in

Gelnagels lakken: Onze tips om zelf gelnagellak aan te brengen (DIY)

Laatste update: April 26, 2023 door admin

Gelnagels lakken: Onze tips voor thuisgebruik

Als je je afvraagt hoe je zelf gelnagels kunt lakken, dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel delen we onze beste tips en trucs om je te helpen de perfecte gelnagels te creëren zonder een bezoek aan de salon. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt met het lakken van nagels, deze tips zijn voor iedereen nuttig.

gel-nagels-zetten
gel-nagels-zetten

Gelnagels zijn de laatste jaren steeds populairder geworden omdat ze lang meegaan en er natuurlijk uitzien. Het aanbrengen van gelnagellak kan echter lastig zijn als je niet weet wat je doet. Gelukkig zijn er enkele eenvoudige stappen die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je gelnagels er professioneel uitzien en lang meegaan. In dit artikel zullen we je laten zien hoe je je eigen gelnagels kunt lakken en welke tools en producten je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Benodigdheden

Als je zelf gelnagels wilt lakken, zijn er een aantal benodigdheden die je nodig hebt om het goed te kunnen doen. Hieronder vind je een lijst met de belangrijkste benodigdheden:

Gel nagellak

Voor het lakken van gelnagels heb je uiteraard gel nagellak nodig. Er zijn veel verschillende merken en kleuren verkrijgbaar. Het is belangrijk om te kiezen voor een kwalitatief hoogwaardige gel nagellak, zodat je verzekerd bent van een mooi resultaat en een lange houdbaarheid.

UV-lamp

Om de gel nagellak uit te laten harden, heb je een UV-lamp nodig. Dit is een speciale lamp die UV-licht uitzendt, waardoor de gel nagellak snel uithardt. Het is belangrijk om te kiezen voor een lamp van goede kwaliteit, zodat je zeker weet dat de nagellak goed uithardt.

Nagelvijl

Een nagelvijl is nodig om je nagels in de juiste vorm te vijlen voordat je de gel nagellak aanbrengt. Kies voor een nagelvijl van goede kwaliteit, zodat je nagels niet beschadigd raken tijdens het vijlen.

Nagelriemolie

Om je nagels en nagelriemen in goede conditie te houden, is het belangrijk om regelmatig nagelriemolie te gebruiken. Nagelriemolie voedt de nagels en nagelriemen en zorgt ervoor dat ze gezond blijven.

Stappenplan

gel-nagels-lakken
gel-nagels-lakken

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je begint met het lakken van je nagels, is het belangrijk om de nagels goed voor te bereiden. Begin met het schoonmaken van de nagels en het verwijderen van oude nagellak. Vijl de nagels in de gewenste vorm en duw de nagelriemen voorzichtig terug met een bokkenpootje. Breng vervolgens een base coat aan om de nagels te beschermen en de hechting van de gel nagellak te verbeteren.

Stap 2: Aanbrengen van de gel nagellak

Begin met het aanbrengen van een dunne laag gel nagellak op de nagels. Zorg ervoor dat de lak niet op de nagelriemen of de huid komt. Breng vervolgens een tweede laag aan en herhaal dit proces totdat de gewenste dekking is bereikt. Gebruik een UV-lamp om de gel nagellak uit te harden.

Stap 3: Uitharden

Plaats de nagels onder de UV-lamp en laat de gel nagellak uitharden volgens de instructies van de fabrikant. Meestal duurt dit ongeveer 2-3 minuten per laag. Zorg ervoor dat de nagels volledig zijn uitgehard voordat je verder gaat.

Stap 4: Afwerking

Verwijder de plaklaag van de nagels met een nagelreiniger en een pluisvrije doek. Breng vervolgens een topcoat aan om de nagels te beschermen en de glans te versterken. Laat de topcoat uitharden onder de UV-lamp en je bent klaar!

Tips en tricks

Als je zelf gelnagels wilt lakken, zijn er een paar tips en tricks die je kunt gebruiken om het proces gemakkelijker te maken en een professioneel resultaat te krijgen.

Tip 1: Gebruik dunne laagjes

Als je te dikke lagen nagellak aanbrengt, kan dit ervoor zorgen dat de nagellak niet goed hecht en dat de nagels langer nodig hebben om te drogen. Het is beter om meerdere dunne laagjes aan te brengen dan één dikke laag. Laat elke laag goed drogen voordat je de volgende aanbrengt.

Tip 2: Vermijd nagelriemen

Als je nagellak op je nagelriemen krijgt, kan dit ervoor zorgen dat de nagellak sneller afbladdert. Zorg er daarom voor dat je de nagellak netjes aanbrengt en niet op je nagelriemen terechtkomt. Als je toch per ongeluk nagellak op je nagelriemen krijgt, kun je dit gemakkelijk verwijderen met een wattenstaafje dat is gedoopt in nagellakremover.

Tip 3: Maak gebruik van een base- en topcoat

Een basecoat zorgt ervoor dat de nagellak beter hecht en voorkomt dat de nagellak je nagels verkleurt. Een topcoat zorgt ervoor dat de nagellak langer blijft zitten en geeft je nagels een mooie glans. Breng eerst de basecoat aan en laat deze goed drogen voordat je de nagellak aanbrengt. Breng vervolgens de topcoat aan als de nagellak droog is.

Tip 4: Gebruik een nagellakremover zonder aceton

Als je de nagellak wilt verwijderen, gebruik dan een nagellakremover zonder aceton. Aceton kan je nagels uitdrogen en beschadigen. Breng de nagellakremover aan op een wattenschijfje en houd het wattenschijfje een paar seconden op je nagel. Veeg vervolgens voorzichtig de nagellak van je nagel af.

Written by admin

Je haarkleur laten uitgroeien: tips

bloemenkroon-kapsel-communie

De leukste communiekapsels voor meisjes en jongens: inspiratie en tips