in

De belangrijkste modetrends in 2024 voor mannen en heren

Laatste update: January 29, 2024 door admin

De belangrijkste modetrends in 2024 voor mannen en heren – Net als elk seizoen zijn er ook in 2024 weer diverse modetrends voor mannen die je als hedendaagse, stoere man niet mag missen. Natuurlijk hoef je niet aan alle modetrends voor mannen mee te doen.

Maar… een beetje rekening houden met de populairste mode-items van 2024 kan natuurlijk geen kwaad. Als je er tenminste helemaal trendy bij wilt lopen! In dit artikel brengen we de belangrijkste modetrends voor mannen van 2024 voor je in kaart.

Lange jassen zijn in 2024 helemaal hot

Lange jassen, zowel zomerjassen als winterjassen, zijn in 2024 als mannenkleding hot. Lange jassen is in 2024 een van de opvallendste modetrends voor mannen.

Dus als je plannen hebt om een jas te kopen voor de winter of zomer, kies dan voor een wat langer en superchic exemplaar. Dan weet je zeker dat je er modieus, luxueus en mannelijk elegant bij loopt!

Met ‘wat langer’ bedoelen we trouwens herenjassen waarvan de onderkant zo’n 10 tot 20 centimeter over de knieën heen valt, tot halverwege je kuiten.

Met name bruinkleurige, zwarte of lichtkleurige lange overjassen behoren dit jaar tot de hipste modetrends voor mannen.

Overigens zul je zowel de klassieke lange jassen met één rij knopen op straat terugzien, vaak met een korte kraag, maar ook grote revers en jassen met dubbelzijdige drukknopen zijn populair.

 

De meest trendy modekleuren van 2024

Ook de populairste kleuren modetrends voor mannen in 2024 zijn inmiddels bekend. Traditionele, neutrale kleuren als zwart, grijs, bruin en wit doen het dit jaar uitstekend en gaan we veel terugzien in het straatbeeld.

Dé modekleur van 2024, dat is blauw. Of tenminste, toch volgend Pantone.

Naast deze klassieke kleuren kun je in 2024 ook rekenen op wat fellere kleuren. Vooral hoodies, truien en herenpakken in kleuren als rood, paars of blauw zijn populair.

 

Hoodies doen het ook in 2024 weer goed onder heren

Een andere topper onder de modetrends voor mannen zijn de hoodies, met name in kleuren als blauw, wit, bruin, rood, grijs en zwart. Ook hoodies met stoere prints, symbolen en teksten zien we in 2024 vaak terug in het modebeeld.

Deze truien met capuchon staan niet alleen lekker stoer, maar zijn ook praktisch bij koud weer: trek de capuchon over je hoofd en je hebt het direct een stuk warmer!

Hoodies hebben verder als voordeel dat ze er lekker stoer en strak uitzien en je als man jonger laten lijken. Ook zijn ze te combineren met tal van andere kledingstukken.

 

Een mix van casual kleding en nette kleding mag ook

Heel gaaf qua modetrends voor mannen is dat het combineren van casual kleding met smokings, pantalons en andere nette kledingstijlen een van blikvangers gaat worden.

Je kunt als modebewuste man dit jaar dus gerust een nette smoking dragen, met daaronder sportieve casual sneakers.

En zo zijn er tal van combinaties van combinaties tussen casual en stijlvol mogelijk. Kies bijvoorbeeld voor het samenvoegen van een wat langere colbert en draag daaronder een stoere spijkerbroek of een joggingbroek. Of combineer een felgekleurde hoodie met een elegante pantalon!

 

Leren broeken en andere leren kleding

Leer als basismateriaal voor kledingstukken behoort in 2024 tot een van de grootste modetrends voor mannen. Met name zwarte en bruine leren broeken maken je in 2024 in modieus opzicht mannelijker dan ooit. Wil je iets gewaagder voor de dag komen?

Dan kun je ook kiezen voor leren kleding in een wat lichtere kleur, zoals camel of crème. Dit soort broeken wordt dit jaar gecombineerd met casual overhemden of met een neutraal gekleurde coltrui.

Maar ook het combineren van leren broeken met een hoodie mag in 2024. Overigens komt leer in het kledingseizoen 2024 niet alleen terug in broeken, maar ook in andere soorten kleding.

Denk hierbij aan overhemden met leren schouderstukken of leren toevoegingen bij de ellebogen, stoere jassen die deels of volledig van leer zijn gemaakt en natuurlijk, last but not least, stijlvolle lederen herenschoenen.

 

En dit zijn de belangrijkste modetrends voor mannen qua schoenen?

Zoals net gezegd: leren nette schoenen in casual stijl zijn nu hip onder mannen.

Deze schoenen staan goed onder nette kleding, zoals pakken en pantalons, maar kunnen ook gerust gedragen worden onder jeans met wart wijdere pijpen of juist onder strakke jeans: het mag allemaal!

 

Qua leren schoenen doen stoere veterboots en Chelsea boots het onder mannen goed. De profielen van veel boots voor mannen zijn het komende seizoen wat grover en dikker dan eerder. Maar dat maakt deze stijl boots juist nog stoerder dan ze al waren.

 

De nieuwste generatie heren boots lijken vaak wat op bergschoenen of militaire schoenen. Ze zijn dus lekker robuust vormgegeven en lopen heerlijk comfortabel. Qua details zul je merken dat veel boots voor heren voorzien zijn van meerkleurige veters en van opvallende stalen veterogen.

Ga je als man echter toch liever voor wat sportievere sneakers? Dan kan dat natuurlijk ook. Trendy mannen die op gave en modieuze sneakers willen rondlopen, moeten sowieso twee soorten sneakers in hun schoenencollectie opnemen, namelijk de chunky sneaker en de runner sneaker.

 

Als deze beide soorten sneakers in je garderobekast terug te vinden zijn, loop je er fris en hip bij. Chunky sneakers zijn sneakers die zich kenmerken door een dikke zool, die vaak meerkleurig is. Ook de van de schoen bestaat uit meerdere kleuren.

Met dit bijzondere ontwerp sneakers val je in elk geval op en loop je er stoer bij.

Runner sneakers hebben weer hun eigen unieke kenmerken. Typerend voor deze schoenen is bij de herenversies het relatief smalle design.

Naast hun smallere vorm verschillen runner sneakers van chunky sneakers, omdat ze vaak een gekartelde schoenzool hebben en er lekker sportief uitzien. Niet voor niets heten deze sneakers dan ook running sneakers!

Enkele underwear modetrends voor mannen

Ook qua ondergoed zijn er voor 2024 weer enkele trends waar te nemen. Traditioneel doen boxershorts, al dan niet egaal of veelkleurig, het in 2024 goed.

Met name boxershorts met stoere prints en in felle kleuren bepalen het modebeeld. Ook boxershorts van zijde, die natuurlijk heerlijk zitten, zijn een van de underwear trends in 2024. Profiteer van onze trendadviezen en kleed je in 2024 ook lekker stoer en mannelijk!

Lees ook: modetrends 2024

Lees ook: welke kleuren staan jou / kleurenanalyse

Lees ook: mannenkapsels 2024

Written by admin

gezichtsvorm bepalen

Je gezichtsvorm bepalen: voordelen, soorten gezichtsvormen & praktische tips

Welke pony staat bij mijn gezichtsvorm? Deze pony past bij jou!