in

Welke bikini past bij jouw lichaamsvorm? Tips en trucs om de perfecte keuze te maken

Laatste update: February 13, 2024 door admin

Welke bikini past bij jouw lichaamsvorm? Tips en trucs om de perfecte keuze te maken

Als vrouw kan het lastig zijn om de perfecte bikini te vinden. Er zijn zoveel verschillende stijlen en maten beschikbaar dat het soms overweldigend kan zijn. Het is belangrijk om een bikini te kiezen die past bij jouw lichaamsvorm, zodat je je zelfverzekerd en comfortabel voelt op het strand of bij het zwembad.

bikini-lichaamsvorm
bikini-lichaamsvorm

Er zijn verschillende lichaamsvormen, zoals het peerfiguur, appelfiguur en zandloperfiguur. Elk figuur heeft zijn eigen kenmerken en vereist een andere stijl bikini. Zo kan een strapless top een peerfiguur flatteren en kan een bikini met hoge taille een appelfiguur accentueren. Door de juiste bikini te kiezen, kun je jouw beste eigenschappen benadrukken en eventuele onzekerheden verbergen.

In dit artikel zullen we verschillende lichaamsvormen bespreken en welke bikini stijlen het beste bij elke vorm passen. Of je nu op zoek bent naar een bikini voor een dagje op het strand of voor een vakantie, wij hebben de informatie die je nodig hebt om de perfecte bikini te vinden.

Bepaal jouw lichaamsvorm

Als je op zoek bent naar een nieuwe bikini, is het belangrijk om te weten welke lichaamsvorm je hebt. Dit kan je helpen om een bikini te vinden die het beste bij jouw figuur past. Hieronder vind je de vier meest voorkomende lichaamsvormen en tips voor welke bikini’s het beste bij jouw figuur passen.

bikini-kiezen-figuurtype
bikini-kiezen-figuurtype

Rechthoekig

Als je een rechthoekig figuur hebt, heb je weinig taille en zijn je schouders en heupen ongeveer even breed. Om meer vorm aan je figuur te geven, kun je kiezen voor een bikini met ruches of franjes. Ook een bikini met een print kan helpen om je figuur meer vorm te geven. Kies bijvoorbeeld voor een bandeau bikini met een opvallende print of een bikini met een hoge taille.

Appelvormig

Als je een appelvormig figuur hebt, heb je een vollere buik en slankere benen. Om de aandacht weg te halen van je buik, kun je kiezen voor een bikini met een hoog uitgesneden broekje en een top met een opvallende print. Een bikini met een beugel kan ook helpen om je borsten te ondersteunen en je figuur meer vorm te geven.

figuur-bikini
figuur-bikini

Peer- of driehoeksvormig

Als je een peer- of driehoeksvormig figuur hebt, zijn je heupen breder dan je schouders. Om meer balans aan je figuur te geven, kun je kiezen voor een bikini met een opvallende top of een bikini met een print. Ook een bikini met een beugel kan helpen om je borsten meer vorm te geven en je figuur meer balans te geven.

Zandloper- of zandloperfiguur

Als je een zandloper- of zandloperfiguur hebt, zijn je schouders en heupen ongeveer even breed en heb je een smalle taille. Om je figuur te accentueren, kun je kiezen voor een bikini met een hoge taille of een bikini met een beugel. Ook een bikini met een opvallende print kan helpen om je figuur meer te accentueren.

deze-bikini-past-bij-mij
deze-bikini-past-bij-mij

Bikini’s voor rechthoekige lichaamsvormen

Als je een rechthoekige lichaamsvorm hebt, dan heb je even brede schouders, taille en heupen. Dit kan er sportief uitzien en je wilt misschien wat curven toevoegen aan je figuur. Hier zijn een paar tips voor bikini’s die bij jouw lichaamsvorm passen:

 • Kies voor bikini’s met ruches of franjes om wat extra volume toe te voegen aan je borst en heupen.
 • Een bandeau bikini met een gedraaide voorkant kan je borst wat meer vorm geven.
 • Gebloemde bikini’s of bikini’s met opvallende prints kunnen je figuur breken en curven creëren.
 • Een bikini met een hoge taille kan je taille accentueren en je heupen wat meer vorm geven.

Als je wat extra ondersteuning wilt voor je borst, kies dan voor een bikini met voorgevormde cups of beugels. Een haltertop kan ook wat extra steun bieden en je schouders wat smaller laten lijken.

Let op dat je geen bikini kiest die te strak zit, dit kan je figuur juist minder flatteren. Kies ook voor bikini’s met verstelbare bandjes, zodat je ze kunt aanpassen aan jouw lichaamsvorm.

welke-bikini-past-bij-jou
welke-bikini-past-bij-jou

Bikini’s voor appelvormige lichaamsvormen

Als je een appelvormig lichaam hebt, heb je brede schouders en een volle buik. Het is belangrijk om een bikini te kiezen die de nadruk legt op je taille en je schouders smaller laat lijken. Hier zijn een paar tips voor het kiezen van de juiste bikini:

 • Kies een bikini met een hoge taille om je buik te bedekken en je taille te accentueren.
 • Kies een bikini met een haltertop om de aandacht naar je schouders te trekken en je bovenlichaam in balans te brengen.
 • Vermijd bandeautopjes en triangelbikini’s, omdat deze de nadruk leggen op je brede schouders.
 • Kies een bikini met een print of patroon om de aandacht weg te leiden van je buik.

Het is ook belangrijk om de juiste maat te kiezen. Een te strakke bikini kan je buik benadrukken en een te losse bikini kan er onflatteus uitzien. Zorg ervoor dat je de tijd neemt om verschillende maten te passen en de juiste pasvorm te vinden.

Als je je comfortabel voelt in je bikini, straal je dat ook uit. Kies dus een bikini waar je je goed in voelt en waarin je vrij kunt bewegen.

Bikini’s voor peer- of driehoeksvormige lichaamsvormen

Als je een peer- of driehoeksvormig lichaam hebt, dan heb je bredere heupen en dijen in vergelijking met je bovenlichaam. Om je figuur in balans te brengen, zijn de volgende bikinistijlen ideaal:

 • Bikinibroekjes met hoge taille: Deze broekjes zorgen ervoor dat je heupen smaller lijken en je benen langer. Bovendien zijn ze ook nog eens super trendy!
 • Bikinitops met franjes of ruches: Deze tops creëren volume aan de bovenkant van je lichaam, waardoor je figuur meer in balans lijkt.
 • Haltertops: Haltertops zijn perfect voor peer- of driehoeksvormige lichamen, omdat ze de aandacht vestigen op je schouders en bovenlichaam.

Als je liever een badpak draagt, kies dan voor een badpak met een hoge uitsnede bij de benen en een diepere halslijn om je bovenlichaam te accentueren.

Vermijd bikinibroekjes met teveel details of prints op de heupen, omdat deze de aandacht vestigen op het bredere deel van je lichaam. Ook bandeautopjes zijn minder geschikt, omdat ze je bovenlichaam smaller laten lijken en daardoor je figuur minder in balans brengen.

bikini voor je lichaamsvorm
bikini voor je lichaamsvorm

Bikini’s voor zandloper- of zandloperfiguur

Als je een zandloperfiguur hebt, dan heb je geluk! Je hebt een mooi gebalanceerd figuur met een slanke taille en volle borsten en heupen. Hierdoor kun je eigenlijk alle soorten bikini’s dragen. Toch zijn er een paar tips die je kunnen helpen om je figuur nog beter uit te laten komen.

Een haltertop is een goede keuze omdat deze je taille accentueert. Ook kun je kiezen voor een bikini met een hoge taille om je rondingen nog beter uit te laten komen. Een triangel bikini is ook een goede optie omdat deze je borsten mooi laat uitkomen.

Als je een grotere cupmaat hebt, dan is het belangrijk om voldoende ondersteuning te hebben. Kies daarom voor een bikini top met brede bandjes of een beugel. Een bandeau bikini kan ook, maar zorg er dan wel voor dat deze voldoende ondersteuning biedt.

Qua kleuren en prints kun je eigenlijk alle kanten op. Kies wat jij mooi vindt en waar jij je comfortabel in voelt. Wil je je figuur nog meer benadrukken? Kies dan voor een bikini met opvallende details zoals ruches, franjes of cut-outs.

Samengevat

Na het bekijken van de verschillende lichaamstypes en de daarbij passende bikini’s, is het duidelijk geworden dat er voor iedereen een geschikte bikini te vinden is. Het is belangrijk om te kijken naar je eigen lichaamsvorm en te kiezen voor een bikini die jouw sterke punten benadrukt en eventuele minder sterke punten verdoezelt.

Een belangrijke tip is om altijd de juiste maat te kiezen. Een te kleine bikini kan zorgen voor oncomfortabele situaties en een te grote bikini kan juist niet flatterend zijn. Ook is het handig om te kijken naar de stijl van de bikini. Zo kan een bandeau bikini mooi staan bij een peerfiguur, terwijl een halter bikini juist mooi staat bij een appelvormig lichaam.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat deze tips puur bedoeld zijn ter inspiratie. Het is uiteindelijk het allerbelangrijkst dat jij je comfortabel voelt in je bikini en draagt wat jij leuk vindt. Dus laat je niet te veel leiden door de ‘regels’ en kies vooral een bikini waar jij je goed in voelt!

Written by admin

knotjeskapsels

Knotjeskapsels: zo maak je deze leuke knotjes en buns