in

Wat te doen als je haarkleur mislukt?

Laatste update: April 26, 2023 door admin

Wat te doen als je haarkleur mislukt?

haar-verven-tips
haar-verven-tips

We maken allemaal fouten en soms pakt het verven niet uit zoals verwacht. Als je een doe-het-zelf verfbeurt hebt geprobeerd, zijn er een paar dingen die je kunt doen om het te herstellen:

– Was je haar met verhelderende shampoo. Dit zal een deel van de en helpen de kleur lichter te maken.

– Gebruik een toner om verkleuring of koperachtigheid te corrigeren. Een toner is bedoeld om de kleur te egaliseren, zodat u een meer natuurlijke uitstraling krijgt.

– Als alles mislukt, probeer dan lichter te gaan met een andere haarverf. Gebruik een kleurstof die iets lichter is dan uw haarkleur.

Wat doen tegen groen haar?

Oei, je hebt je haar gekleurd en nu heb je groen haar! Hoe komt dat? Dit kan gebeuren als je de verkeerde soort haarverf gebruikt. Als je haar van nature donker is en je probeert het op te lichten met een permanente kleurstof, zullen sommige gele pigmenten in de oplossing zich mengen met blauwgroene ondertonen en groen worden.

haar-verven
haar-verven

Om dit te verhelpen, moet je zoveel mogelijk van de dezelfde kleurstof en voeg gewoon meer van de tegenovergestelde kleur toe. Als je bijvoorbeeld je haar bruin hebt geverfd en het werd groen, probeer dan een beetje rood toe te voegen om de groene tinten te compenseren.

Wat te doen met oranje haar?

Als je licht haar had en geprobeerd hebt donkerder te verven, is de kans groot dat je eindigt met een niet-flatterende oranje kleur. De oplossing is hier om te kiezen voor een semi-permanente kleurstof die niet zo diep in je haarschubben doordringt, en een koele kleurstof te gebruiken in dezelfde tint als de oorspronkelijke lichte haarkleur.

haar-kleuren-fouten
haar-kleuren-fouten

Haarkleurfouten herstellen kan moeilijk zijn, maar het is niet onmogelijk! Met geduld en een beetje tinkom je haar weer in zijn oude mooie staat te krijgen. Veel succes!

– Ga naar een professionele kapper. Die kan je helpen de look te bereiken die je wenst en kan zelfs andere kleurmogelijkheden voorstellen die je zou kunnen proberen. Het is de moeite waard om in een professional te investeren als je niet zeker weet hoe je je haarkleur moet fixeren.

Niemand heeft ooit gezegd dat verven makkelijk was, maar met wat geduld en moeite kan je je haarkleur vaak wel redden.

Als je nog steeds niet tevreden bent met het resultaat, of een grotere fout hebt gemaakt dan verwacht, kun je het beste professionele hulp zoeken. Uw kapper kan u adviseren over wat het beste werkt voor uw haar- en huidtype. Dit kan inhouden dat je een ammoniakvrije kleurremedie gebruiktof ze kunnen u producten aanbevelen om uw haar te herstellen.

Wat er ook gebeurd is, geef je haarkleur niet op. Met een paar tips en trucs kun je het in een mum van tijd weer mooi krijgen! Onthoud wel dat als er iets misgaat met het verven, je zo snel mogelijk professionele hulp moet zoeken voor het beste resultaat

Written by admin

uitgroei-zelf-bijwerken

Hoe je zelf je uitgroei kunt bijwerken: Tips en trucs

haar-kleuren-fouten

10x Fouten waardoor je haarkleur snel vervaagt