in

Welke baardstijlen zijn er? Een gids voor verschillende baardstijlen

Laatste update: April 26, 2023 door admin

Welke baardstijlen zijn er? Een gids voor verschillende baardstijlen

Als het gaat om baardstijlen, zijn er tal van opties beschikbaar voor mannen van alle leeftijden en haartypes. Net zoals kapseltrends bij herenkapsels, zijn er ook baardtrends voor mannen.

Of je nu op zoek bent naar een korte, stoppelige baard of een volle, lange baard, er is een stijl die bij jou past. Maar met zoveel keuze kan het moeilijk zijn om te beslissen welke baardstijl het beste bij jou past. Wil je je baard verzorgen of er liever niet te veel moeite in steken?

In dit artikel zal ik de verschillende soorten baardstijlen bespreken, van de klassieke 5 o’clock shadow tot de trendy Balbo baard. Ik zal ook enkele tips geven over hoe je de perfecte baard kunt laten groeien en onderhouden, zodat je er altijd op je best uitziet.

Of je nu een baard wilt laten groeien voor een speciale gelegenheid of gewoon omdat je er goed uit wilt zien, dit artikel zal je helpen de juiste baardstijl te vinden die bij jou past. Laten we dus beginnen met het verkennen van de verschillende soorten baardstijlen die beschikbaar zijn.

baardstijlen
baardstijlen

Korte baardstijlen

Een korte baard is een baard met een maximale lengte van 2 cm onder de kin. Korte baardstijlen zijn trendy en onderscheidend, maar daarvoor moet een korte baard wel goed bijgehouden worden. Het zorgt voor een klassieke look. Hieronder bespreek ik drie populaire korte baardstijlen.

De stoppelbaard

De stoppelbaard is een korte baardstijl die gemakkelijk te onderhouden is en er toch stijlvol uitziet. Het is een baard die niet langer is dan 2 mm. De stoppelbaard kan zowel casual als formeel gedragen worden en past bij de meeste gezichtsvormen. Het is een zeer populaire baardstijl bij mannen van alle leeftijden.

De sik

De sik is een korte baard die alleen op de kin groeit en niet op de wangen. Het is een stijl die vaak wordt geassocieerd met rocksterren en bikers. De sik kan worden gecombineerd met een snor voor een nog stoerdere look. Het is een baardstijl die goed past bij mannen met een smal gezicht.

De geitenbaard

De geitenbaard is een korte baard die alleen op de kin groeit en niet op de wangen. Het is een baardstijl die lijkt op de sik, maar breder is en meer haar heeft. Het is een baardstijl die goed past bij mannen met een rond gezicht. De geitenbaard kan zowel casual als formeel gedragen worden.

Lange baardstijlen

Als je overweegt om een lange baard te laten groeien, dan zijn er veel verschillende lange baardstijlen om uit te kiezen. Lange baardstijlen passen bij vrijwel iedere gezichtsvorm en ook voor jouw gezicht zal er zeker een mooie optie tussen zitten.

De volle baard

De volle baard is de vader van alle baardstijlen. Deze stijl brengt volle bakkebaarden, een snor en een baard samen. Als je weet hoe je een baard op zijn volst vorm geeft, kun je deze stijl van wild en ongetemd tot een trotse, goed verzorgde gezichtsbeharing maken. We raden aan om je bovenste wangen en nek te scheren en de rest van je baard te laten groeien.

De ringbaard

De ringbaard is een baard met een ring van haar rond de mond en een gladgeschoren kin. Dit is een stijl die veel mannen kiezen omdat het relatief eenvoudig te onderhouden is en er toch stijlvol uitziet. Het is belangrijk om de ringbaard regelmatig bij te werken om te voorkomen dat hij te wild wordt.

De ducktailbaard

De ducktailbaard is een stijl die lijkt op de staart van een eend. Het haar groeit naar beneden toe en loopt uit in een punt. Het kan een beetje uitdagend zijn om deze stijl te onderhouden, maar het resultaat is een unieke en stijlvolle look. Het is belangrijk om de baard regelmatig te trimmen om te voorkomen dat hij te lang wordt.

Alternatieve baardstijlen

Naast de traditionele baardstijlen zijn er ook alternatieve stijlen die je kunt proberen. In deze sectie zal ik drie van deze stijlen bespreken: De snor, De bakkebaarden, en De soul patch.

De snor

Een snor is een klassieke baardstijl die al eeuwenlang wordt gedragen. Het kan een goede keuze zijn als je niet helemaal klaar bent om een ​​volle baard te laten groeien. Er zijn verschillende soorten snorren, waaronder:

  • De chevron: een snor die de hele bovenlip bedekt en breed is.
  • De walrus: een lange, dikke snor die over de bovenlip hangt.
  • De horseshoe: een snor die langs de zijkanten van de mond naar beneden krult.

Een snor kan zowel alleen gedragen worden als in combinatie met een stoppelbaard of een kinbaard.

De bakkebaarden

Bakkebaarden zijn baardstijlen die langs de zijkanten van het gezicht lopen en kunnen variëren in lengte. Er zijn verschillende soorten bakkebaarden, waaronder:

  • De 3-daagse stoppelbaard: een korte baard die net iets langer is dan stoppels.
  • De verbindende baard: lange bakkebaarden die verbonden zijn met een snor.
  • De chin strap: een baard die langs de kaaklijn loopt en geen snor heeft.

Net als bij een snor kunnen bakkebaarden zowel alleen gedragen worden als in combinatie met andere baardstijlen.

De soul patch

Een soul patch is een kleine, driehoekige baard onder de onderlip. Het kan een goede keuze zijn als je een subtiele baardstijl wilt proberen. Een soul patch kan alleen gedragen worden of in combinatie met andere baardstijlen.

Written by admin

baard-verzorgen

Hoe je baard verzorgen? Tips en producten voor een gezonde en glanzende baard

kapsels-gezichtsvorm-mannen

Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm? Tips voor mannen!