in

Hoe moet je een bob stylen? Stylingtips voor een bobkapsel

Laatste update: November 1, 2022 door admin

Hoe moet je een bob stylen? Stylingtips voor een bobkapsel
Bobkapsels zijn momenteel erg populair. Niet enkel zijn ze erg makkelijk te onderhouden – je kan bobkapsels ook heel makkelijk stylen.

Zo kan je er bijvoorbeeld krullen indoen, je bob half opsteken, je haar crimpen met een wafelijzer of zelfs een paardenstaartje maken.

In dit artikel ontdekken we alvast welke verschillende soorten bobkapsels er zijn, hoe jij deze kapsels kan stylen, en welke de beste producten zijn om je bobkapsel mooi te houden.

bobkapsel stylen

Verschillende soorten bobkapsels

Er zijn verschillende soorten bobkapsels. Hier geven wij alvast een klein overzicht.

Een korte bob

Een korte bob is een bob die tot net onder je oren komt. Deze bob werd erg populair met de film Amelie Poulain. Een korte bob staat erg mooi bij mensen met een hartvormig of ovaal gezicht.

Een lange bob

De lange bob is een bob die tot net aan de schouders komt. Deze lange bob is populair omdat er op zich weinig onderhoud aan is, terwijl je de lange bob ook makkelijk kan stylen.

Asymmetrische bob

Een andere moderne bob die momenteel erg populair is, is de asymmetrische bob. Deze bob heeft zowel lange als korte stukken en ziet er erg modern uit omdat hij asymmetrisch is.

Hoe een bob stylen?

Een bob stylen is erg makkelijk – niet enkel omdat je heel wat verschillende dingen kan doen met een bob, maar ook omdat een bob er bijna altijd mooi en flaterend uitziet.

Hieronder hebben we een hoop ideeën verzameld over hoe jij je bob mooi kan stylen.

Krullen in je bob maken

Krullen in je haar doen wanneer je steil haar hebt is altijd erg mooi. Je kan ervoor kiezen om dichte krullen in je haar te doen of om meer voor een wavy krul te gaan die je uitborstelt. Wanneer je een lange bob hebt is het erg makkelijk om krullen in je bob te maken.

Gebruik een curling want om snel krullen in je haar te maken of de Dyson Airwrap wanneer je geen hitteschade wil aanbrengen aan je haar.

Je bobkapsel wavy stylen

Ook kan je mooie golven in je haar zetten met een stijlatng, een krultang of een curling wand. Om leuke waves in je haar te maken kan je krullen in je haar zetten die je dan nadien doorkamt om de krul te doen afzwakken naar een golf.

Daarnaast kan je eventueel ook een diffuser gebruiken indien je van nature uit krullend of golvend haar hebt.

Je bob steil maken

Wanneer we het over een bob hebben, dan zien we over het algemeen dat de uiteinden van de bob naar binnen krullen.

Toch kan je ook kiezen om deze uiteinden te steilen met een stijltang. De stijle bob was erg in de mode in de jaren 90 en het lijkt erop dat hij de laatste jaren weer een comeback heeft gemaakt.

Gebruik zeker een product in je haar dat je haar beschermt tegen de hitte wanneer je een stijltang gebruikt om je haar niet uit te drogen.

Opsteken van je bobkapsel

Ook kan jij ervoor kiezen om je bob op te steken. Dit kan door middel van een grote speld. Ook kan je ervoor kiezen om een lage of hoge dot of chignon te maken indien je een lange bob hebt.

Een bob opsteken is natuurlijk moeilijk wanneer je een kleine of korte bob hebt.

Half opsteken van je bob

Naast helemaal opsteken kan je een bob ook half opsteken. Wanneer je een bob half opsteekt zal je een deel van het haar – vaak het bovenste deel, opsteken tegen je hoofd met een speld of met een elastiekje.

Je kan hiervoor een mooie speld kiezen, of een kleins staartje maken met een elastiekje. Ook kan je eventueel werken met vlechten of met dotjes of een kleine chignon.

Crimpen met wafelijzer: ook voor je bob

De jaren 80 en 90 zijn weer helemaal terug – en dat zien we ook aan het feit dat je haar crimpen met een wafelijzer momenteel weer helemaal in is. Je kan zowel een korte als een lange bob makkelijk crimpen met een wafelijzer om die toffe retro look te creëren.

Diadeem in je bob

Ook kan je een diadeem gebruiken om je haar te stylen of om uit je ogen te houden. Kies een leuke diadeem uit om in je korte of lange bob te doen. Je kan er zo voor kiezen om al het haar uit je gezicht te houden met je diadeem of om je diadeem enkel en alleen als accessoire te gebruiken.

Paardenstaartje voor je bobkapsel?

Wil je het simpel houden? Dan kan je ook gewoon een paardenstaartje in je bob maken. Natuurlijk is dit over het algemeen erg moeilijk wanneer je een korte bob hebt, maar voor een lange bob zou dit geen probleem kunnen zijn.

Ook kan je een paardenstaartje maken in de bovenste helft van je haar wanneer je een kortere bob hebt.

Vlechten in je bobkapsel

Je bobkapsel fohnen

 

Beste stylingproducten voor je bob

Een bob stylen is niet moeilijk – zeker wanneer je de juiste producten hebt. Hier zijn alvast enkele erg goede stylingsproducten die jou helpen een mooie bob te stylen.

Mousse

Een goede stylingmousse kan wonderen verrichten wanneer je bijvoorbeeld krullen of waves in je bob wil maken. De sterkte van de mousse staat vaak op de bus en het is best dat je even zelf probeert welke sterkte het best past bij jouw haartype en haarstijl.

Borstel

Een goede brush borstel is erg belangrijk wanneer je een bob hebt. Deze brush borstel gebruik je namelijk om die ronding onderaan je haar in je bob te stylen.

Diffuser

Wil jij mooie krullen of leuke waves? Dan kan je een diffuser op je haardroger zetten. Deze diffuser helpt om de natuurlijke krullen en waves van je haar naar boven te brengen. Zeker in combinatie met een goede mousse helpt een diffuser je erg mooie resultaten te bekomen.

Een krultang

Een goede krultang helpt je mooie krullen te bekomen ook wanneer je zelf geen natuurlijke golven of krullen hebt. Kies voor een automatische krultang of een curling wand om binnen de kortste keren mooie krullen in je haar te hebben. Ben jij bezorgd om de gezondheid van je haar en gebruik je liever geen extreme hitte bij het stylen van je haar? Ga dan eventueel voor een Dyson Airwrap.

 

Lees ook: kapsels 2023

Lees ook: korte kapsels 2023

Lees ook: haartrends 2023

Lees ook: kapsels voor dun haar

Lees ook: mannenkapsels 2023

Written by admin

Mannenkapsels 2024: herenkapsels van dit moment + trends 2024

haarkleuren 2021

Haarkleuren 2024: de 15 grootste haarkleurtrends voor dit jaar