in

Kapsels voor halflang haar: medium lange kapsels voor dames

Laatste update: November 1, 2022 door admin

Kapsels voor halflang haar – Er zijn veel kapsels om uit te kiezen en er zijn ook zoveel manieren om jouw haren te stijlen!

Eenmaal voor de spiegel zul je vast niet weten wat je moet doen met je haar. Daarom zetten wij een paar tips op een rijtje, kapsels voor halflang haar. Van een boblijn tot krullen en van dik tot dun haar!

Sommige haarstijlen zien er alleen mooi uit met lang haar, maar met een medium haarlengte kun je ook een hoop prachtige kapsels maken.

Het vinden van de juiste haarstijl en een leuk kapsel kan een opgave zijn, zeker wanneer je weinig aan jouw haren doet. Haren met een mediumlengte zijn handig en hebben veel voordelen!

Zo zit het sneller in model, het is minder zwaar en het is lang genoeg om toch te stylen.

Halflange kapsels

Als je halflange kapsels of halflang haar in laagjes hebt en het los draagt, dan is het een feit dat het van zichzelf al mooi valt. Win-win!

Je hoeft er dus weinig tot geen moeite voor te doen. Toch wil je vast wel eens iets anders met je haar doen, voor bijvoorbeeld een speciale gelegenheid of je hebt gewoon zin in een andere look.

Maar wat? Veel vrouwen lopen er tegenaan dat kapsels soms nét iets te kort lijken. Maar in werkelijkheid is dat helemaal niet zo, want ook met halflange kapsels kun je een hoop! Je kunt het op allerlei manieren stijlen.

Ook veel celebrities bewijzen dat dit kan. En de trend voor 2023 zijn kapsels met medium lengte, hoe leuk!

 

Medium lange kapsels

Het ene medium lange kapsel is het andere niet. Zo heeft de een een pony, weer de ander heeft een schuine bob of een lange pixycut.

Medium lange kapsels worden best nog wel onderschat. Niet iedereen ziet hoe veelzijdig dit soort kapsels zijn, juist omdat je toch nog een hoop erme kunt.

Kapsels voor halflang haar

Volume? We love it! Maak halverwege je haar allemaal slag of krullen. Het uiteinde van je haar moet stijl blijven, dit heeft een toegevoegde waarde wat de volume betreft. Helemaal stijlen kan natuurlijk ook, het is maar net wat jij ook mooi vindt.

Om het mooiste resultaat van volume te behalen, laat je de uiteinde van je haren zoals het is. Een banana bun doet het ook altijd goed, of wat dacht je van accessoires zoals sjaaltjes in je haar verwerken?

 

Bobkapsels

Bobkapsels blijven helemaal modern! We zien ze namelijk ieder jaar weer terugkomen. De manier om een bobkapsel te stylen wordt wel de ‘shaggy wave’ genoemd.

Je maakt als het ware met je stijltang of krultang een krul in je haren, maar stijlt of krult de uiteinden niet. Zo zijn de puntjes van je bobkapsel altijd natuurlijk.

Je kunt je boblijn natuurlijk ook helemaal met je stijltang stijen, waardoor de puntjes ook stijl worden. Of wat dacht je van de uiteinde van je haren te krullen, waardoor je een hele mooie slag in je boblijn krijgt? Opsteken zou ook nog een mooie optie kunnen zijn.

 

Halflange kapsels voor dun haar

Dun haar, gebrek aan volume en dikte? Je kunt het gevoel hebben dat je er weinig tot geen kant mee op kunt. Zonde, want niks is minder waar! Er zijn namelijk een hoop manieren om je haar er gezonder, dikker en voller uit te laten zien.

Dun haar, ook daar kun je dus vele kanten mee op. Als je dun haar hebt en een bob hebt, kun je de voorkant iets langer dan de achterkant laten. Hiermee zorg je voor een optische volume.

Ook kun je in de voorste plukken bijvoorbeeld een mooi vlechtje maken, zodat de nadruk meer op het algehele haar ligt. En wist je dat wanneer je je haar naar één kant kamt, het ook lijkt alsof je een dikkere bos hebt?

Verplaats die scheiding! Maak er wellicht een leuke staart van op de zijkant. Dun of fijn haar ligt als het ware vaak ‘plat’ op je hoofd. Ben je nog van plan om een bezoekje te brengen aan de kapper, vraag dan om laagjes, dit laat je haar er voller uitzien/ Ook krullen laten je haar er veel dikker uitzien, kies dan bijvoorbeeld voor een permanent.

Halflange kapsels voor dik haar

Daar waar dik haar vaak als probleem wordt gezien, zouden veel vrouwen dit maar al te graag willen hebben. Wat dacht je van mooie invlechten, een visgraatvlecht, een hoge of lage paardenstaart?

Een messy bun, een lage bun of een half updo bun, waarmee de ene helft van je haar in een knot zit en de andere helft mooi los hangt? Kortom: met dik haar kun je meer dan je denkt!

 

Ook staan krullen of juist stijl haar prachtig bij vrouwen met dik haar. Het is misschien iets meer werk dan bij vrouwen met dun haar, maar het is het echt waard.

Krul bijvoorbeeld alleen de onderkant van jouw haar, kam de krullen uit en ook dit is prachtig! Mocht je teveel last hebben van dikke lokken in jouw gezicht, dan kun je ervoor kiezen om het op te steken of om vast te zetten met speldjes.

Halflange kapsels voor krullen

Krullen zijn prachtig! Of vind je zelf niet? Grote kans dat anderen jouw bos krullen mooier vinden dan jij. Want ook kapsels met krullen zitten nooit zomaar goed in model. Lastig, maar niet onmogelijk!

Ook hier komt weer de half updo bun bij kijken, dit geeft namelijk een prachtig resultaat. Of wat dacht je van een mooie knot, waarbij je een paar plukjes eruit laat, die aan de zijkant van jouw gezicht hangen?

Mocht je veel last hebben van krullen die voor je ogen hangen, dan kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om net zoals bij dik haar je krullen met een speldje vast te zetten, zodat de aandacht meer op jouw gezicht wordt gevestigd.

Een mooie staart doet het ook altijd goed, zodat de krullen er mooi uit kunnen springen.

Lees ook: opsteekkapsels 2023

Lees ook: korte kapsels 2023

Written by admin

michael kors tas

Michael Kors tassen online kopen

gezichtsvorm bepalen

Je gezichtsvorm bepalen: voordelen, soorten gezichtsvormen & praktische tips