomen.

Een van de manieren om jouw gezichtsvorm te bepalen is door een foto van jezelf te maken en te kijken naar de verhoudingen van jouw gezicht. Door bijvoorbeeld de lengte van je gezicht te meten en te vergelijken met de breedte van je jukbeenderen en voorhoofd, kun je bepalen of je een ovaal, rond of vierkant gezicht hebt. Maar er zijn ook andere manieren om jouw gezichtsvorm te bepalen, die ik verder zal toelichten in dit artikel.

Gezichtsvorm bepalen

Als man is het belangrijk om te weten welke gezichtsvorm je hebt. Dit helpt je bij het kiezen van de juiste kapsels, brillen en baardstijlen. In deze sectie zal ik uitleggen hoe je je gezichtsvorm kunt bepalen.

Stap 1: Meet je gezicht

Om je gezichtsvorm te bepalen, moet je eerst je gezicht opmeten. Hieronder staan de metingen die je moet doen:

  • Meet je voorhoofd van haarlijn naar haarlijn
  • Zoek het meest ‘uitstekende’ punt van je jukbeen aan beide kanten en meet de afstand daartussen
  • Meet de lengte van je gezicht vanaf je haarlijn tot aan je kin
  • Meet de breedte van je kaaklijn

Schrijf alle waarden op, want je hebt ze nodig voor de volgende stap.

Stap 2: Bepaal je gezichtsvorm

Met de metingen die je hebt gedaan, kun je nu je gezichtsvorm bepalen. Hieronder staan de vijf meest voorkomende gezichtsvormen en hoe je ze kunt herkennen:

Gezichtsvorm Kenmerken
Ovaal De lengte van je gezicht is groter dan de wijdte van je jukbeenderen en je voorhoofd is groter dan je kaaklijn. De kaak is daarom meer rond dan scherp.
Rond De lengte en de breedte van je gezicht zijn bijna gelijk. Je hebt ronde wangen en een ronde kin.
Vierkant Je gezicht is bijna even breed als lang. Je hebt een sterke kaaklijn en een breed voorhoofd.
Rechthoekig Je gezicht is lang en smal. Je hebt een hoog voorhoofd en een langwerpig gezicht.
Driehoekig Je gezicht is breder aan de bovenkant en smaller aan de onderkant. Je hebt een smalle kin en een breed voorhoofd.

Nu je je gezichtsvorm kent, kun je de juiste kapsels, brillen en baardstijlen kiezen die bij jouw gezichtsvorm passen.

Gezichtsvormen voor mannen

Ovale gezichtsvorm

Als je een ovaal gezicht hebt, dan is de lengte van je gezicht groter dan de breedte van je jukbeenderen en je voorhoofd is groter dan je kaaklijn. Dit zorgt ervoor dat je kaaklijn meer rond dan scherp is. Mensen met een ovaal gezicht hebben vaak geluk, omdat bijna elk kapsel en elke baardstijl bij hen past.

Ronde gezichtsvorm

Als je een rond gezicht hebt, dan is de lengte en breedte van je gezicht bijna gelijk. Je hebt een ronde kaaklijn en je gezicht is vaak vol. Om je gezicht minder rond te laten lijken, kun je het beste een kapsel kiezen dat volume aan de bovenkant van je hoofd toevoegt en je gezicht langer maakt.

Vierkante gezichtsvorm

Als je een vierkant gezicht hebt, dan zijn alle metingen ongeveer hetzelfde en is je kaaklijn meer scherp dan rond. Het is belangrijk om kapsels te vermijden die je gezicht nog hoekiger maken. Kies in plaats daarvan voor kapsels die volume aan de bovenkant van je hoofd toevoegen en je gezicht langer maken.

Langwerpige gezichtsvorm

Als je een langwerpig gezicht hebt, dan is je gezicht langer dan het breed is. Je hebt een langwerpig voorhoofd en kaaklijn. Vermijd kapsels die je gezicht nog langer maken en kies in plaats daarvan voor een kapsel dat volume aan de zijkanten van je hoofd toevoegt.

Driehoekige gezichtsvorm

Als je een driehoekige gezichtsvorm hebt, dan is je kin puntig en je voorhoofd breed. Vermijd kapsels die volume aan de bovenkant van je hoofd toevoegen en kies in plaats daarvan voor kapsels die volume aan de zijkanten van je hoofd toevoegen.

Hartvormige gezichtsvorm

Als je een hartvormig gezicht hebt, dan is je voorhoofd breed en je kin smal en puntig. Kies voor een kapsel dat volume aan de zijkanten van je hoofd toevoegt en je gezicht in balans brengt.

 

Written by admin

kapsels-gezichtsvorm-mannen

Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm? Tips voor mannen!

gezicht-scheren

Hoe je gezicht scheren: 10 tips voor mannen