in

Welk badpak past bij jouw lichaamsvorm? Tips en advies

Laatste update: April 27, 2023 door admin

Welk badpak past bij jouw lichaamsvorm? Tips en advies

Als het gaat om badmode, is het vinden van de juiste stijl voor jouw lichaamsvorm een belangrijke overweging. Met zoveel verschillende badpakken en bikini’s om uit te kiezen, kan het echter lastig zijn om te weten waar je moet beginnen.

Gelukkig zijn er een aantal richtlijnen die je kunt volgen om de perfecte badkleding te vinden die jouw lichaamsvorm flatteert.

badpak-lichaamsvorm
badpak-lichaamsvormDifferent figures of women in swimwear, positive body movement. Female body types and sizes in bathing suits. Swimwear designer for body positivity.

Als je bijvoorbeeld een peervormig figuur hebt, zijn badpakken en bikini’s met een hoge taille en een print of patroon aan de bovenkant een goede keuze.

Voor vrouwen met een O- of appelvormig figuur, kan een badpak met een diepe V-hals en verticale strepen helpen om het lichaam te verlengen en een slanker silhouet te creëren. En als je een zandloperfiguur hebt, kun je het beste kiezen voor badpakken en bikini’s met een goede ondersteuning en een hoge taille.

Of je nu op zoek bent naar een badpak of een bikini, het vinden van de juiste stijl voor jouw lichaamsvorm kan een wereld van verschil maken.

Met de juiste badkleding voel je je niet alleen zelfverzekerd en comfortabel, maar zie je er ook fantastisch uit op het strand of bij het zwembad. Dus waar wacht je nog op? Ontdek welk badpak bij jouw lichaamsvorm past en geniet van een zomer vol zon, zee en strand!

Lichaamsvormen en badpakken

Als het gaat om badpakken, is het belangrijk om rekening te houden met je lichaamsvorm. Er zijn verschillende soorten badpakken die bij verschillende lichaamsvormen passen. Hieronder vind je een overzicht van badpakken die het beste bij jouw lichaamsvorm passen.

Badpakken voor het zandloperfiguur

Als je een zandloperfiguur hebt, heb je geluk! Bij deze lichaamsvorm passen de meeste badpakken.

Je hebt een mooie taille en rondingen op de juiste plekken. Kies voor een badpak met een V-hals om je decolleté te accentueren. Badpakken met een riem om de taille zijn ook ideaal voor het benadrukken van je taille.

badpak-zandloperfiguur
badpak-zandloperfiguur

Badpakken voor het omgekeerde driehoek figuur

Als je een omgekeerd driehoeksfiguur hebt, ben je breder aan de bovenkant en smaller aan de onderkant,vaak met een buikje, maar niet altijd.

Kies voor een badpak met een diepe V-hals om de aandacht van je bovenlichaam af te leiden. Badpakken met een A-lijn rokje zijn ook ideaal voor het creëren van een evenwichtiger silhouet.

Of zet net je bredere schouders in the picture met een bandeaubadpak!

badpak-omgekeerde-driehoek-lichaamsvorm
badpak-omgekeerde-driehoek-lichaamsvorm

Badpakken voor het peerfiguur

Als je een peerfiguur hebt, ben je breder aan de onderkant en smaller aan de bovenkant. Kies voor een badpak met een halternek om de aandacht naar je bovenlichaam te trekken. Badpakken met een opvallende print of details aan de bovenkant zijn ook ideaal voor het creëren van een evenwichtiger silhouet.

badpak-peer-vorm
badpak-peer-vorm

Badpakken voor het athletische figuur

Als je een athletisch figuur hebt, heb je weinig rondingen en een rechte lichaamsvorm. Kies voor een badpak met een diepe V-hals om de illusie van rondingen te creëren. Badpakken met ruches of franjes zijn ook ideaal voor het creëren van een zachtere uitstraling.

badpak-rechthoekig-figuur
badpak-rechthoekig-figuur

Badpakken voor als je een buikje hebt

Als je een buikje hebt, is het niet altijd gemakkelijk om een comfortabel badpak te vinden. Zelf struggle ik daar ook heel erg mee.

Kies voor een badpak met een hoge taille om je buik te verbergen. Badpakken met een ruches aan de zijkant zijn ook ideaal voor het afleiden van de aandacht van je buik.

appelfiguur-buikje-badpak
appelfiguur-buikje-badpak

Kleur en patroon

Kleur

Als het gaat om badmode, is kleur een belangrijk aspect om rekening mee te houden. Het kiezen van de juiste kleur kan helpen om je lichaamsvorm te flatteren en je beste eigenschappen te accentueren.

Over het algemeen geldt dat donkere kleuren afslanken en lichte kleuren het tegenovergestelde effect hebben. Als je bijvoorbeeld een buikje wilt verbergen, kun je het beste kiezen voor een donkerblauw of zwart badpak. Daarnaast kun je

ook spelen met kleurcontrasten om de aandacht te vestigen op bepaalde delen van je lichaam. Als je bijvoorbeeld een kleinere boezem hebt, kun je kiezen voor een badpak met een felgekleurde top en een donkere onderkant om het accent op je bovenlichaam te leggen.

Patroon

Het kiezen van het juiste patroon kan ook helpen om je lichaamsvorm te flatteren. Over het algemeen geldt dat grotere patronen meer volume toevoegen, terwijl kleinere patronen afslanken.

Als je bijvoorbeeld een brede heup hebt, kun je kiezen voor een badpak met een kleinere print om het accent op je bovenlichaam te leggen. Daarnaast kun je ook spelen met patronen om de aandacht te vestigen op bepaalde delen van je lichaam.

Als je bijvoorbeeld een bredere taille hebt, kun je kiezen voor een badpak met een diagonale streep om het accent op je heupen te leggen. Het is belangrijk om te onthouden dat het kiezen van de juiste kleur en patroon afhankelijk is van je persoonlijke voorkeur en lichaamsvorm. Experimenteer met verschillende opties en kies wat het beste bij jou past.

Materiaal en stijl

Als het gaat om badpakken, zijn er veel verschillende materialen en stijlen om uit te kiezen. Hieronder vind je informatie over de meest voorkomende materialen en stijlen.

Materiaal

Badpakken zijn er in verschillende materialen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende materialen:

 • Nylon: Dit is een duurzaam en lichtgewicht materiaal dat vaak wordt gebruikt voor badpakken. Het droogt snel en behoudt zijn vorm goed.
 • Spandex: Dit materiaal is zeer rekbaar en zorgt voor een goede pasvorm. Het kan echter minder duurzaam zijn dan andere materialen.
 • Polyester: Dit materiaal is duurzaam en bestand tegen chloor, maar kan minder rekbaar zijn dan andere materialen.

Stijl

Badpakken zijn er in verschillende stijlen, elk met hun eigen voor- en nadelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende stijlen:

 • Zwempak uit één stuk: Dit is de meest traditionele stijl van badpakken. Het biedt veel bedekking en ondersteuning, en kan helpen om de buik te verbergen.
 • Tankini: Dit is een tweedelig badpak waarbij het bovenstuk eruitziet als een tanktop. Het biedt meer bewegingsvrijheid dan een zwempak uit één stuk, maar biedt nog steeds veel bedekking.
 • Monokini: Dit is een badpak dat eruitziet als een bikini, maar dan met een stuk stof dat de voorkant van het lichaam bedekt. Het biedt minder bedekking dan een zwempak uit één stuk, maar meer dan een bikini.
 • Bikini: Dit is een tweedelig badpak dat bestaat uit een top en een onderkant. Het biedt de minste bedekking van alle badpakken, maar biedt ook de meeste bewegingsvrijheid.

Accessoires en details

Naast het kiezen van het juiste badpak of bikini voor jouw lichaamsvorm, zijn er ook accessoires en details die jouw strandlook kunnen verbeteren. Hieronder beschrijf ik twee belangrijke elementen.

Accessoires

Accessoires zijn een geweldige manier om je badpak of bikini op te fleuren en een persoonlijk tintje te geven aan je strandlook. Hieronder staan enkele ideeën:

 • Een grote zonnehoed om je gezicht en haar te beschermen tegen de zon. Bovendien voegt het een vleugje glamour toe aan je look.
 • Een oversized zonnebril om je ogen te beschermen en je gezicht te accentueren.
 • Een strandtas om je spullen in op te bergen, zoals zonnebrandcrème, een handdoek, een boek of tijdschrift en snacks.
 • Een pareo of sarong om je heupen te bedekken en een extra laagje aan je strandlook toe te voegen.
 • Sandalen of slippers om je voeten te beschermen en te voorkomen dat je op hete zand loopt.

Details

Details kunnen een groot verschil maken in hoe je badpak of bikini eruitziet en hoe het past bij jouw lichaamsvorm. Hieronder staan enkele details om op te letten:

 • Als je een kleine buste hebt, kies dan voor een badpak of bikini met ruches of franjes om meer volume te creëren.
 • Als je een grote buste hebt, kies dan voor een badpak of bikini met brede bandjes of een beugel voor extra ondersteuning.
 • Als je een buikje hebt, kies dan voor een badpak met een hoge taille of een bikini met een hoge taillebroekje om je buik te bedekken.
 • Als je brede heupen hebt, kies dan voor een badpak of bikini met een donkere kleur aan de onderkant en een lichtere kleur aan de bovenkant om de aandacht naar boven te trekken.
 • Als je slanke benen hebt, kies dan voor een badpak of bikini met hoge beenuitsnijdingen om je benen langer te laten lijken.

Written by admin

curly-girl-methode

Curly girl methode: wat is het en welke producten heb je nodig?

haar-verwijderen-met-was

Ontharen met was: tips en werking uitgelegd!