in

Zelf highlights en lowlights in je haren verven: methode, voordelen & tips

Laatste update: November 1, 2022 door admin

Zelf highlights en lowlights in je haren verven: methoden, voordelen & tips – Wanneer je highlights of lowlights in je haar wilt hebben, kun je daarvoor natuurlijk naar de kapsalon gaan. Dat hoeft helemaal niet. Zelf highlights verven is namelijk goed mogelijk, als je de juiste aanpak gebruikt.

Maar hoe doe je dat: highlights verven? Gebruik de tips in dit blog en het zelf highlights kleuren is een fluitje van een cent!

Maar eerst iets over de voordelen van highlights en lowlights. Want waarom zou je überhaupt highlights in je haar aanbrengen?

Highlights: welke voordelen heeft het maken van highlights of lowlights?

Highlights is een bepaalde haartechniek, waarbij lokken in het haar lichter gemaakt worden. Van lowlights is sprake als precies het omgekeerde gebeurt en er juist donkere haarplukken toegevoegd worden.

Lowlights of highlights verven heeft een aantal voordelen te bieden. In de eerste plaats zijn highlights en lowlights ideaal om je ogen extra te accentueren.

Door te kiezen voor de juiste highlights of lowlights, kun je de focus verschuiven naar je ogen of de aandacht daar juist van afleiden. In de tweede plaats hebben highlights invloed op je gezichtsvorm. (Wat is jouw gezichtsvorm)

Wil je een smaller of juist dikker gezicht, dan kun je dit doen door gebruikt te maken van gekleurde haarlokken. Een derde voordeel van highlights is dat je hiermee je haar voller kunt laten lijken.

Zeker voor vrouwen die wat dunne haar hebben, kunnen highlights dan ook ideaal zijn om de haardos visueel ‘aan te dikken’.

En ten slotte is een fijn pluspunt van highlights en/of lowlights de stoere uitstraling. Wil je er lekker snel en eigentijds uitzien als vrouw, dan zijn gekleurde haarplukken hiervoor een ideale oplossing!

Er zijn diverse methoden om zelf highlights te kleuren. Hieronder leggen we uit op welke manieren je jezelf van prachtige highlights en/of lowlights kunt voorzien! Doe er je voordeel mee en loop binnenkort rond met een fris en stoer kapsel!

Zelf highlights kleuren met gebruik van folie

Een veelgebruikte manier om zelf highlights te verven, is door gebruik te maken van folie. Heb je hier geen ervaring mee, dan kan deze methode lastig zijn. Toch is het goed mogelijk om zelf highlights aan te brengen met deze techniek.

Maar hoe werkt deze techniek? De basis van de folietechniek is gebruikmaken van aluminiumfolie om haarplukken lichter of donkerder te kleuren. Na het kiezen van een goede kleur (of meerdere kleuren) voor je lokken, maak je plukjes haar die je wilt verven.

Zorg ervoor dat je niet te grote plukken haar maakt én dat je haar goed droog is voor een optimale hechting van het kleurmiddel. Onder de droge haarplukken leg je aluminiumfolie, waarna je met een goede haarkwast de plukken kunt verven.

Gebruikmaken van folie om highlights te verven heeft diverse voordelen, maar helaas ook een paar nadelen. Een voordeel is dat je heel precies te werk kunt gaan en precies die plukken kunt kleuren die je wilt. Daarbij is deze methode geschikt voor alle haartypes, dus het maakt niet uit of je dik of dun haar hebt.

Verder is het fijne aan de folietechniek dat je je haarlokken in meerdere kleuren kunt verven. Ten slotte is een van de grote pluspunten van de folietechniek het feit dat als je kiest voor een natuurlijke uitstraling en je dit goed doet, je nagenoeg geen uitgroei ziet.

Nadelen heeft deze methodiek helaas ook. Zo is de folietechniek tijdrovend en vereist een hoop geduld. Verder moet je oppassen dat de haarverf niet van de folie aflekt en op je hoofdhuid terechtkomt komt.

Dan ontstaan er lelijke tijgerprints die maar moeilijk weer weg te krijgen zijn.

Highlights zetten met een kam

Een tweede veelgebruikte techniek om je haarplukken te verven, is door een kam te gebruiken. Zelf highlights verven met een kam gaat als volgt in zijn werk.

Net als bij de folietechniek bepaal je eerst in welke kleur (of kleuren) je highlights of lowlights wilt gaan verven.

Kies een kleur die maximaal drie tinten verschilt van je eigen haarkleur, want anders wordt het kleurcontrast te groot en dat is niet de bedoeling. Nadat je een kleurkeuze hebt gemaakt, moet je de juiste haarkleur verf aanschaffen.

Lees de verpakking goed om de juiste kleurmiddelen te kunnen kiezen, dus kleurmiddelen die bij jouw haartype en hoofdhuid passen! Zorg ervoor dat je haar goed droog is voordat je begint met het aanbrengen van emulsie. Is je haar nog nat, dan hecht de kleurstof niet goed.

Een tip: als je net zeker weet of de kleur wel mooi wordt, test de kleurstof dan uit op één klein plukje haar. Bevalt het niet, dan kun je altijd nog besluiten om een andere kleur te kiezen. Doe de kleuremulsie vervolgens op een highlightkam.

Het is aan te raden om van achteren naar voren te werken en zo gekleurde lokken aan te brengen. Nog een tip: breng het kleurmiddel minimaal 1 cm van je haarscheiding aan. Zo kun je voorkomen dat er verf op je hoofdhuid komt én dit staat visueel ook een stuk mooier.

Een groot voordeel van gebruikmaken van een kam om highlights te creëren, is dat je dit vrij eenvoudig kunt leren.

Met een kam highlights aanbrengen is namelijk gemakkelijker dan met aluminiumfolie. Verder kun je met een beperkt aantal gekleurde lokken al een heel gaaf effect bereiken. Een fijne plus van deze methodiek is dat je ook met een kort kapsel en een kam prima highlights kunt maken.

Enkele nadelen zijn dat je met een kam snel kunt knoeien. Verder is het maken van lowlights minder mooi als je dit met een kam doet.

Toch niet helemaal zeker van jezelf? Bezoek dan een kapsalon!

Twijfel je of je wel zelf je highlights en/of lowlights wilt kleuren? Ben je bang dat je fouten maakt? Ga dan gewoon voor safe en maak een afspraak bij een kapsalon om je haarlokken door een professionele kapper te laten kleuren.

Dan heb je de garantie op een prachtig eindresultaat! Maar laat je niet afschrikken: je eigen haar kleuren voor bijzondere highlights en lowlights is prima te doen als je de juiste stappen volgt!

Nog meer leuke kapseltips:

Written by admin

Sneakertrends 2024: deze sneakers zijn dit jaar in de mode

zelf je haar knippen

Zelf je haren knippen: hoe zelf je kapsel knippen?