in

Curly girl methode: wat is het en welke producten heb je nodig?

Laatste update: April 26, 2023 door admin

Curly Girl Methode: Uitleg en Benodigde Producten

Als je krullend haar hebt, dan weet je vast dat het niet altijd even makkelijk is om je haar te verzorgen. Gelukkig is er een methode die speciaal ontwikkeld is voor mensen met krullend haar: de Curly Girl Methode.

Deze methode is bedacht door Lorraine Massey en beschreven in haar boek ‘Curly Girl: The Handbook’. De methode draait om het vermijden van schadelijke ingrediënten en het gebruik van producten die je krullen juist verzorgen en versterken. Weten hoe jij je krullende kapsel er helemaal top uit kan laten zien? Dan is dit artikel wat voor jou!

curly-girl-methode
curly-girl-methode

De Curly Girl Methode is een populaire methode onder mensen met krullend haar, omdat het zorgt voor gezonde en glanzende krullen. Maar wat houdt de methode precies in en welke producten heb je nodig? In dit artikel zal ik je alles vertellen over de Curly Girl Methode, zodat jij ook kunt genieten van prachtige krullen.

Wat is de Curly Girl Methode?

De Curly Girl Methode is een haarverzorgingsmethode die speciaal is ontwikkeld voor mensen met krullend haar. Het doel van deze methode is om krullend haar op een gezonde manier te verzorgen en te stylen, zodat het haar er op zijn best uitziet.

curly-girl-methode-diffuser
curly-girl-methode-diffuser

Haarverzorging zonder sulfaten en siliconen

Een belangrijk onderdeel van de Curly Girl Methode is het vermijden van sulfaten en siliconen in haarverzorgingsproducten.

Sulfaten zijn agressieve reinigingsmiddelen die de natuurlijke oliën uit het haar verwijderen en zo het haar uitdrogen. Siliconen daarentegen leggen een laagje om het haar, waardoor het haar er glanzend uitziet, maar het haar niet kan ademen en de natuurlijke oliën niet meer kunnen doordringen. Door deze stoffen te vermijden, blijft het haar gezond en gehydrateerd.

haar-scrunchen
haar-scrunchen

Haarproducten speciaal voor de Curly Girl Methode

Er zijn speciale haarproducten ontwikkeld voor de Curly Girl Methode, die vrij zijn van sulfaten en siliconen en die het haar op een gezonde manier verzorgen en stylen. Deze producten zijn bijvoorbeeld rijke conditioners en stylingsproducten die het haar hydrateren en de krullen activeren. Het is belangrijk om de producten te kiezen die passen bij jouw haartype en haarbehoeften.

Hoe werkt de Curly Girl Methode?

De Curly Girl Methode is een populaire haarroutine die bedoeld is voor mensen met krullend haar. Het doel van deze methode is om je krullen te laten stralen en gezond te houden. In deze sectie zal ik uitleggen hoe de Curly Girl Methode werkt en welke stappen je moet nemen om deze methode te volgen.

curly-girl-methode-fohnen
curly-girl-methode-fohnen

Stappenplan voor de Curly Girl Methode

De Curly Girl Methode bestaat uit verschillende stappen die je moet volgen om je krullen te verzorgen en te stylen. Hieronder vind je een overzicht van de stappen die je moet nemen:

 • Gebruik een sulfatenvrije shampoo om je haar te wassen.
 • Gebruik een conditioner om je haar te hydrateren en te ontwarren.
 • Gebruik een leave-in conditioner om je haar te voeden en te beschermen tegen beschadiging.
 • Gebruik een stylingproduct, zoals een gel of mousse, om je krullen te definiëren en in model te brengen.
 • Laat je haar natuurlijk drogen of gebruik een diffuser om je krullen te drogen.

Tips voor het onderhouden van krullend haar

Naast het volgen van de Curly Girl Methode zijn er nog andere dingen die je kunt doen om je krullen gezond en mooi te houden. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Borstel je haar niet als het droog is, omdat dit kan leiden tot pluizig haar en beschadiging van je krullen.
 • Gebruik een microvezelhanddoek of een oud t-shirt om je haar te drogen, in plaats van een gewone handdoek, omdat dit kan helpen om pluis te verminderen.
 • Gebruik een haarmasker om je haar extra te hydrateren en te voeden.
 • Probeer je haar niet te vaak te wassen, omdat dit kan leiden tot uitdroging en beschadiging van je krullen.

Door deze tips te volgen en de Curly Girl Methode toe te passen, kun je ervoor zorgen dat je krullen er gezond en stralend uitzien.

kapseltips-curly-girl-methode
kapseltips-curly-girl-methode

Welke producten heb je nodig voor de Curly Girl Methode?

Als je besluit om de Curly Girl Methode te volgen, zijn er een aantal producten die je nodig hebt om je krullen te verzorgen en te definiëren. Hieronder vind je een lijst van de belangrijkste producten die je nodig hebt voor de Curly Girl Methode.

Cleanser

De Curly Girl Methode vraagt om het gebruik van een sulfaatvrije cleanser. Dit is belangrijk omdat sulfaat shampoo de natuurlijke oliën uit je haar kan strippen, waardoor je krullen droog en breekbaar kunnen worden. Een goede optie is bijvoorbeeld de Cantu Cleansing Cream Shampoo.

Conditioner

Een conditioner is een belangrijk onderdeel van de Curly Girl Methode. Je gebruikt het om je haar te hydrateren en te ontwarren. Je kunt een normale conditioner gebruiken, maar er zijn ook speciale conditioners verkrijgbaar die zijn ontwikkeld voor krullend haar. Een goede optie is bijvoorbeeld de Garnier Loving Blends Conditioner met Amandelmelk en Agave Sap.

Leave-in conditioner

Een leave-in conditioner is een lichtgewicht conditioner die je niet uitspoelt. Het helpt om je haar te hydrateren en te beschermen tegen schade. Een goede optie is bijvoorbeeld de Aunt Jackie’s Quench Leave-In Conditioner.

Gel of mousse

Een gel of mousse is een stylingproduct dat je gebruikt om je krullen te definiëren. Een goede optie is bijvoorbeeld de Eco Styler Gel of de Cantu Curl Activator Cream.

Er zijn nog veel meer producten beschikbaar voor de Curly Girl Methode, maar dit zijn de basisproducten die je nodig hebt om te beginnen. Het is belangrijk om te experimenteren en te ontdekken welke producten het beste werken voor jouw krullen.

Veelgemaakte fouten bij de Curly Girl Methode

Als je net begint met de Curly Girl Methode, kan het zijn dat je een aantal fouten maakt. Hier zijn een paar veelgemaakte fouten die je moet vermijden:

 • Te veel producten gebruiken: Het is belangrijk om niet te veel producten te gebruiken bij de Curly Girl Methode. Dit kan leiden tot build-up en je krullen zwaarder maken dan nodig is.
 • Verkeerde producten gebruiken: Zorg ervoor dat je de juiste producten gebruikt voor jouw haartype. Het kan zijn dat sommige producten niet werken voor jouw krullen en dat je moet experimenteren om de juiste te vinden.
 • Niet genoeg hydrateren: Hydratatie is essentieel voor krullend haar. Als je haar niet genoeg vocht krijgt, kan het droog en broos worden. Zorg ervoor dat je genoeg hydrateert, bijvoorbeeld door middel van deep conditioning.
 • Te vaak wassen: Het is belangrijk om je haar niet te vaak te wassen bij de Curly Girl Methode. Dit kan leiden tot uitdroging en beschadiging van je haar. Probeer je haar te wassen met een co-wash of shampoo op basis van natuurlijke ingrediënten, maximaal één keer per week.

Door deze veelgemaakte fouten te vermijden, kun je ervoor zorgen dat jouw krullen er op hun best uitzien. Het kan even duren voordat je de juiste routine hebt gevonden, maar blijf experimenteren en je zult uiteindelijk de perfecte routine vinden voor jouw krullen.

Conclusie

Na het onderzoeken van de Curly Girl Methode en de producten die nodig zijn om deze methode te volgen, kan ik concluderen dat het een goede optie is voor mensen met krullend haar die op zoek zijn naar een gezondere manier van haarverzorging.

Door producten te vermijden die schadelijke ingrediënten bevatten, zoals sulfaten en siliconen, kan je haar gezonder worden en je krullen beter tot hun recht komen. Het is belangrijk om te weten welke producten je wel en niet kunt gebruiken en om je haar regelmatig te wassen en te verzorgen.

Er zijn veel verschillende producten beschikbaar die geschikt zijn voor de Curly Girl Methode, dus het kan even duren voordat je de juiste producten hebt gevonden die bij jouw haartype passen. Het is ook belangrijk om te weten dat de methode niet voor iedereen werkt en dat het soms even kan duren voordat je resultaat ziet.

Als je op zoek bent naar een gezondere manier van haarverzorging en je krullen beter tot hun recht wilt laten komen, dan is de Curly Girl Methode zeker het proberen waard. Zorg er wel voor dat je je goed informeert en de juiste producten gebruikt.

Written by admin

make-up-trends

Dit zijn de 15 Make-uptrends voor 2024: Ontdek de nieuwste stijlen en technieken!

badpak-lichaamsvorm

Welk badpak past bij jouw lichaamsvorm? Tips en advies