in

Permanent laten zetten: zo werkt het en zo verzorg je je haar

Laatste update: April 25, 2023 door admin

Permanent laten zetten: zo werkt het en zo verzorg je je haar

Als je op zoek bent naar een manier om je haar permanent te laten krullen, dan is permanent laten zetten wellicht een goede optie voor jou.

Een permanent is een behandeling waarbij je haar tijdelijk gekruld wordt. Het is een proces waarbij een chemische stof wordt gebruikt om je haar te krullen en het resultaat kan enkele maanden aanhouden.

Als je overweegt om je haar permanent te laten zetten, is het belangrijk om te weten hoe het proces werkt en hoe je je haar moet verzorgen om de krullen te behouden.

Het proces omvat het toepassen van een permanentvloeistof op je haar, gevolgd door een neutraliserende vloeistof om de krullen te fixeren. Het is belangrijk om je haar na de behandeling goed te verzorgen om de krullen zo lang mogelijk te behouden.

In dit artikel zullen we bespreken hoe permanent laten zetten werkt, welke stappen er bij de behandeling betrokken zijn en hoe je je haar moet verzorgen om de krullen te behouden.

We zullen ook enkele tips geven voor het kiezen van de juiste kapper en het bepalen van de juiste krulgrootte voor jouw haartype. Als je klaar bent om je haar permanent te laten krullen, lees dan verder om meer te weten te komen over deze populaire haarbehandeling.

permanent-laten-zetten

permanent-laten-zetten

Wat is permanent laten zetten?

Permanent laten zetten is een behandeling waarbij je haar met behulp van chemicaliën in een krul of golf wordt gezet die blijvend is. Het is een populaire methode om meer volume en textuur aan het haar toe te voegen, en kan worden toegepast op zowel lang als kort haar.

Bij het permanenten van het haar wordt een oplossing gebruikt die bestaat uit waterstofperoxide en ammoniak. Deze oplossing wordt op het haar aangebracht en zorgt ervoor dat de haarschubben openen, zodat de permanentvloeistof dieper in het haar kan doordringen. De permanentvloeistof bevat een chemische stof genaamd thioglycolaat, die de bindingen in het haar verandert en de krul of golf creëert.

Het permanenten van het haar is een proces dat enkele uren kan duren, afhankelijk van de lengte en dikte van het haar. Het is belangrijk om te weten dat permanenten niet geschikt is voor elk haartype. Mensen met beschadigd of gebleekt haar, of met een gevoelige hoofdhuid, kunnen beter niet permanenten.

haar-permanenten
haar-permanenten

Hoe werkt permanent laten zetten?

Permanent laten zetten is een chemische behandeling die ervoor zorgt dat je haar langdurig krult. Het is belangrijk om te weten hoe deze behandeling werkt voordat je het laat doen. Hieronder vind je een stapsgewijze uitleg van het proces.

Stap 1: Voorbereiding

De eerste stap is het wassen van je haar. Dit is belangrijk omdat het haar schoon en vetvrij moet zijn voor de behandeling. Vervolgens wordt je haar in secties verdeeld en worden de permanentvloeistof en rollers klaargelegd.

Stap 2: Het zetten van de permanent

De permanentvloeistof wordt op de rollers aangebracht en vervolgens worden de rollers in het haar gerold. Het is belangrijk dat elke pluk van het haar goed om de roller zit en de roller stevig vastzit. Dit proces wordt herhaald totdat al het haar in rollers zit.

  • De grootte van de rollers bepaalt de grootte van de krullen.
  • Hoe langer de rollers in het haar blijven, hoe strakker de krullen.

Stap 3: Neutralisatie en fixatie

Na het zetten van de rollers wordt de neutralisator aangebracht om de permanentvloeistof te neutraliseren. Na een paar minuten wordt de neutralisator uitgespoeld en worden de rollers verwijderd. Vervolgens wordt een fixeerlotion aangebracht om de krullen te fixeren. Na een paar minuten wordt de fixeerlotion uitgespoeld en wordt het haar droog geföhnd.

Het is belangrijk om na de behandeling je haar goed te verzorgen. Gepermanent haar heeft extra aandacht nodig om het gezond en glanzend te houden. Lees daarom mijn volgende sectie over hoe je gepermanent haar kunt verzorgen.

kapsel-permanent
kapsel-permanent

Hoe moet je je haar verzorgen na het permanent laten zetten?

De eerste dagen na de behandeling

Direct na het permanent laten zetten, is het belangrijk om je haar niet te wassen of nat te maken gedurende 48 uur. Dit komt omdat het haar tijd nodig heeft om te herstellen en de krullen zich te vormen. Het is ook belangrijk om geen strakke elastieken of clips te gebruiken tijdens deze periode, omdat dit de krullen kan beschadigen en vervormen.

Als je je haar na 48 uur wilt wassen, gebruik dan een milde shampoo en conditioner die speciaal zijn ontworpen voor gekruld haar. Vermijd het gebruik van agressieve stylingproducten, zoals haarspray of gel, omdat deze de krullen kunnen verzwaren en beschadigen.

Daarnaast is het belangrijk om je haar regelmatig te hydrateren met een vochtinbrengende crème of olie. Dit helpt om de krullen te behouden en het haar gezond te houden.

een-permanent-laten-zetten
een-permanent-laten-zetten

Verzorging op lange termijn

Om je permanent langer te behouden en je haar gezond te houden, zijn er een aantal dingen die je kunt doen:

  • Gebruik een milde shampoo en conditioner die speciaal zijn ontworpen voor gekruld haar.
  • Vermijd het gebruik van agressieve stylingproducten, zoals haarspray of gel, omdat deze de krullen kunnen verzwaren en beschadigen.
  • Gebruik regelmatig een vochtinbrengende crème of olie om je haar te hydrateren en gezond te houden.
  • Gebruik een kam met brede tanden om je haar te kammen, in plaats van een borstel. Dit helpt om de krullen te behouden en klitten te voorkomen.
  • Vermijd het gebruik van hitte stylingtools, zoals een stijltang of krultang, omdat deze het haar kunnen beschadigen en de krullen kunnen vervormen.

Door deze tips te volgen, kun je je permanent langer behouden en je haar gezond en glanzend houden.

permanent-wassen
permanent-wassen

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft een permanent zitten?

Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de conditie van je haar, de gebruikte permanentvloeistof en de verzorging van je haar na de behandeling. Over het algemeen blijft een permanent ongeveer 3 tot 6 maanden zitten.

Kan ik mijn haar nog kleuren na een permanent?

Ja, je kunt je haar nog steeds kleuren na een permanent, maar het is het beste om minstens een week te wachten voordat je je haar kleurt. Hierdoor kan je haar goed herstellen van de permanentbehandeling. Het is ook belangrijk om een mildere haarkleur te kiezen en om je haar goed te verzorgen na het kleuren.

Is permanent laten zetten slecht voor mijn haar?

Een permanent kan je haar beschadigen als het niet op de juiste manier wordt uitgevoerd of als je je haar niet goed verzorgt na de behandeling. Het is belangrijk om een professionele kapper te kiezen die ervaring heeft met permanenten en om je haar goed te verzorgen na de behandeling. Gebruik bijvoorbeeld conditioner en haarmaskers om je haar te hydrateren en beschadigingen te voorkomen.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel weet ik nu hoe een permanent werkt en hoe ik mijn haar kan verzorgen nadat ik een permanent heb laten zetten. Het is belangrijk om te onthouden dat het zetten van een permanent een chemisch proces is dat je haar kan beschadigen. Het is daarom essentieel om je haar goed te verzorgen en te hydrateren om verdere schade te voorkomen.

Een goede manier om je haar te verzorgen na een permanent is door middel van hydraterende shampoos en conditioners te gebruiken. Deze producten helpen om je haar te voeden en te beschermen tegen verdere schade. Daarnaast is het belangrijk om je haar niet te vaak te wassen en om het niet te vaak te bloot te stellen aan hittebronnen zoals föhns en stijltangen.

Als je twijfelt of een permanent geschikt is voor jouw haartype, is het altijd verstandig om advies te vragen aan een professionele kapper. Zij kunnen je helpen om de juiste keuze te maken en om je haar op de juiste manier te verzorgen na het zetten van een permanent.

Written by admin

30 populaire goede voornemens: handige voorbeelden

haarmaskers

Haarmaskers: Zelf maken (recepten) en hoe aanbrengen