in

Bruine haarkleuren voor 2024: de mooiste bruine kapsels van het moment

Laatste update: February 13, 2024 door admin

Haarkleurtrends: Bruine haarkleuren voor 2024

Een nieuw jaar vraagt, juist nu, om een inspirerende start met een nieuwe look! En niets werkt beter dan een andere haarcoupe in een van de trendy haarkleuren voor het nieuwe seizoen.

Juist nu de kapper alweer een tijdje dicht is vanwege de lockdown, is een fonkelnieuw kapsel dé manier. Daarmee creëer je in no time een verrassende look.

En met de nieuwe haartrends voor 2024, in verschillende hippe bruine haarkleurtinten, maak je die gemakkelijk zelf!

De nieuwe trendy bruine kapsels

Na de vele blonde haarkleuren en felgekleurde haartinten, die vorig jaar het straatbeeld domineerden, zullen we dit jaar veel meer natuurlijke bruine haarkleuren zien.

Mooie naturelle coupes met een zachte balayage, die perfect aansluiten bij de nieuwe kleuren van de mode van het komende jaar.

Maar met een trendy twist! Van subtiele kleurschakeringen tot gewaagde nieuwe haarkleuren: ze vormen de opvallendste trend in 2024.

En omdat je teint in de winter lichter is dan in de zomer is het tijd om je look eens lekker op te frissen met een nieuwe haircoupe. Daarvoor kun je kiezen uit de diverse trendy bruine haarkleuren van het nieuwe seizoen.

Want of je nu voor een caramel-, cappuccino- of espressotint gaat, de nieuwe kleurentrends staan stuk voor stuk garant voor een sensationele uitstraling!

Zin in een nieuwe haarkleur?

Als je van plan bent je lokken zelf een nieuw kleurtje te geven, kun je wel wat inspiratie gebruiken. Daarom hebben wij alvast de populairste haarkleuren voor je op een rijtje gezet.

Van honing en karamel tot espresso, en alles wat ertussen zit. Enerzijds is het logisch dat je zoekt naar een kapsel dat weinig onderhoud vergt. Dan is de keuze voor een natuurlijke tint met wat extra diepte een ideale optie.

Maar misschien wil je juist nu een statement maken en kiezen voor een van die schitterende nieuwe tinten.

Aparte koffiekleurtjes, leuke pasteltinten, of opvallende highlights. Alles kan. En bovendien is het gewoon leuk om te experimenteren met verschillende kleuren. Dan vind je uiteindelijk de tint die jou het beste aanstaat voor dit seizoen.

De nieuwe bruine haarkleuren

De nieuwe kleurentrends van dit jaar zijn geïnspireerd op koffie, in alle varianten. De nieuwe tint espresso, een diep donkerbruine tint, zagen we dit najaar al vaak op de catwalk van vooraanstaande modehuizen verschijnen.

 

Modellen met een prachtige donkere haarkleur showden de nieuwe mode. Maar ook cappuccino, een warme donkerblonde kleur, doet het uitstekend bij de bruine en beige outfits.

Want het zijn vooral natuurlijke kleuren zijn, die centraal staan in het huidige modebeeld.

Kleuren als crème, vanille en beige, maar ook mushroom, tabak, honing, camel, karamel, bordeaux, kastanje en chocoladebruin zijn onmisbaar in je wintergarderobe. Heerlijke, warme kleuren die we ook terugzien in de haarkleurtrends voor 2024.

 

Natuurlijke en trendy bruine kapsels

Een van de modetrends voor winter 2024 is ‘organisch’, oftewel natuurlijk.

Mooie wollen truien en warme winterjassen in zachte kleuren vormen de ideale outfit, waarbij hét thema voor het winterseizoen van dit jaar naturel is.

 

De haarkleurentrend ligt in dezelfde lijn: harmonieus, maar ook puur persoonlijk met de nuance die bij jou past.

Daardoor zien we niet alleen uitgesproken warme óf koele haartinten, maar is er ruimte voor alle nuances. Van mushroom blonde tot karamel of chocolade tinten. Het gaat erom wat jou het beste staat.

Welke bruine haarkleur past bij jou?

Een totaal andere haarkleur kiezen dan je gewend bent is best spannend! Maar let daarbij wel op een paar factoren, zodat je make-over niet verkeerd uitpakt!

Zo is het handig eerst te ontdekken welke kleuren het beste bij jou passen. Kijk of je of je een warme of een koele ondertoon in je huid hebt.

 

Als er bijvoorbeeld veel rood in de huid van je gezicht zit, zijn warme kleuren geen aanrader. Dat weet je door naar de kleur van de aders op je pols te kijken.

Als die vooral blauw zijn heeft je huid een koele ondertoon. Als je aders eerder naar groen neigen heb je een warme ondertoon in je huid. Zijn ze blauwgroen, dan heb je een neutrale ondertoon. Dan kun je waarschijnlijk met alle kleuren aan de slag!

Ben je een herfst- of wintertype, dan zijn de nieuwe modetinten zoals mokka en chocolade de ideale kleuren voor jou.

Als zomer- of lentetype zullen kleuren als kastanje, amber, honing en het nieuwe mushroom brown je perfect staan. In feite kun je voor elke warme bruine haarkleur kiezen, die past bij jouw huid.

Balayage: de populaire verftechniek

Balayage is het Franse woord voor vegen. Want dat is de manier waarop balayage wordt aangebracht: door de verf met een kwast op het haar te vegen ontstaat een subtiele overgang in kleuren.

Voordeel daarvan is dat de kleur ook met een zachte overloop uitgroeit, zodat je niet om de haverklap naar de kapper hoeft te rennen om het bij te laten werken. Balayage een trend die precies in het nieuwe kleurenpalet past.

 

Door innovatie van de techniek wordt er de afgelopen jaren steeds meer mee gewerkt. Onder andere door gebruik van babylights, subtiele highlights, die je verzekeren van mooie overgangen. En het is gebruiksvriendelijk, vooral als je haar van nature al wat donkerder is.

Door de subtiele overgang zie je de uitgroei minder snel zodat je ook niet meteen weer naar de kapper hoeft te rennen.

Ideaal! Wat lichtere highlights in de donkere aanzet, karamelkleurige tinten bijvoorbeeld of meerdere warme kleuren geven je coupe meer diepte en variëteit.

De bruine haarkleuren voor 2024

De verschillende nuances van de diverse bruine haartinten vertegenwoordigen de grootste haartrend voor 2024!

Nooit eerder zagen we zoveel bruinharige schoonheden op de catwalk. Warme hazelnoot- en kastanjekleuren, espressobruin in subtiele kleurnuances.

 

Effen haarkleuren kunnen natuurlijk altijd, maar door wat diepte in je haar aan te brengen geef je het een nog mooier effect.

Complementeer je chocoladebruine haar met highlights in een romige karamel of chai-kleur.

Geraffineerde kleurnuances die in elkaar overlopen en zo je donkere haarkleur een trendy touch geven voor het nieuwe seizoen.

Written by admin

pony knippen

Zelf je pony bijknippen: hoe zelf doen?

modetrends 2021

Modetrends 2024: de trends voor lente, zomer, herfst en winter 2024