in

10x Fouten waardoor je haarkleur snel vervaagt

Laatste update: April 26, 2023 door admin

Je haar laten kleuren is een fantastische manier om jezelf uit te drukken en een statement te maken. Maar, helaas, als je het niet goed verzorgt, zal je levendige kleur niet lang meegaan. Gelukkig kunnen wij u helpen de meest voorkomende fouten te vermijden die leiden tot snel vervaagde haarkleuren. Hier zijn 10 fouten die je moet vermijden om je haar op zijn best te houden!

haar-kleuren-fouten
haar-kleuren-fouten

Fouten waardoor je haarkleur snel vervaagt

De verkeerde haarverf gebruiken

Verkeerde haarverf kan leiden tot een snelle vervaging van uw kleur. Het is belangrijk om de juiste kleur en ontwikkelaar te gebruiken voor het gewenste resultaat. Als u niet zeker weet welke producten u moet gebruiken, kunt u het beste professioneel advies inwinnen bij een salon of productfabrikant.

Vaak in de zon gaan

UV-stralen van de zon kunnen uw haarkleur snel doen vervagen. Het vermijden van direct zonlicht en het dragen van een hoed of hoofddoek wanneer u buiten bent, wordt aanbevolen om uw haarkleuren helder te houden.

je-haar-zelf-verven
je-haar-zelf-verven

Hitte-instrumenten gebruiken

Hitte stylingtools zoals krultangen, steiltangen en föhns kunnen de haarschacht beschadigen en resulteren in vervaging van de kleur. Indien mogelijk kun je je haar het beste aan de lucht drogen of de stylingapparaten op een koude stand zetten om de levendigheid van je kleur te behouden.

Een katoenen kussensloop gebruiken

Katoen heeft absorberende eigenschappen die de kleurstofmoleculen in gekleurd haar kunnen weghalen, waardoor het sneller vervaagt. Kiezen voor zijde of satijnen kussenslopen om uw kleur te beschermen.

Een strippende shampoo gebruiken

Veel shampoos bevatten ingrediënten die de haarkleur kunnen vervagen, dus het is belangrijk om een shampoo te gebruiken die speciaal is samengesteld voor gekleurd haar. Zorg ervoor dat je de ingrediëntenlijst leest en vermijd producten met sulfaten, waarvan bekend is dat ze de haarkleur vervagen.

haarkleur mooi houden
haarkleur mooi houden

Gebruik een strippende conditioner

Net als bij shampoo is het belangrijk om een conditioner te gebruiken voor gekleurd haar die de kleurstofmoleculen niet wegstreept. Vermijd producten met sulfaten en kies in plaats daarvan voor hydraterende ingrediënten zoals sheaboter of kokosolie.

Niet op je haartextuur letten

Verschillende haartexturen vereisen verschillende haarverzorgingsproducten en -technieken. Als je fijn of dun haar hebt, bijvoorbeeld, heb je lichtere producten nodig met minder oliën om de strengen niet te verzwaren. Grof of dik haar kan zwaardere producten met meer oliën nodig hebben om gevoed en gezond te blijven.

Gebleekt haar opnieuw donker verven

Gebleekt haar is poreuzer en zal daarom sneller vervagen als het opnieuw wordt gekleurd. Als u van plan bent donker te gaan na het bleken, kunt u het beste minstens een paar weken wachten met kleuren, zodat het haar de tijd heeft om te herstellen van de schade die het bleken heeft aangericht.

haar-verven
haar-verven

Je haar zelf proberen te bleken

Zelf bleken kan schadelijk zijn voor het haar als het niet correct wordt gedaan. U kunt het beste professioneel advies inwinnen bij een salon voordat u probeert uw eigen haar te bleken.

Uw haar verzorgen met de verkeerde producten

Het gebruik van de verkeerde producten op gekleurd haar kan leiden tot vervaging, dus is het belangrijk om alleen speciale shampoos en conditioners te gebruiken speciaal gemaakt voor gekleurd haar. Vermijd bovendien producten met alcohol en sulfaten, die de kleurstofmoleculen kunnen verwijderen.

Als u deze tips opvolgt, blijft uw haarkleur langer levendig en mooi! Door deze veelgemaakte fouten te vermijden, kunt u ervoor zorgen dat uw haar er op zijn best uitziet en gezond blijft.

Written by admin

fouten-haar-verven

Wat te doen als je haarkleur mislukt?

Je haarkleur laten uitgroeien: tips