in

Zelf je pony bijknippen: hoe zelf doen?

Laatste update: November 1, 2022 door admin

Zelf je pony bijknippen – Sommige dingen kan je beter overlaten aan de professionals, maar soms kan je niet anders.

Zoals nu bijvoorbeeld, de kappers zijn gesloten en je pony begint serieuzere vormen te krijgen. De hoogste tijd om zelf de schaar in handen te nemen. Waar moet je allemaal op letten bij het zelf knippen van je pony?

Bij het bespreken van de haartrends 2023 viel het op dat de pony weer terug is. Enkele jaren geleden zagen we dat de curtain bangs helemaal terugkwamen, en zo hebben we bijna ieder jaar wel een soort pony die (weer) hip is. Ook voor korte kapsels!

Zelf je pony knippen: stappenplan

Stap 1: verzamel alle benodigdheden 

Je kunt je pony niet knippen zonder een schaar en een keukenschaar voldoet niet in dit geval. Want als je een goed geknipte pony wilt heb je een goede, scherpe kappersschaar nodig.

Om je pony uit de dunnen en soepeler te laten vallen heb je ook een uitdunschaar nodig. En als je toch bezig bent, haal dan ook wat haarklemmen zodat elke sectie precies op de goede lengte wordt geknipt. 

  • kappersschaar
  • haarklemmetjes
  • uitdunschaar

Stap 2: Je pony droog knippen

 

Een gouden tip: knip je pony altijd droog. Als het haar nat is, rekt het uit dus als je de pony nat knipt is de kans groot dat hij droog te kort is.

Bovendien zie je de natuurlijke staat en structuur ook beter wanneer het droog is. Kappers raden aan je haar te stylen zoals je het normaal zou dragen voordat je het knipt.

 

Stap 3: Oefen je techniek

 

Wist je dat je een pony meer natuurlijke beweging geeft door de puntjes verticaal in te knippen? De beste techniek om je pony wat structuur te geven en de geknipte lijn te verzachten. Hierdoor worden kleine foutjes minder zichtbaar.

pony knippen

Stap 4: Bekijk tutorials

 

En bekijk er veel. Oefen de bewegingen die ze op de tutorials doen zonder nog echt te knippen zodat je het gevoel in je handen krijgt. En bekijk vooral de video’s van vergelijkbare haartypes die de pony knippen die jij wilt. 

 

Stap 5: Tijd om te knippen

 

Verdeel je pony in driehoekige secties en klem alles vast. Maak als eerst de middelste driehoek los en verdeel deze in een linker- en rechterkant. Begin met zo min mogelijk lengte af te knippen van een pluk van het rechterdeel door deze tussen de wijs- en middelvinger van je niet dominante hand te houden.

Knip in een vloeiende beweging van rechts naar links als je rechts bent en andersom als je links bent. 

 

Voeg als je klaar bent met de rechterkant het eerste plukje geknipt haar bij een pluk die nog niet geknipt is van de linkerkant. Dit eerste plukje dient als richtlijn en zorgt ervoor dat alles op de juiste lengte wordt geknipt.

 

Op het eind draai je de schaar om en knip je omhoog in de puntjes om de pony wat meer lucht te geven. Knip je pony hier en daar nog wat bij zodat ie precies naar wens is. Oefening baart kunst én bespaart je geld. Nu hoef je hem alleen nog maar te stylen en je ziet er weer uit als nieuw!

 

Zelf je pony knippen: Youtube: tutorials:

Veel succes!

Written by admin

haar zelf verven

Zelf je haren verven: hoe zelf je haarkleur verven?

Bruine haarkleuren voor 2024: de mooiste bruine kapsels van het moment