in

Je haarkleur laten uitgroeien: tips

Laatste update: April 25, 2023 door admin

Je kleurt je haren al jaren, maar wil eigenlijk stoppen met het gebruik van haarverf. Misschien wil je gewoon weer naar je natuurlijke haarkleur (dat heb ik zelf gedaan), of misschien wil je je witte haren of grijze haren gewoon laten groeien.

Tijd dus om je haarkleur uit te laten groeien! Ik maakte dit handige stappenplan voor jou om aan de slag te gaan.

Je haarkleur laten uitgroeien

Neem de tijd

Eerst en vooral, je haarkleur laten uitgroeien kost veel geduld. Het proces kan een paar jaren duren, maar het goede nieuws is dat je de tijd hebt! Neem de tijd om te experimenteren met verschillende looks en stijlen die je helpen bij je uitgroeiproces.

Laat je haarkleur uitgroeien gedurende een viertal maanden

Nadat je de tijd hebt genomen, is de volgende stap om je haar gedurende 3 à 4 maanden uit te laten groeien. Zo is je uitgroei zeker lang genoeg voor je kapper om te weten welke haarkleur jij natuurlijk hebt. Dan is het tijd voor de volgende stap: je haren nog één keertje laten verven.

Je haar laten verven in de kleur van je uitgroei

Je wilde je haar toch niet meer laten verven? I know, I know… maar dit is wel een belangrijke stap! Als je de transitie van gekleurd haar naar je natuurlijke haarkleur gemakkelijker wil laten gaan, is dit een ideale manier.

Als je tijdens het uitgroeien van je haar gemerkt hebt, dat je volledig wit haar of grijs haar laat uitgroeien, is dit dé manier: ga naar de kapper en laat de rest van je haar verven in de kleur van je uitgroei.

Wat ook nog kan, is een balayage laten verven (al zal het eerder richting dip-dye gaan als je uitgroei echt een volledig andere kleur is) in de kleur waarin je haar zal uitgroeien. Zo kan je lang je haar laten uitgroeien zonder touch-ups van de kapper nodig te hebben.

Highlights en lowlights laten verven in je haar

Liever niet je hele haar weer in de verf? Je kan ook overwegen om lowlights en highlights in je haar te laten verven: op die manier kan je iedere paar weken je haarkleur wat lichter laten maken en er bijvoorbeeld wat meer grijs of wit haar door laten piepen.

Laat je haar bijknippen

Je kunt het beste elke paar maanden naar een kapper gaan om je haar te laten knippen, zodat het mooi blijft. Deze regelmatige knipbeurten helpen je ook bij het managen van je uitgroeiproces.

Voeg zelf geen kleurpigmenten meer toe

Ook heel belangrijk: laat alleen nog maar je kapper (en dan bedoel ik een écht goede kapper die wat kent van haarkleuringen) je haar kleuren. Zelf stop je dus ook met het gebruiken van zilvershampoo, tijdelijke kleuringen, citroensap, henna,… alles wat weer extra pigmenten in je haar stopt of eruit haalt.

Gebruik alleen maar een toner of een zilvershampoo als je kapper dit ook echt aanraadt: anders blijf je namelijk een groot kleurverschil zien (zeker als je lang zelf kleurpigmenten toevoegt) en duurt het nog langer voor je écht aan je natuurlijke haarkleur zit.

Verzorg je haar

Als laatste tip is het handig om een haarverzorgingsroutine te volgen – gebruik producten die speciaal voor je haartype zijn gemaakt, en conditioner om je uitgroei mooi te houden.

Zeker als je tussendoor je haren regelmatig laat verven om het wat meer richting je natuurlijke haarkleur te krijgen, is het een heel goed idee om je haren supergoed te verzorgen met lekker veel goed voedende haarmaskers en haaroliën!

Als je deze tips volgt, kom je na enkele maanden of jaren bij je natuurlijke haarkleur uit. Niet alleen zal je er mooi uitzien, maar het is ook beter voor de gezondheid van je haar. Dus waar wacht je op? Ik heb zelf enkele jaren geleden mijn natuurlijke haarkleur laten uitgroeien en heb nu een soort bronde haarkleur met witte ‘highlights’ erin en met een witte bles. Ik zou voor geen geld ter wereld teruggaan!

Written by admin

haar-kleuren-fouten

10x Fouten waardoor je haarkleur snel vervaagt

gel-nagels-zetten

Gelnagels lakken: Onze tips om zelf gelnagellak aan te brengen (DIY)