in

De mooiste trouwkapsels en bruidskapsels 2024

Laatste update: January 29, 2024 door admin

De mooiste bruidskapsels en trouwkapsels 2024

“Als je haar maar goed zit.” Dit gezegde is op je bruiloft zeker van toepassing. Een prachtige jurk, mooie schoenen, je make-up perfect op je gezicht en een schitterend boeket in je handen.

Allemaal zaken die op je bruiloft precies goed moeten zijn, maar je haar is daarbij zeker zo belangrijk. En er zijn heel veel mogelijkheden om te overwegen: welk haartype heb je, wil je zelf je eigen bruidskapsel of trouwkapsel stylen of wil je dat laten doen door je kapper?

Wij laten je graag enkele prachtige bruidskapsels en trouwkapsels zien die dit jaar 2024 helemaal trendy zijn.

Bruidskapsels en trouwkapsels

Voor je bruidskapsel ga je meestal naar de kapper. Eerst voor een proefkapsel om te kijken of het precies naar je zin is, en op de grote dag ga je ‘s morgens vroeg naar de kapper of komt zij (of hij natuurlijk) naar jou toe om je haar te doen.

Voordat je je proefkapsel laat maken wil je natuurlijk een idee hebben wat je graag wil en is het slim om wat plaatjes mee te nemen. In dit artikel kun je inspiratie opdoen voor het kiezen van jouw perfecte trouwkapsel in 2024 en kan je jouw trouwkapsel inspo laten zien aan je kapper of kapster.

Opgestoken bruidskapsels

Een opgestoken bruidskapsel is erg speciaal en bijzonder. Het is lastig om je haar zelf op te steken, dus de meeste vrouwen hebben niet zo vaak een opgestoken kapsel, dit maakt het extra leuk voor je bruiloft.

bruidskapsel opgestoken
bruidskapsel opgestoken

 

trouwkapsel met tiara
trouwkapsel met tiara

Je kunt ervoor kiezen om je haar volledig op te steken, maar ook half opgestoken haar kan een hele mooie look zijn.

Een opgestoken kapsel maakt het eenvoudig om je sluier te bevestigen en bij warm weer zit het haar niet in je gezicht of nek. Ook als er wat meer wind staat op je grote dag zit je haar altijd goed als het opgestoken zit.

bruidskapsels 2024
bruidskapsels 2024

 

opsteekkapsel voor lang haar
opsteekkapsel voor lang haar

Het is ook mogelijk om versiering aan te brengen in je opgestoken kapsel, je kunt kiezen voor parels, briljantjes of zelfs bloemen of veren als dit bij je look past. Er zijn veel voorbeelden te vinden van mooie opgestoken kapsels.

bruidskapsel lang haar
bruidskapsel lang haar

 

Bruidskapsel chignon
Bruidskapsel chignon

 

opgestoken bruidskapsel
opgestoken bruidskapsel

Trouwkapsels voor kort haar

Als je kort haar hebt denk je misschien dat je minder mogelijkheden hebt om een bijzonder kapsel te creëren op je bruiloft. Maar er zijn ook met kort haar genoeg mogelijkheden.

Afhankelijk van de lengte van je haar kun je er vlechten in laten maken, die je vervolgens kunt gebruiken om je sluier te bevestigen.

bruidskapsel kort haar
bruidskapsel kort haar

Maar ook kunnen kleine toevoegingen zoals speldjes of bloemetjes je look al bijzonder maken. In kort haar komt een haarband of tiara erg goed tot zijn recht.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je kapsel simpel te houden en juist uit te pakken met je jurk, accessoires of make-up.

Trouwkapsels voor lang haar

Lang haar biedt de meeste mogelijkheden voor je trouwkapsel, maar is ook het lastigste in model te krijgen. Je kunt ervoor kiezen om je haar op te steken, de vlechten of het juist gedeeltelijk of helemaal los te laten hangen.

Er worden vaak krullen gemaakt in lang haar om het meer volume te geven.

trouwkapsel krullen
trouwkapsel krullen

 

trouwkapsel lang haar met haarjuweel en krullen
trouwkapsel lang haar met haarjuweel en krullen

Als je van jezelf niet zulk lang haar hebt kun je ervoor kiezen om voor je trouwdag extensions te laten plaatsen, zodat je meer keuze hebt voor je kapsel.

Indiaas bruidskapsel
Indiaas bruidskapsel

Bij lang haar is het erg belangrijk om je haar goed te fixeren zodat het de hele dag goed blijft zitten.

Bruidskapsels voor lang haar met bloemenkroon

Ik heb een zwak voor boho bruidskapsels zoals trouwkapsels met een bloemenkroon erin… het is wat ik waarschijnlijk voor mijn eigen huwelijk ook graag zou willen!

bloemenkroon bruidskapsel
bloemenkroon bruidskapsel

 

Bruidskapsel met bloemenkroon
Bruidskapsel met bloemenkroon

 

trends trouwkapsels 2024
trends trouwkapsels 2024

Trouwkapsel voor halflang haar

Met half lang haar kun je alle kanten op. Je kunt het opsteken of juist los laten hangen als je een mooi model erin hebt. Bij halflang haar is het ook erg mooi om het haar half op te steken. Hierdoor heb je wel het bijzondere van een opgestoken kapsel (en een goed bevestigingspunt voor je sluier) maar ook het speelse van haar achter je oren en in je nek.

trouwkapsel halflang haar
trouwkapsel halflang haar

Zeker bij een jurk met blote schouders geeft dit een wat minder bloot gevoel.Toch is het haar wel uit je gezicht, waardoor je oorbellen mooi uitkomen.

Trouwkapsels met krullen

Krullen in je haar kunnen veel toevoegen aan je kapsel op je trouwdag. Natuurlijk heb je meer volume met gekrulde haren, maar het heeft ook iets speciaals, zeker als je van jezelf steil haar hebt. Je kunt je haar krullen met krulspelden of een krultang.

trouwkapsel half opgestoken met bloemen
trouwkapsel half opgestoken met bloemen

Ga voor grove krullen voor een wat “lossere” look en door juist strakke kleinere krullen te maken is het effect extra groot. Gebruik genoeg haarspray om je krullen te fixeren, Zo blijven ze de hele dag goed zitten. Natuurlijk kun je je haar nog steeds opsteken als je krullen hebt gemaakt.

Door een paar krullen los langs je hoofd te laten vallen maak je het geheel wat speelser.

 

Trouwkapsels met tiara

Veel vrouwen willen zich een prinses voelen op hun trouwdag. Zeker als je een jurk hebt met een grote rok is een tiara hier heel passend bij.

Ook bij een tiara kun je kiezen hoe opvallend je hem wil laten zijn. Je kunt kiezen voor een eenvoudige, kleine tiara, maar je kunt ook kiezen voor een heuse kroon, compleet met diamantjes.

bruidskapsel met tiara
bruidskapsel met tiara

Als je een tiara te heftig vindt, maar wel een sieraad in je haar wil, kun je kiezen voor versierde kammen. Deze heb je bijvoorbeeld met diamantjes, parels of bloemetjes.

Bruidskapsels met vlechten

Vlechten kunnen een toevoeging zijn aan je kapsel. Ze geven je gaat een extra dimensie. Als je een tiara wil dragen zijn vlechten om uiterst geschikt om deze vast te houden op je hoofd. Zo kun je bijvoorbeeld een vlecht om de uiteinden van de tiara maken.

trouwkapsel met vlecht
trouwkapsel met vlecht

Een vlecht in combinatie met een opgestoken kapsel kan ook erg mooi zijn em het blijft goed zitten. Je kunt ervoor kiezen om een losse vlecht te maken, of je haar juist strak in te vlechten.

trouwkapsels voor lang haar
trouwkapsels voor lang haar

Met vlechten kun je veel verschillende stijlen creëren. Je kunt ook bijvoorbeeld een wit lint mee vlechten waardoor je een leuk effect krijgt.

Is het zo ver? Ben je ten huwelijk gevraagd en ga je trouwen in 2024? Bedenk dan alvast wat je belangrijk vindt voor jouw trouwkapsel! (Ook als je nog niet gevraagd bent, maar graag droomt over je bruiloft in de toekomst kun je natuurlijk ideeën verzamelen!)

Written by admin

nageltrends 2023

Nagellak trends 2024 & nail art trends

leuke vlechtkapsels

Deze vlechtkapsels moet je proberen +tips