in

Haarkleuren 2022: de 15 grootste haarkleurtrends voor dit jaar

Laatste update: March 31, 2022 door admin

Wat zullen de trendy haarkleuren in 2022 gaan worden? Wij bestudeerden de New York fashion week, London Fashion week en onderzochten de grootste trends op social media.

Wat denken kappers dat de nieuwste haarkleurtrends zullen worden dit jaar? Je ontdekt het allemaal in dit artikel:

Lees ook: kapsels 2022

Lees ook: korte kapsels 2022

Lees ook: mannenkapsels 2022

Haarkleuren 2022:

#1. Bronde haarkleuren

bronde haarkleuren

Als je dit blog al wat langer volgt, weet je vast wel dat ik gek ben op een bronde haarkleur. Het is een heel natuurlijke kleur – voor mij zelfs mijn natuurlijke haarkleur – die heel weinig onderhoud nodig heeft.

En, rarara… het is ook een haarkleur die je heel gemakkelijk kan onderhouden, ook als de kapper al gesloten is.

Dit is een trend die je echt heel duidelijk zal zien bij de haarkleuren voor dit jaar: we hebben gemerkt dat we niet altijd bij onze favoriete kapper terechtkunnen, dus proberen we dan maar om zelf onze haren te verven en te onderhouden.

Ook in de volgende trends zal je dit zeker zien!

#2. Een kleur

uniforme haarkleur

Ik zei het al: de vele maanden niet naar de kapper kunnen, is echt wel een grote invloed. In Nederland waren de kappers nog langer open dan in België, maar we konden er zeker niet meer zomaar terecht.

Dat zorgt ervoor dat we liever een simpele haarkleur willen, eentje die we zelf ook gewoon thuis gemakkelijk kunnen bijwerken als dat nodig is.

Dus even geen prachtige balayage meer of uitgebreide highlights in ons haar, we kiezen nu volop voor één kleur in het haar. Minder levendig en natuurlijk ogend, dat zeker, maar wel gemakkelijker in onderhoud.

#3. Donkere uitgroei (lived in roots)

uitgroei haarkleuren lived in roots

Dit werd al een trend voor we goed en wel in lockdowns zaten: een donkere uitgroei. In het Engels ook wel ‘dark roots’ genaamd: je hebt een duidelijk zichtbare donkere uitgroei.

De rest van je haren zijn vaak in een lichtere kleur blond of bruin.

Ook kan je de donkere uitgroei combineren met felle haarkleuren, maar meestal worden ze gecombineerd met blonde haarkleuren zoals bronde.

Dit is natuurlijk ook weer een erg low-maintenance haarkleur waar velen onder ons sneller zullen voor kiezen de komende tijd.

#4. Koperkleur

koper haarkleuren

Deze trend is er eentje die we ook al lang zagen aankomen: de comeback van koperen haarkleuren! Dit zijn heerlijk warme, rode haarkleuren die heel fel zijn.

Samen met fuchsiaroze en felblauwe haarkleuren, is dit ook een andere opvallende en felle haarkleur.

Let wel op: felle haarkleuren hebben heel veel onderhoud nodig. Je kan ze prima zelf in je haren verven, maar ze vervagen best snel.

#5. Chocoladebruin

chocoladebruine haarkleuren

Deze haarkleur maakte vorig jaar al stilletjesaan een comeback, maar is nu écht terug: de chocoladebruine haarkleur. In 2022 kiezen we weer volop voor warme haarkleuren en dit is een van de toppers.

Ideaal om je haren chocoladebruin te laten verven en gelijk wat mooie highlights in je bruine haren te laten kleuren.

#6. Cappuccino haarkleuren

cappuccino haarkleuren

Nog een haarkleur die sinds vorig jaar aan een opmars bezig is: cappuccino haarkleuren.

Deze yummy koffiehaarkleur staat niet alleen mooi, het is ook een haarkleur die heel veel onder ons gemakkelijk kunnen dragen.

Heb jij wat meer koelere kleuren in je eigen kleurenpalette? Dan moet je deze cappuccino haarkleur zeker eens een keertje uittesten.

#7. Highlights in je kapsel

haarkleuren 2021

Hoe langer hoe meer worden highlights steeds populairder: ze waren al lang populair (zeker in combinatie met een balayage haarkleur), maar we zien de highlights steeds vaker.

Highlights in je haarkleur zorgen ervoor dat jouw haarkleur er zo natuurlijk mogelijk uitziet. Natuurlijk, de nieuwe haartrends zijn redelijk divers en spreken elkaar soms als eens tegen, zoals nu deze highlights.

Vertelde ik niet net hierboven dat highlights minder populair waren en dat mensen graag hun haren in één kleur wilden laten kleuren?

Zo zie je maar hoe persoonlijk trends zijn: de ene persoon wilt graag veel moeite in haar kapsel steken, de andere wilt een zo onderhoudsvriendelijke haarkleur. Het is maar wat je zelf leuk vindt!

#8. Face framing highlights

Kennen jullie superheld Rogue? Wel, haar kapsel wordt weer helemaal hip!

Jaren geleden (de jaren negentig en begin van de jaren 2000) was het ontzettend trendy om 2 kleine lokken haar uit je staart of opsteekkapsel te laten.

Deze haartrend is dus weer helemaal terug en zelfs nog met een beetje extra: deze twee lokken worden gebruikt als highlights voor je hele kapsel. Net omdat deze twee lokjes een lichtere kleur hebben dan de rest van je kapsel, zorgt het ervoor dat je gezicht nog veel mooier opvalt!

#9. Platinumblonde haarkleur

Platinablond, het is een kleur voor de durfals onder ons! Als peuter was het mijn natuurlijke haarkleur, maar dat werd al snel een donkerder blond.

Als je uit jezelf geen lichte haarkleur hebt, is platinablond een extra moeilijke kleur om te onderhouden: verwacht je dus maar aan veel kappersbezoekjes als je deze haarkleur kiest. Behalve dat

#10. Zwart en groene haarkleur

Er is maar één verantwoordelijke voor deze megapopulaire haartrend, en dat is Billie Eilish!

Sinds zij haar haren in deze twee kenmerkende kleuren liet verven, volgde de hele wereld haar voorbeeld en werden zwarte met groene haarkleuren ineens een grote modetrend.

#11. Verschillende kleuren

snoep haarkleuren pastelEen mengeling van verschillende kleuren, dat wordt ook nog vaak gevraagd bij de kapper. Het is heel moeilijk om dit bij jezelf te gaan kleuren, dus ik zou je ook niet aanraden om dit type haarkleuren bij jezelf te gaan verven.

We zien verschillende soorten zoals verschillende natuurlijke kleuren (met highlights, lowlights,…) en verschillende felle haarkleuren of pastel haarkleuren.

Heel moeilijk dus om dit zelf te doen, dus dit laat je best aan een professional over.

#12. Felle haarkleuren

Hierboven zeiden we het al: felle haarkleuren zien we ook weer vaker, en vaak worden ze gecombineerd met elkaar.

Ik vind het prachtig, denk maar aan de mermaid haarkleuren of oil slick haarkleuren die al hip waren de laatste jaren.

#13. Balayage haarkleuren

Deze trend is er ook eentje die de komende jaren denk ik wel zal blijven: balayage haarkleuren. Een balayage zetten is echt specialistenwerk, zeker als je kapper werkt met finger painting in je haren.

Een goed geverfde balayage haarkleur is een haarkleur die ook erg mooi zal uitgroeien: zeker als het wat ‘rommeliger’ en vrijer geverfd is, zie je niet duidelijk dat je balayage aan het uitgroeien is.

Zelf vind ik een balayage echt prachtig, zeker als ze heel natuurlijk geverfd is in je haren.

#14. Grioletkleur: grijs en violet

Dit is een hele nieuwe trend voor 2022: ‘griolet’. Een mengeling van grijs en violet. Deze haarkleur is een koele haarkleur en staat je prachtig als je groene of blauwe ogen hebt.

Ben je niet zeker hoe deze kleur eruit ziet? Dan moet je hieronder het voorbeeld zeker eens goed bekijken. Je ziet het, dit is een haarkleur die paars is, maar erg ‘muted’ omdat het gemengd is met grijs.

#15. Gouden en warme blonde haarkleuren

Je zag al dat er veel koele haarkleuren erg hip worden het komende jaar, maar daarnaast zijn er ook veel meer warme haarkleuren die trendy worden.

In het begin van het artikel zag je al de warmrode en warmoranje haarkleuren, maar nu is het ook de beurt aan de warm blonde haarkleuren.

In ons artikel over blonde haarkleuren zie je ook al verschillende mooie haarkleuren die trendy zijn.

Daar zie je ook veel verschillende warme haarkleuren zoals honingblond, bronde (kan zowel warm als koel zijn), Venetiaans blond, of blond met verschillende tinten blond in je haar.

 

Welke van deze haarkleuren vinden jullie zelf het mooiste? Ga jij wachten tot de kappers snel weer open mogen om je haren te laten verven of verf jij zelf je haar? Laat zeker een comment achter, ik ben benieuwd naar je ervaringen!

Written by admin

bobkapsel stylen

Hoe moet je een bob stylen? Stylingtips voor een bobkapsel

kapsels-50-plus

Stijlvolle kapsels voor vrouwen van 50+