in

Welke pony staat bij mijn gezichtsvorm? Deze pony past bij jou!

Laatste update: November 1, 2022 door admin

Welke pony staat bij mijn gezichtsvorm – Als je een keer zin hebt om iets nieuws uit te proberen bij de kapper, dan kan een pony een goede optie zijn.

Een pony kan je hele gezicht namelijk in een klap veranderen. Maar de vraag is dan natuurlijk: welke pony staat bij mijn gezichtsvorm?

Er is meer dan alleen het gezicht

Voordat we in dit artikel gaan uitleggen welke pony bij je gezichtsvorm past, een kleine disclaimer.

Het is namelijk niet zo dat enkel de vorm van je gezicht bepaalt of een pony je goed komt te staan. Er zijn namelijk andere factoren waar je rekening mee moet houden.

Denk bijvoorbeeld aan je haarstructuur. Als je van jezelf krullen hebt, dan is een steile pony niet aan te bevelen. Daarnaast moet je ook eerlijk zijn tegen jezelf of je wel het onderhoud van sommige pony’s aan kunt.

Er zijn pony’s die weinig onderhoud vergen, maar er zijn ook pony’s die wel wat onderhoud vereisen. Het heeft geen zin om een pony te nemen als je uiteindelijk toch geen tijd of zin hebt om deze te stijlen. Dus: welke pony staat mij?

De vorm van je gezicht bepalen

Als je niet weet hoe je de vorm van je gezicht moet bepalen, dan kan je dit gemakkelijk in de spiegel doen. Zorg voor bijvoorbeeld een oude lippenstift die je naderhand weer kunt uitvegen.

Zorg dat je nek en gezicht vrij is van haar, en sta met een rechte rug voor de spiegel. Trek nu via het puntje van je kin via de haargrens de contouren van je gezicht.

Als het goed is zie je nu in de spiegel een vorm: dit is je gezichtsvorm. Zo kom je er gemakkelijk achter: welke pony staat mij.

Welke pony staat bij mijn gezicht?

1. Ovaal gezicht

Wanneer je een ovaal gezicht hebt, dan heb je geluk. Veel haarstijlen staan namelijk goed bij jouw gezichtsvorm, dus je hebt in principe alle keuze. Het is wel aan te raden om voor een pony te kiezen die je gezicht niet extra breed of lang maakt, aangezien je gezicht op dit moment perfect in proportie is.

Als je vol haar hebt, dan is een choppy pony aan te raden. Ook een rechte pony kan erg mooi zijn bij een ovaal gezicht.

2. Langwerpig gezicht

Als je een langwerpig gezicht hebt, wil je de lengte van je hoofd als het ware ‘breken’ met je haar. Het kan dan ook een hele slimme keuze zijn om te kiezen voor een lange, schuine pony.

Mocht je meer volume in je haar willen, dan kan je dit verkrijgen door het haar te föhnen. Het voordeel van deze pony is dat het ook je voorhoofd voor een gedeelte bedekt, waardoor je dus die breuk in je gezicht krijgt.

Daarnaast staat een schuine pony ook erg jeugdig en speels. Mocht je het vervelend vinden om die pony voor je gezicht te hebben hangen, dan kan je hem ook korter laten knippen, tot boven de wenkbrauwen. Maar zorg er in ieder geval voor dat hij het grootste gedeelte van het voorhoofd bedekt.

3. Rond gezicht

Wanneer je een rond gezicht hebt, staan schuine, lange pony’s erg leuk. Dit omdat je doel is jouw gezicht visueel wat langer te laten lijken.

Een schuine, lange pony doet precies dit. Je kan ook kiezen voor een rechte pony, maar zorg er dan wel voor dat deze iets langer is, omdat je ander juist nadruk legt op de rondheid van je hoofd.

Een tip wanneer jij jouw pony gaat stylen, is dat je middenscheidingen vermijdt. De middenscheiding legt nadruk op de verschillende helften van jouw hoofd, en dus op de ronding ervan.

4. Hartvormig gezicht

Als je een hartvormig gezicht heb, heb je geluk! Een pony is namelijk ideaal voor jouw gezichtstype. Een pony zorgt er namelijk voor dat jouw ietwat brede voorhoofd verborgen blijft, terwijl je ogen zullen stralen.

Wel zijn er een aantal pony’s die je het beste uit de weg kunt gaan. Het gaat hier dan vooral om rechte, stompe pony’s. Je wil namelijk je voorhoofd verbergen, maar extra nadruk op je kaaklijn. Het beste wat je kunt doen is een simpele, ietwat grove pony te laten knippen.

Je kan zowel kiezen voor een gordijnpony, of een korte pony. De gordijnpony is bijna magisch in de zin dat het de onderkant van je gezicht enorm verbreedt.

Wanneer je kort haar hebt, dan is een korte pony aan te raden. Maar zorg er wel voor dat mensen dan nog jouw wenkbrauwen kunnen zien.

5. Driehoekig gezicht

Een driehoekig gezicht kan vrij lastig zijn, omdat het haar zelf ook een grote rol speelt. Soms kan je haar belemmeren dat je meer volume in je pony kunt krijgen. Wat heel mooi staat bij deze gezichtsvorm is een ronde pony met veel volume.

Je kunt deze pony er nog netter uit laten zien door hem net tot onder je wenkbrauwen te stylen. Dit zorgt er daarnaast ook nog eens voor dat jouw ogen extra eruit springen. Maar er is ook een andere pony die bij deze gezichtsvorm past.

Als je meer nadruk wil leggen op de bovenkant van je gezicht, dan kan je ook kiezen voor een rechte, horizontale pony. Kies hier vooral voor als je de nadruk wil leggen op de ronding van je gezicht.

Je wil juist niet dat er extra nadruk op je kaaklijn komt te liggen. Pas dan ook op met een pony die tot de kaken loopt.

Als je toch een wat langere pony wil, kies er dan voor om deze aan een kant te laten knippen. Op deze manier kan je toch een lange pony dragen, maar haal je wel die driehoekige vorm uit je gezicht. Een andere tip voor mensen met een driehoekig gezicht is om het haar te steilen, aangezien gekruld haar visueel meer breedte creëert in het gezicht.

Welke pony staat bij mijn gezichtsvorm is dus van verschillende factoren afhankelijk, waarbij wij hier met name gefocust hebben op de gezichtsvorm. Maar als je een pony gaat laten knippen houd dan ook zeker rekening met je haarstructuur en de tijd die je kwijt wil zijn aan je pony.

Written by admin

De belangrijkste modetrends in 2024 voor mannen en heren

Welke kapsels passen bij je gezichtsvorm?