in

Olaplex: Wat is het en hoe gebruik je het?

Laatste update: April 27, 2023 door admin

Olaplex: Wat is het en hoe gebruik je het?

Olaplex is een haarbehandeling die door haarprofessionals over de hele wereld gezien wordt als een wondermiddel.

Het is wetenschappelijk ontwikkeld om gebroken en beschadigde disulfide-verbindingen van binnenuit te herstellen. Het kan worden gebruikt om beschadigd haar te herstellen en te versterken.

Olaplex heeft acht verschillende producten in het assortiment, elk ontworpen om verschillende haarbehoeften aan te pakken.

hoe-olaplex-gebruiken
hoe-olaplex-gebruiken

Zaruna / shutterstock.com

Het is belangrijk om de gebruiksaanwijzing te volgen om de voordelen ervan te maximaliseren. Het kan worden gebruikt voor alle haartypes, van krullend tot steil haar.

Als je je afvraagt hoe je Olaplex moet gebruiken, dan ben je niet de enige. Het is belangrijk om te weten hoe je de producten moet gebruiken om de beste resultaten te krijgen.

In dit artikel zullen we de verschillende Olaplex-producten bespreken en hoe je ze op de juiste manier kunt gebruiken om je haar te herstellen en te versterken.

olaplex-gebruiken
olaplex-gebruiken

Zaruna / shutterstock.com

Wat is Olaplex?

Olaplex is een haarverzorgingslijn die bestaat uit verschillende producten die zijn ontworpen om beschadigd haar te herstellen en te versterken. Het belangrijkste ingrediënt van Olaplex is een gepatenteerd actief bestanddeel dat gebroken zwavelbruggen in het haar kan herstellen. Deze zwavelbruggen worden vaak beschadigd door thermische, mechanische of chemische behandelingen zoals föhnen, stijlen, kleuren en blonderen.

De werking van Olaplex

Olaplex werkt door het herstellen en versterken van de zwavelbruggen in het haar. Het actieve bestanddeel van Olaplex kan gebroken zwavelbruggen detecteren en deze permanent herstellen naar hun oorspronkelijke staat.

Hierdoor wordt het haar sterker, gezonder en veerkrachtiger. Olaplex kan voor, tijdens of na thermische, mechanische of chemische behandelingen worden gebruikt om beschadigd haar te herstellen en te voorkomen.

Olaplex heeft verschillende producten die allemaal zijn ontworpen om beschadigd haar te herstellen en te versterken. De meest populaire producten zijn Olaplex No. 3 Hair Perfector, Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo en Olaplex No. 5 Bond Maintenance Conditioner. Deze producten werken samen om het haar te hydrateren, te verzachten en te versterken.

Hoe gebruik je Olaplex?

Om optimaal gebruik te maken van Olaplex, moet je de drie stappen van het systeem volgen. Hieronder worden de drie stappen uitgelegd:

Stap 1: De Olaplex No.1 Bond Multiplier aanbrengen

De eerste stap is om de Olaplex No.1 Bond Multiplier aan te brengen. Dit is een geconcentreerde formule die de gebroken zwavelbruggen in het haar herstelt. Het is belangrijk om te weten dat deze stap alleen kan worden uitgevoerd door een professional in een salon.

Stap 2: De Olaplex No.2 Bond Perfector aanbrengen

De tweede stap is om de Olaplex No.2 Bond Perfector aan te brengen. Dit is een formule die de resultaten van de eerste stap versterkt. Het wordt aangebracht nadat de kleur of het bleekmiddel is uitgespoeld en het haar nog vochtig is. Laat het product 5-10 minuten inwerken en spoel het daarna uit.

Stap 3: De Olaplex No.3 Hair Perfector gebruiken

De derde stap is om de Olaplex No.3 Hair Perfector te gebruiken. Dit is een thuisbehandeling die het haar tussen salonbezoeken herstelt. Breng het aan op schoon, vochtig haar en laat het 10-30 minuten inwerken voordat je het uitspoelt en je haar wast met shampoo en conditioner.

Het gebruik van Olaplex kan het haar helpen om gezonder, sterker en glanzender te worden. Het is belangrijk om te onthouden dat het systeem het beste werkt wanneer alle drie de stappen worden gevolgd.

olaplex-hair-perfector
olaplex-hair-perfector

Zaruna / shutterstock.com

Olaplex behandelingen bij de kapper

Olaplex is een populaire behandeling die wordt gebruikt door kappers om beschadigd haar te herstellen en te versterken.

Er zijn verschillende manieren waarop Olaplex kan worden gebruikt bij de kapper. Hieronder worden de twee belangrijkste behandelingen besproken: Olaplex in combinatie met kleuringen en Olaplex als losstaande behandeling.

Olaplex in combinatie met kleuringen

Wanneer kappers Olaplex gebruiken in combinatie met kleuringen, voegen ze Olaplex No.1 toe aan de haarverf of blondering.

Dit helpt om de bindingen in het haar te beschermen en te versterken, waardoor het haar minder beschadigd raakt tijdens de kleurbehandeling. Nadat de kleuring is uitgespoeld, brengt de kapper Olaplex No.2 aan op het haar. Dit helpt om het haar te hydrateren en te herstellen na de kleurbehandeling. De behandeling duurt ongeveer 20 minuten.

Als je regelmatig je haar verft of blondeert, kan het toevoegen van Olaplex aan de kleuringen helpen om de gezondheid van je haar te behouden. Het kan ook helpen om de kleur langer te behouden en de glans te verbeteren.

olaplex-tips
olaplex-tips

Zaruna / shutterstock.com

Olaplex als losstaande behandeling

Olaplex kan ook als losstaande behandeling worden gebruikt. Dit wordt meestal gedaan bij haar dat beschadigd is door bijvoorbeeld veelvuldig gebruik van stylingtools of chemische behandelingen.

De kapper brengt dan Olaplex No.1 aan op het haar en laat dit ongeveer 10 minuten intrekken. Vervolgens wordt Olaplex No.2 aangebracht en mag dit 20 minuten inwerken. Na het uitspoelen van de Olaplex behandeling, zal het haar sterker en gezonder aanvoelen.

Het is belangrijk om te weten dat Olaplex geen wondermiddel is. Het kan beschadigd haar helpen herstellen, maar het kan niet alle schade ongedaan maken.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat de resultaten van de behandeling afhankelijk zijn van de conditie van het haar en de manier waarop het haar is behandeld in het verleden.

Olaplex producten voor thuisgebruik

Olaplex No.3 Hair Perfector

Olaplex No.3 Hair Perfector is een thuisbehandeling die speciaal is ontwikkeld om het haar te herstellen en te versterken. Het is een geconcentreerd product dat de haarstructuur van binnenuit herstelt. Het wordt aanbevolen om het product een keer per week te gebruiken om beschadigd haar te herstellen en gezond haar te behouden.

Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo

Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo is een shampoo die speciaal is ontwikkeld om de haarstructuur te versterken en te herstellen. Het is een sulfaatvrije shampoo die het haar reinigt zonder de natuurlijke oliën van het haar te verwijderen. Het wordt aanbevolen om de shampoo te gebruiken in combinatie met Olaplex No.3 Hair Perfector voor het beste resultaat.

Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner

Olaplex No.5 Bond Maintenance Conditioner is een conditioner die speciaal is ontwikkeld om het haar te versterken en te herstellen. Het is een hydraterende conditioner die het haar zacht en glanzend maakt. Het wordt aanbevolen om de conditioner te gebruiken in combinatie met Olaplex No.3 Hair Perfector en Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo voor het beste resultaat.

Olaplex No.6 Bond Smoother

Olaplex No.6 Bond Smoother is een leave-in stylingcrème die speciaal is ontwikkeld om het haar te beschermen en te herstellen. Het is een lichtgewicht crème die het haar glad maakt en pluis vermindert. Het wordt aanbevolen om de crème aan te brengen op vochtig haar en het haar daarna te föhnen voor het beste resultaat.

olaplex-bond-smoother
olaplex-bond-smoother

Zaruna / shutterstock.com

Olaplex No.7 Bonding Oil

Olaplex No.7 Bonding Oil is een olie die speciaal is ontwikkeld om het haar te beschermen en te herstellen. Het is een lichtgewicht olie die het haar zacht en glanzend maakt. Het kan worden gebruikt op nat of droog haar en is geschikt voor alle haartypes.

olaplex-serum
olaplex-serum

LisaChi/ Shutterstock.com

Written by admin

schoenen zomerjurk

Welke schoenen te dragen onder een zomerjurk? Onze stylingtips!

make-up-trends

Dit zijn de 15 Make-uptrends voor 2024: Ontdek de nieuwste stijlen en technieken!