in

Welke kapsels passen bij je gezichtsvorm?

Laatste update: November 1, 2022 door admin

Welke kapsels passen bij je gezichtsvorm?

Een nieuw kapsel kan een hoop doen voor je uitstraling. Toch kiezen maar weinig mensen ervoor om drastisch hun kapsel te veranderen. Veel mensen hebben al jaren hetzelfde kapsel en laten alleen de dode puntjes knippen.

Zonde, want als je weet welk kapsel bij jouw gezichtsvorm past, kan je gemakkelijk een hele andere stijl creëeren. Lees daarom in dit artikel welke kapsels bij jouw gezichtsvorm passen, zodat jij jezelf een stralende nieuwe look kunt geven!

Eerst zullen we uitleggen hoe je jouw gezichtsvorm bepaalt, en daarna aan de hand van verschillende vormen antwoord geven op de vraag: welk kapsel past bij mijn gezicht?

Hoe bepaal ik mijn gezichtsvorm?

Het is helemaal niet zo lastig om zelf je gezichtsvorm te bepalen, door je eigen gezicht in de spiegel te tekenen.

Zorg er allereerst voor dat je voor een spiegel komt te staan die groot genoeg is om jouw gezicht op te tekenen. Zorg ervoor dat je rug recht is en je haar uit je gezicht, door middel van een haarband of haarelastiek.

Nu ga je de omtrek van je gezicht op de spiegel tekenen. Om ervoor te zorgen dat je de spiegel naderhand schoon achterlaat kan je bijvoorbeeld een oude lippenstift gebruiken.

Begin bij de onderkant van je kin en ga naar de bovenkant van je gezicht via de jukbeenderen. Let op dat je de oren erbuiten laat. Als je nu naar de spiegel kijkt, zie je als het goed is een vorm: je gezichtsvorm.

Lees ook: je gezichtsvorm bepalen

Lees ook: welke pony past bij jou gezicht

1. Rond

Een rond gezicht zorgt ervoor dat je vaak jonger wordt geschat dan dat je daadwerkelijk bent. Dit is natuurlijk geen probleem, maar kan in het zakelijke leven soms wel tegen je werken.

Het beste is om een kapsel te knippen die niet teveel nadruk legt op de rondheid van je gezicht.

Je kunt je haar bijvoorbeeld opsteken of bovenin krullen laten leggen. Kies in ieder geval niet voor een bob; die legt meer nadruk op de ronding van je gezicht en zal je daarnaast ook een jeugdigere uitstraling geven.

2. Vierkant

Vierkante gezichten hebben een mooie, sterke kaaklijn. Het voorhoofd en de jukbeenderen hebben dezelfde breedte. Het voordeel van een vierkant gezicht is dat zowel lang als kort haar erg mooi staat.

Er zijn verschillende kapsels aan te raden voor een vierkant gezicht. Zo kan je ervoor kiezen om je haren in lagen te laten knippen, maar een ronde of schuine froe staat ook erg mooi. Het is wel aan te raden om ervoor te zorgen dat je gezicht enigszins lang blijft, om de vrouwelijkheid van je gezicht te benadrukken.

Als je voor een heel kort kapsel kiest, kan dit in combinatie met je sterke kaaklijn wellicht niet zo goed overkomen.

3. Diamant

Shine bright like a diamond! Als je brede jukbeenderen en een smalle kind en voorhoofd hebt, dan heb je een diamantvormig gezicht. Het is hierbij zeker aan te raden om een iets langer kapsel te kiezen, tot op bijvoorbeeld de schouder.

Dit zorgt er namelijk voor dat je gezicht iets meer volume krijgt.

Je kan dit effect nog meer bewerkstelligen door te kiezen voor een slag in de haren. Kies in ieder geval niet voor een schuin, kort kapsel, dit laat je gezicht minder mooi uitkomen.

4. Ovaal

Volgens veel kappers is het ovale gezicht het meest ideaal wanneer het om kapsels gaat. Werkelijk alles staat jou!

Kies dus ook voor iets dat je echt leuk vindt en kijk hierbij naar je eigen persoonlijkheid. Wil je laagjes, een bob, of toch kort?

5. Langwerpig

Een langwerpig gezicht is te vergelijken met het ovale gezicht, alleen is het een stukje langer in de lengte, en dan met name vaak het voorhoofd.

Doordat het gezicht wat langer in de lengte is, is het een goed idee om wat meer nadruk te leggen op de breedte wanneer je naar een nieuw kapsel op zoek bent. Je kunt deze breedte gemakkelijk geven door een bob te laten knippen.

Niet alleen is de bob hartstikke hip, het zorgt er ook nog eens voor dat jouw gezicht extra mooi uitkomt.

6. Hart

Wanneer je een hartvormig gezicht hebt, zijn je voorhoofd en kin aan de brede kant. Vaak heb je ook een punt in je haarlijn dat ervoor zorgt dat jouw hoofd echt op een hart lijkt. Het is verstandig om bij de keuze voor ene kapsel te kiezen voor iets dat meer nadruk legt op je kin en wat minder op de kaken.

Het is dan ook slim om voor een kapsel te kiezen die je haar veel volume geeft. Ga bij voorkeur voor iets dat halflang is.

Je kunt het haar krullen om het extra volume te geven en de nadruk van de sterke kaaklijn af te halen. Wat je zeker niet moet doen is een pony laten knippen, omdat die juist voor extra nadruk op de kin zorgt.

7. Driehoek

Als je een driehoekig gezicht heb, is je voorhoofd vaak een stuk smaller in vergelijking tot je kaken en kin. Het is dan ook zaak om meer volume rondom het voorhoofd te verkrijgen. Dit kan je goed doen door lagen in je haar te laten knippen.

Als je een brede kin hebt, kan je die nog verdoezelen door het haar wat dunner te laten maken aan de onderkant. Ook kan je erop letten dat je niet kiest voor een kapsel dat boven de kaaklijn uitkomt, omdat dit juist extra nadruk legt op de brede kaken.

Natuurlijk is een kapsel persoonlijk, en moet je vooral doen waar je je goed bij voelt. Welk kapsel past bij mijn gezicht is een persoonlijke vraag.

Het feit dat een kapsel goed past bij een bepaalde gezichtsvorm, betekent nog niet dat je ook daadwerkelijk dit kapsel moet kiezen. Er zijn ook andere manieren om de vorm van je gezicht te accentueren.

Denk aan kleding, make-up, haarkleur of het gebruik van leuke accessoires. Maar mocht je wel het advies uit dit artikel willen opvolgen, weet dan in ieder geval dat je sowieso gaat rocken met je nieuwe look!

Nog meer kapseltips

Written by admin

Welke pony staat bij mijn gezichtsvorm? Deze pony past bij jou!

bikinitrends-2021

Bikinitrends 2024: de musthave trends voor deze zomer