in

Hoe gebruik je een curling wand om krullen te maken? Tips en tricks

Laatste update: April 25, 2023 door admin

Hoe gebruik je een curling wand om krullen te maken? Tips en tricks

Ik ben altijd al gefascineerd geweest door krullen. Het is iets magisch om te kunnen transformeren van steil haar naar een volle bos krullen. Mijn eigen haarstijl is eentje met veel slag, maar geen échte krullen.

Toch maak ik graag krullen in mijn kapsels, dus hierbij geef ik je graag mijn tips om curling wands te leren gebruiken en mooie krullen te maken.

Maar als je net als ik bent, weet je dat het niet altijd gemakkelijk is om de perfecte krullen te krijgen. Gelukkig is er een tool die je kan helpen bij het creëren van die perfecte krullen: de curling wand.

Als je nog nooit eerder een curling wand hebt gebruikt, kan het een beetje intimiderend zijn. Maar maak je geen zorgen, het is eigenlijk vrij eenvoudig.

Een curling wand is een cilindervormige tool die je gebruikt om je haar omheen te wikkelen, waardoor er krullen ontstaan. Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken om de gewenste krullen te krijgen, maar met een beetje oefening kun je het gemakkelijk onder de knie krijgen.

curling wand gebruiken
curling wand gebruiken

Voorbereidingen

Haar voorbereiden

Voordat ik begin met het krullen van mijn haar met een krultang, zorg ik ervoor dat mijn haar helemaal droog is. Ik kam mijn haar goed door om eventuele klitten te verwijderen. Ik verdeel mijn haar in secties en gebruik klemmen om ze vast te zetten.

Dit zorgt ervoor dat ik elk deel van mijn haar kan krullen zonder dat het in de weg zit.

Als mijn haar erg dik is, kan ik het ook eerst föhnen om het wat dunner te maken en het krullen gemakkelijker te maken. Ik gebruik een föhn met een diffuser om mijn krullen te beschermen tegen hitte en mijn haar niet te beschadigen.

hoe-gebruik-je-een-curling-wand
hoe-gebruik-je-een-curling-wand

Hittebescherming aanbrengen

Voordat ik mijn haar ga krullen, breng ik altijd een hittebeschermingsspray aan. Dit beschermt mijn haar tegen de hitte van de krultang en voorkomt dat het beschadigd raakt.

Ik spray het over mijn hele haar en kam het door om ervoor te zorgen dat het gelijkmatig verdeeld is.

Ik laat de spray een paar minuten inwerken voordat ik begin met krullen. Dit zorgt ervoor dat het goed kan intrekken en mijn haar volledig beschermd is. Het is belangrijk om deze stap niet over te slaan om beschadiging van het haar te voorkomen.

Krullen maken met een curling wand

curling-wand-gebruiken-2
curling-wand-gebruiken-2

De juiste temperatuur instellen

Om te beginnen is het belangrijk om de juiste temperatuur in te stellen op de curling wand. Dit is afhankelijk van je haartype en de gewenste krul.

Over het algemeen geldt dat fijn haar een lagere temperatuur nodig heeft dan dik haar. Een temperatuur tussen de 150°C en 180°C is geschikt voor fijn haar, terwijl dik haar een temperatuur tussen de 180°C en 210°C nodig heeft.

Krullen maken met de curling wand

Om krullen te maken met de curling wand, begin je met droog haar. Verdeel je haar in secties en zet de rest vast met een klem. Pak een pluk haar en wikkel deze om de wand heen, beginnend bij de wortel en eindigend bij de punt. Houd de pluk ongeveer 10 seconden vast en laat daarna los. Herhaal dit met alle secties van je haar.

Het is belangrijk om de curling wand niet te lang op dezelfde plek te houden om beschadiging van het haar te voorkomen. Daarnaast kun je spelen met de grootte van de krul door te variëren met de dikte van de plukken en de manier waarop je de plukken om de wand heen wikkelt.

Gebruik altijd een hittebeschermer voordat je begint met het krullen van je haar. Dit beschermt je haar tegen beschadiging door de hitte van de curling wand. Vergeet ook niet om je krullen te fixeren met haarlak voor een langdurig resultaat.

tips-curling-wand-gebruiken
tips-curling-wand-gebruiken

Styling tips

Krullen borstelen

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het stylen van krullen met een krultang is om je krullen te borstelen.

Dit kan helpen om je krullen er natuurlijker uit te laten zien en om eventuele klitten te verwijderen. Het is het beste om een borstel met zachte haren te gebruiken om te voorkomen dat je krullen beschadigd raken.

Begin bij de uiteinden van je haar en werk langzaam omhoog naar de wortels. Zorg ervoor dat je voorzichtig bent en niet te hard trekt aan je haar. Als je merkt dat je haar klitten heeft, gebruik dan een ontwarrende spray om het borstelen gemakkelijker te maken.

Krullen fixeren

Als je wilt dat je krullen langer meegaan, is het belangrijk om ze goed te fixeren. Dit kan worden gedaan met behulp van haarlak of andere fixerende producten. Het is het beste om een haarlak te kiezen die speciaal is ontworpen voor krullend haar, omdat deze producten vaak minder stijf zijn en je krullen er natuurlijker uit laten zien.

Spuit de haarlak op ongeveer 20 centimeter afstand van je haar en zorg ervoor dat je je haar in secties verdeelt om ervoor te zorgen dat je alle krullen bedekt. Als je merkt dat je krullen na verloop van tijd uitzakken, kun je altijd een beetje extra haarlak aanbrengen om ze opnieuw te fixeren.

Je kan ook je korte kapsels krullen geven met een curling wand, maar je moet wel éxtra voorzichtig zijn!

 

Veiligheidstips

Als het gaat om het gebruik van een krultang, is het belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen om letsel te voorkomen. Hier zijn enkele tips om in gedachten te houden:

  • Zorg ervoor dat de krultang is uitgeschakeld en is afgekoeld voordat je begint met het stylen van je haar.
  • Gebruik de krultang niet in de buurt van water en houd het apparaat uit de buurt van kinderen en huisdieren.
  • Zorg ervoor dat je haar droog is voordat je begint met het stylen van je haar met de krultang.
  • Gebruik de hitte-handschoen als je je haren krult met een curling wand.
  • Vermijd het gebruik van de krultang op beschadigd of broos haar om verdere schade te voorkomen.
  • Gebruik de krultang niet te dicht bij je hoofdhuid om brandwonden te voorkomen.
  • Wanneer je klaar bent met het stylen van je haar, schakel de krultang dan uit en laat het afkoelen voordat je het opbergt.

Door deze veiligheidstips in acht te nemen, kun je veilig en effectief gebruik maken van een krultang om prachtige krullen te creëren.

Written by admin

make-up-mannen

Make-up tips voor mannen

zilvershampoo-hoe-gebruiken

Zilvershampoo gebruiken: waar moet je op letten?