in

21x Kort haar stylen

Laatste update: March 25, 2023 door admin

Kort haar stylen kan intimiderend zijn, maar dat hoeft niet! Met een paar eenvoudige technieken en de juiste producten kun je on-trend looks creëren die de aandacht trekken.

Hier zijn twintig leuke voorbeelden van manieren om je korte haar te stylen zonder (en met) warmte-instrumenten zoals een föhn, straightener of krultang. Zo heb je weer wat meer opties voor je korte kapsels.

kort haar stylen
kort haar stylen

Tijd om dus allerlei toffe stylingtips voor je korte haar te laten zien! Kort haar blijft trendy de komende jaren, maar de manier waarop we ons korte haar stylen, verandert vaak en is wat meer afhankelijk van de haartrends van dat moment.

Kort haar stylingtips

1. Slicked-Back Kort Haar

Dit is een klassieke en tijdloze look die kan worden bereikt met een beetje haarlak, gel of pommade. Om de slicked-back look te creëren, moet je je haar vanaf het voorhoofd tot aan de nek met een product gladstrijken. Je kunt ook gebruik maken van een kam of borstel voor een meer gepolijste look.

kort haar stylen
kort haar stylen

2. Diadeem

Dit is een van de meest populaire korte kapsels en het ziet er geweldig uit op bijna elke gezichtsvorm. Om deze look te creëren, trek je gewoon je haar naar achteren in een lage paardenstaart in de nek en zet je het vast met een elastiekje.

Neem wat draai de secties van je haar rond het elastiek om een kroonvormig effect te creëren.

3. Vlechten

Vlechten zijn een geweldige manier om textuur en flair toe te voegen aan je korte haar.

Je kunt gaan voor een klassieke Franse vlecht of creatiever zijn met fishtails, Dutch braids of zelfs box braids!

4. Uitgeklapt bobkapsel

Dit is een geweldige manier om je korte haar wat volume en textuur te geven zonder aan lengte in te boeten.

Om deze stijl te creëren, föhn je je haar met een ronde borstel nadat je wat mousse of product hebt aangebracht, gebruik dan een stijltang om de uiteinden van je haar naar buiten te draaien.

5. Krullen met een krultang

Dit is een gemakkelijke manier om wat body en krul toe te voegen aan je korte haar.

Breng eerst een hittebeschermende spray of product aan, wikkel dan kleine secties van je haar rond de krultang en houd het een paar seconden vast voordat je het loslaat.

6. Krul met een stijltang

Dit is een andere geweldige manier om krul en textuur toe te voegen aan je korte haar. Om deze look te creëren, wikkel je gewoon kleine secties haar rond de stijltang en houd je deze een paar seconden vast voordat je ze loslaat.

7. Opvallende spelden

Spelden zijn een gemakkelijke manier om wat flair toe te voegen aan je korte kapsel. Je kan gebruik maken decoratieve spelden om de zijkanten van je haar terug te houden, of zet een half opgestoken stijl vast.

8. Steil haar

Wie van nature steil kort haar heeft, kan kiezen voor een strakke en gepolijste look. Om deze look te creëren breng je gewoon wat product aan en föhn je je haar met een ronde borstel of kam.

Je kan ook een stijltang gebruiken om ervoor te zorgen dat je lokken helemaal glad zijn.

korte kapsels stylen
korte kapsels stylen

9. Style je korte haar met een sjaal of bandana

Bandana’s en sjaals zijn een gemakkelijke manier om wat kleur en textuur toe te voegen zonder al te veel moeite. Bind ze rond de kruin van je hoofd voor een instant updo, of wikkel ze rond de basis van je haar voor een meer bohemian look.

10. Krimpen

Dit is een gemakkelijke manier om wat textuur en body aan je korte haar toe te voegen. Om deze look te creëren, gebruik je gewoon een crimping iron op delen van je haar en houd je het een paar seconden vast voordat je het loslaat.

11. Beach waves in kort haar

Voor mensen met natuurlijk golven, dit is een gemakkelijke manier om wat volume en textuur toe te voegen zonder al te veel moeite.

Om deze look te creëren, breng je gewoon wat mousse of product aan op je haar en laat je het aan de lucht drogen met een diffuser. Als je steil haar hebt, kun je ook een krultang of stijltang gebruiken om de beachy waves toe te voegen.

hoe style je korte kapsels
hoe style je korte kapsels

12. Laat een pony knippen

Een pony is een geweldige manier om je look te veranderen zonder je vast te leggen op een drastisch kapsel. Vraag je stylist om een pony te knippen die je gezichtsvorm omlijst en complimenteert.

Lees ook: deze pony past bij je gezichtsvorm

pixiecut stylen
pixiecut stylen

13. Verander je scheiding (middenscheiding, zijscheiding,…)

Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om als je je stijl wilt veranderen, moet je gewoon je haar anders verdelen. Dit kan een snelle en eenvoudige oplossing zijn om je look op te frissen.

hoe moet je kort haar stylen
hoe moet je kort haar stylen

14. Voeg een haarkleur toe

Het toevoegen van een felle haarkleur of pastelkleur is een gemakkelijke manier om wat dimensie en interesse toe te voegen aan je korte kapsel.

Vraag je stylist om advies over welke kleuren het beste werken voor je huidskleur of haartype, een kleurenanalyse is altijd handig!

kort haar verven
kort haar verven

15. Laat een undercut scheren

Als je wat extra’s aan je look wilt toevoegen, overweeg dan om een undercut in je korte haar te laten scheren. Vraag je stylist om de achterkant van je nek of de zijkanten van je hoofd te scheren voor een moderne en strakke stijl.

16. Dye highlights in je haar

Highlights zijn een geweldige manier om wat dimensie en kleur toe te voegen aan kort haar. Je kunt kiezen voor natuurlijk ogende highlights of voor een gedurfdere look met stevige, contrasterende tinten.

17. Ga voor kiekeboe haarkleuren

Kiekeboe haar is wanneer je slechts een paar strengen van je favoriete kleur op je korte haar. Dit is een geweldige manier om wat pit toe te voegen zonder een volledige verfbeurt.

18. Ga voor een half op, half neer stijl

Een geweldige manier om kort haar aan te kleden is een half op, half neer stijl. Verzamel gewoon de bovenkant van je haar en zet het vast in een paardenstaart of vlecht, en laat de rest van je haar los.

19. French twist

Dit is een gemakkelijke manier om wat textuur en interesse toe te voegen aan kort haar. Verzamel gewoon al je haar in een paardenstaart aan de achterkant van je nek en wikkel het rond zichzelf tot het een twist vormt. Zet vast met spelden of een elastiek.

20. Side twists

Als je op zoek bent naar een meer formele look, overweeg dan side twists. Verzamel de bovenste sectie van je haar naar één kant en draai het tot het een lus vormt. Zet het vast met speldjes of een elastiekje om het op zijn plaats te houden.

21. Updo

Je kunt ook kiezen voor een leuke updo of opsteekkapsel. Maar, omdat je haar zo kort is, heb je hiervoor wel enkele bobby pins of speldjes nodig. Werk je kapsel ook zeker af met wat haarlak zodat je korte kapsel mooi in model blijft zitten de hele dag.

hoe kort haar stylen
hoe kort haar stylen

 

kort haar stylen kuif
kort haar stylen kuif

 

pixiecut stylen
pixiecut stylen

Tot slot, het stylen van je korte haar kan leuk en gemakkelijk zijn met de juiste tools en technieken.

Probeer deze tips uit om te zien welke voor jou het beste werken! En vergeet niet te experimenteren met verschillende producten en kapsels voor een unieke look. Met genoeg oefening kun je elke gewenste look creëren!

Written by admin

haartypes

Verschillende soorten haartypes

nageltrends 2023

Nagellak trends 2024 & nail art trends