in

Grijze haarkleuren: zo kies je de juiste kleur en onderhoud je deze goed!

Laatste update: April 25, 2023 door admin

Grijze haarkleuren: zo kies je de juiste kleur en onderhoud je deze goed!

Grijs haar is momenteel een populaire haartrend. Het kan een stijlvolle en elegante look geven, maar het kan ook een uitdaging zijn om de juiste grijze haarkleur te vinden die bij jouw huidskleur en stijl past. Geen idee? Doe dan een online kleurenanalyse!

In dit artikel zal ik enkele tips delen om te helpen bij het kiezen van de juiste grijze haarkleur die bij jou past.

Als je al grijs haar hebt, zijn er verschillende tinten grijs die je kunt kiezen om je haar te kleuren. Van koel zilver tot warme taupe tinten, er is voor elke huidskleur een geschikte grijze haarkleur.

Maar als je nog geen grijs haar hebt, is het belangrijk om te weten dat het kleuren van je haar in een grijze tint wat meer onderhoud vereist dan andere haarkleuren, net zoals blonde haarkleuren.

grijze-haarkleuren
grijze-haarkleuren

In dit artikel zal ik ook enkele onderhoudstips delen om ervoor te zorgen dat je grijze haarkleur er altijd op zijn best uitziet.

Of je nu van plan bent om je haar voor het eerst grijs te verven of gewoon op zoek bent naar manieren om je huidige grijze haarkleur te verbeteren, ik hoop dat deze tips je zullen helpen om de perfecte grijze haarkleur te vinden en te behouden en om je kapsel in topvorm te houden.

Welke grijze haarkleur past bij jou?

Als je overweegt om je haar grijs te verven, is het belangrijk om te weten welke grijze haarkleur het beste bij jou past. Er zijn namelijk verschillende tinten grijs waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je meer informatie over koele grijze haarkleuren en warme grijze haarkleuren.

grijs-haar
grijs-haar

Koele grijze haarkleuren

Koele grijze haarkleuren hebben een blauwe of zilveren ondertoon en staan het beste bij mensen met een koele huidskleur. Als je een koele huidskleur hebt, dan heb je vaak een roze of blauwe ondertoon in je huid. Je kunt ook kijken naar de kleur van je aderen: als je blauwe aderen hebt, dan heb je waarschijnlijk een koele huidskleur.

Enkele voorbeelden van koele grijze haarkleuren zijn:

 • Platinablond
 • Asblond
 • Zilvergrijs

Warme grijze haarkleuren

Warme grijze haarkleuren hebben een gouden of beige ondertoon en staan het beste bij mensen met een warme huidskleur. Als je een warme huidskleur hebt, dan heb je vaak een gele of perzikkleurige ondertoon in je huid. Je kunt ook kijken naar de kleur van je aderen: als je groene aderen hebt, dan heb je waarschijnlijk een warme huidskleur.

Enkele voorbeelden van warme grijze haarkleuren zijn:

 • Karamelgoud
 • Beigeblond
 • Goudbruin

Onderhoudstips

Haarverzorgingstips

Om je grijze haar in topconditie te houden, is het belangrijk om het goed te verzorgen. Hier zijn een paar tips:

 • Was je haar niet te vaak. Te veel wassen kan het haar uitdrogen en de kleur vervagen. Probeer je haar niet meer dan twee keer per week te wassen.
 • Gebruik een milde shampoo en conditioner die speciaal zijn ontworpen voor grijs haar. Deze producten bevatten ingrediënten die helpen om de kleur te behouden en het haar te hydrateren.
 • Gebruik een haarmasker of een diepe conditioner om je haar extra te voeden en te hydrateren. Dit kan helpen om het haar zacht en glanzend te houden.
 • Gebruik een hittebeschermer als je stylingtools zoals een föhn of stijltang gebruikt. Hitte kan het haar beschadigen en de kleur vervagen.

Kleurbehoudstips

Als je je grijze haar hebt gekleurd, wil je natuurlijk dat de kleur zo lang mogelijk blijft zitten. Hier zijn een paar tips om de kleur te behouden:

 • Gebruik een kleurbehoudende shampoo en conditioner. Deze producten bevatten ingrediënten die helpen om de kleur te behouden en te beschermen tegen vervaging.
 • Gebruik een zilvershampoo om de gele gloed uit je haar te krijgen.
 • Was je haar niet te vaak. Te veel wassen kan de kleur vervagen. Probeer je haar niet meer dan twee keer per week te wassen.
 • Gebruik een haarmasker of een diepe conditioner om je haar extra te voeden en te hydrateren. Dit kan helpen om de kleur te behouden en het haar zacht en glanzend te houden.
 • Vermijd blootstelling aan de zon. Zonlicht kan de kleur vervagen, dus draag een hoed of gebruik een haarspray met UV-bescherming als je buiten bent.

Written by admin

zilvershampoo-hoe-gebruiken

Zilvershampoo gebruiken: waar moet je op letten?

uitgroei-zelf-bijwerken

Hoe je zelf je uitgroei kunt bijwerken: Tips en trucs