in

Verschillende soorten haartypes

Laatste update: March 26, 2023 door admin

Er zijn vier verschillende soorten haar: 1A, 1B, 1C, 2A, 2B, 2C, 3A, 3B, 3C en 4A, 4B en 4C. Elk type heeft zijn eigen kenmerken die specifieke zorg vereisen als het gaat om stylen, conditioneren en wassen.

haartypes
haartypes

Type 1: steil haar

Type 1A is het het fijnste en meest kwetsbare haartype. Het is extreem steil, zeer glanzend, met bijna geen volume of body. 1A haar heeft extra vocht nodig om te voorkomen dat het droog en broos wordt. Diepe conditioneringen en producten die speciaal zijn samengesteld voor fijn haar moeten worden gebruikt om het gezond en gehydrateerd te houden.

Type 1B haar is steil maar heeft meer body en volume dan 1A. Het heeft een beetje glans maar kan droog lijken door het gebrek aan vocht in dit type. Producten zoals lichte olie of leave-in conditioners moeten worden gebruikt om het gehydrateerd te houden en de textuur te behouden.

Type 1C is nog steeds steil, maar het is de grofste van de drie en heeft meer volume dan 1A en 1B. Het is ook gevoelig voor droogte, dus het heeft extra vocht nodig om gezond te blijven. Producten met natuurlijke oliën zijn ideaal voor dit haartype.

De types 2A tot en met 4C verwijzen naar golvende of krullende haartypes.

verschillende haartypes
verschillende haartypes

Type 2: golvend haar

Type 2A haar is fijn, dun en zeer zacht met een lichte golf. Dit haartype heeft extra hydratatie nodig om gezond te blijven, dus diep hydraterende conditioners worden aanbevolen. Producten met lichtgewicht oliën zijn het beste voor dit haartype.

Type 2B heeft iets meer textuur en body maar ziet er nog steeds golvend uit. HetType 2A is een fijne, nauwelijks aanwezige golf. Het vereist minimale verzorging en kan moeilijk te stylen zijn door zijn lichtheid. Type 2B haar heeft meer volume en body dan 2A, met enige definitie in het krulpatroon. Het heeft meer verzorging nodig dan 2A en moet worden gestyled met producten die bedoeld zijn voor golvend haar.

Type 2C heeft meer textuur en volume dan de andere golvende types. Het is gevoelig voor kroezen, dus producten met zware oliën worden aanbevolen om het gehydrateerd te houden en het krulpatroon te behouden.

welk haartype ben jij
welk haartype ben jij

Type 3: krullend haar

Type 3A haar is gedefinieerd, losse krullen met veel body en glans. Dit haartype ziet er meestal gezond en veerkrachtig uit, maar het kan droog en pluizig worden als het niet goed gehydrateerd wordt. Producten met natuurlijke oliën zijn het beste voor dit haartype.

Type 3B heeft strakkere, meer gedefinieerde krullen die minder glans hebben dan 3A. Het is ook gevoelig voor uitdroging, dus regelmatige diepe conditioneringsbehandelingen zijn belangrijk om hou het gehydrateerd.

Type 3C heeft zeer strakke, opgerolde krullen met veel textuur en volume. Het heeft de neiging droog en pluiziger te zijn dan de andere krultypes, dus intensieve vochtinbrengende behandelingen worden aanbevolen om het gezond te houden en schade te voorkomen.

welk haartype heb jij
welk haartype heb jij

Type 4: kinky haar

Type 4A haar is dicht, opgerold en heeft veel krimp. Het heeft extra vocht nodig om gehydrateerd te blijven en breuk te voorkomen. Producten met natuurlijke oliën worden aanbevolen voor dit haartype.

Type 4B is kinky, met een meer zichtbaar krulpatroon dan 4A. Dit haartype heeft de neiging droger te zijn, dus heeft het intensievere vochtinbrenging nodig. Producten met zwaardere oliën zijn het beste voor dit haartype.

haarsoorten
haarsoorten

Type 4C is het meest strak opgerolde van alle krultypes en heeft het minst zichtbare patroon. Het heeft extra vocht nodig om gehydrateerd te blijven en schade te voorkomen, dus gebruik producten die geformuleerd zijn voor intens krullend of kinky haar.

Uw exacte haartype kennen is belangrijk zodat u de juiste producten en technieken kunt gebruiken om uw haar gezond te houden. Verschillende haartypes vereisen verschillende verzorgingsniveaus, dus het is belangrijk om te weten welk type je hebt om de beste resultaten te krijgen. Met de juiste producten en technieken kan elk haartype mooi en gezond zijn!

Het is ook ideaal om je haartype te weten als je naar de kapper gaat voor een nieuw kapsel: niet ieder kapsel ziet er hetzelfde uit als je een ander haartype hebt dan het model dat je gekozen hebt.

haartypes 2
haartypes 2

Written by admin

zomer jassen 2023

Zomerjassen 2024 trends: zomerse jassen

kort haar stylen

21x Kort haar stylen