in

Welke soorten snorren zijn er? Ontdek welke snor bij jou past

Laatste update: February 13, 2024 door admin

Welke soorten snorren zijn er? Ontdek welke snor bij jou past

Als je een man bent die zijn gezichtshaar graag laat groeien, dan is het kiezen van de juiste snorstijl net zo belangrijk als het kiezen van de juiste baardstijl. Maar met zoveel verschillende soorten snorren om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten welke snor bij jou past. Net als bij het uitkiezen van je herenkapsel, is het belangrijk om naar verschillende factoren te kijken.

Er zijn verschillende soorten snorren die je kunt kiezen, afhankelijk van de vorm van je gezicht, de textuur van je haar en de stijl die je wilt bereiken. Sommige snorstijlen zijn klassiek en tijdloos, terwijl andere meer trendy en modern zijn. Het kiezen van de juiste snor kan je uiterlijk volledig veranderen en kan zelfs je persoonlijkheid weerspiegelen. Het is dan ook belangrijk om te kijken of je meer een klassieke snor wil, of liever de snorrentrends wil volgen.

In dit artikel zullen we enkele van de meest populaire snorstijlen bespreken en hoe je kunt bepalen welke snor bij jou past. Of je nu op zoek bent naar een volle, dikke snor of een slanke, subtiele snor, er is een snorstijl die bij jouw gezicht en persoonlijkheid past.

Verschillende soorten snorren

Er zijn veel verschillende soorten snorren waaruit je kunt kiezen. Hieronder vind je een aantal populaire snorstijlen die je kunt overwegen:

snor-soorten
snor-soorten

De walrussnor

De walrussnor is een volle, brede snor die de bovenlip en soms zelfs de mond bedekt. Deze snor is ideaal voor mannen met een vol gezicht en een brede mond. Het vergt wel wat onderhoud om deze snor in model te houden, maar het resultaat mag er zeker zijn.

De Fu Manchu snor

De Fu Manchu snor is een lange, dunne snor die naar beneden hangt aan de zijkanten van de mond. Deze snor is vernoemd naar het personage Dr. Fu Manchu uit de gelijknamige boekenreeks. Het vergt wel wat geduld om deze snor te laten groeien, maar het resultaat is een opvallende en excentrieke look.

De handlebarsnor

De handlebarsnor is een opvallende snor waarvan de uiteinden omhoog gekruld zijn. Deze snor vergt wat onderhoud om in model te houden, maar het resultaat is een stijlvolle en klassieke look. Deze snor past goed bij mannen met een smal gezicht en een kleine mond.

De horseshoe snor

De horseshoe snor is een snor die naar beneden groeit tot aan de kaaklijn en soms zelfs eroverheen. Deze snor lijkt op een omgekeerde hoefijzer en vergt wat onderhoud om in model te houden. Het resultaat is een stoere en mannelijke look.

De snor met omhoog gekrulde uiteinden

De snor met omhoog gekrulde uiteinden is een stijlvolle snor waarvan de uiteinden omhoog gekruld zijn. Deze snor vergt wat onderhoud om in model te houden, maar het resultaat is een klassieke en stijlvolle look. Deze snor past goed bij mannen met een smal gezicht en een kleine mond.

snorren-soorten

Welke snor past bij mij?

Als je op zoek bent naar de perfecte snor, dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Hieronder bespreek ik de belangrijkste overwegingen om te bepalen welke snor het beste bij jou past.

Het is belangrijk om te weten welke gezichtsvorm je hebt, doe daarom eerst even de test ‘wat is mijn gezichtsvorm‘.

Gezichtsvorm

De vorm van je gezicht kan veel invloed hebben op welke snor bij jou past. Over het algemeen wordt aangeraden om een snor te kiezen die contrasteert met de vorm van je gezicht. Als je bijvoorbeeld een rond gezicht hebt, kies dan voor een snor met scherpe hoeken om je gezicht langer te laten lijken.

Hieronder vind je een tabel met welke snorren het beste passen bij verschillende gezichtsvormen:

Gezichtsvorm Aanbevolen snorren
Rond Franse snor, Chevron snor
Ovaal Walrus snor, Fu Manchu snor
Vierkant Krulsnor, Horseshoe snor
Rechthoekig/langwerpig Dali snor, Pyramide snor
Driehoekig English snor, Imperial snor

Haartype

Niet alle snorren zijn geschikt voor alle haartypes. Als je bijvoorbeeld dunne, fijne haartjes hebt, dan is het misschien moeilijker om een volle, dikke snor te laten groeien. Als je dikke, stugge haren hebt, dan kun je misschien beter een snor kiezen die wat meer gestyled moet worden.

Hieronder vind je een tabel met welke snorren het beste passen bij verschillende haartypes:

Haartype Aanbevolen snorren
Dun/fijn Natuurlijke snor, Pencil snor
Dik/stug Handlebar snor, Walrus snor
Krullend Pyramide snor, Chevron snor
Steil Franse snor, Horseshoe snor

Stijlvoorkeuren

Uiteindelijk moet je natuurlijk kiezen voor een snor die bij jouw persoonlijke stijl past. Als je bijvoorbeeld een klassieke, formele look wilt, dan kun je kiezen voor een snor die netjes getrimd is en niet te opvallend is. Als je juist wilt opvallen en een statement wilt maken, dan kun je kiezen voor een snor die wat meer uitgesproken is.

Hieronder vind je een tabel met welke snorren het beste passen bij verschillende stijlvoorkeuren:

Stijlvoorkeur Aanbevolen snorren
Klassiek/formeel English snor, Pencil snor
Modern/casual Natuurlijke snor, Chevron snor
Uitgesproken/statement Handle

Written by admin

gezicht-scheren

Hoe je gezicht scheren: 10 tips voor mannen

tassen-outfit

Hoe kies je de juiste handtas voor jouw outfit? Tips en advies