in

Dermaplaning: wat is het en hoe werkt het? Een complete gids

Laatste update: April 25, 2023 door admin

Dermaplaning: wat is het en hoe werkt het? Een complete gids

Als iemand die altijd op zoek is naar de nieuwste en meest effectieve schoonheidsbehandelingen, heb ik onlangs de wereld van dermaplaning ontdekt.

Dermaplaning is een behandeling waarbij een dermatoloog of schoonheidsspecialist een speciaal scheermesje gebruikt om dode huidcellen en donshaartjes van het gezicht te schrapen. Het resultaat is een gladdere, helderdere huid die er jonger uitziet en aanvoelt.

dermaplaning
dermaplaning

Dermaplaning is een relatief nieuwe behandeling die de afgelopen jaren steeds populairder is geworden. Het is een veilige en pijnloze manier om de huid te exfoliëren en te ontdoen van ongewenste haartjes.

Dermaplaning kan worden uitgevoerd op alle huidtypes en is vooral effectief voor mensen met een droge, doffe huid of fijne lijntjes en rimpels.

Maar wat is dermaplaning precies en hoe werkt het? In dit artikel zal ik meer informatie geven over deze behandeling, inclusief de voordelen, risico’s en wat u kunt verwachten tijdens een dermaplaning-sessie.

Als u overweegt om deze behandeling te ondergaan, lees dan verder om te ontdekken of het de juiste keuze is voor uw huid.

Wat is dermaplaning?

Dermaplaning is een huidbehandeling die wordt uitgevoerd door een dermatoloog of schoonheidsspecialist. Het is een vorm van exfoliatie waarbij de bovenste laag van de huid wordt verwijderd met behulp van een speciaal scheermesje. Dit scheermesje wordt gebruikt om dode huidcellen en fijne haartjes van het gezicht te schrapen.

Dermaplaning is een veilige en pijnloze behandeling die kan worden gebruikt om verschillende huidproblemen aan te pakken. Het kan helpen bij het verminderen van acne en rosacea, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, het verbeteren van de textuur en helderheid van de huid, en het verminderen van de zichtbaarheid van littekens.

De behandeling duurt meestal tussen de 30 en 60 minuten en kan worden uitgevoerd op het gezicht, de hals en het decolleté. Het is belangrijk om na de behandeling een zonnebrandcrème te gebruiken en blootstelling aan de zon te vermijden om irritatie en schade aan de huid te voorkomen.

wat-is-dermaplaning
wat-is-dermaplaning

Hoe werkt dermaplaning?

Voorbereidingen

Voordat de behandeling begint, zal ik de huid grondig reinigen en ontsmetten. Het is belangrijk dat de huid schoon en droog is, zodat de behandeling soepel kan verlopen. Daarnaast zal ik de huid goed onderzoeken om te bepalen of deze geschikt is voor dermaplaning. Indien nodig zal ik de behandeling aanpassen aan de specifieke behoeften van de huid.

De behandeling

Tijdens de behandeling zal ik met een speciaal scheermesje over de huid schrapen om de bovenste laag van de huid te verwijderen. Dit scheermesje is speciaal ontworpen voor dermaplaning en is zeer veilig in gebruik. Het zal worden gehouden in een hoek van 45 graden ten opzichte van de huid en zal zachtjes over de huid worden bewogen.

De behandeling is niet pijnlijk en duurt meestal ongeveer 30 minuten. Na afloop zal ik de huid opnieuw reinigen en hydrateren om ervoor te zorgen dat deze goed herstelt.

Nazorg

Na de behandeling kan de huid enigszins gevoelig zijn en kan er wat roodheid optreden. Dit is normaal en zal binnen enkele uren verdwijnen. Het is belangrijk om de huid goed te hydrateren en te beschermen tegen de zon om het herstelproces te bevorderen. Daarnaast moet u de huid gedurende enkele dagen na de behandeling niet blootstellen aan agressieve behandelingen zoals peelings of laserbehandelingen.

Voor- en nadelen van dermaplaning

Voordelen

Dermaplaning heeft verschillende voordelen voor de huid:

  • Verwijdert dode huidcellen en donshaartjes, waardoor de huid er gladder en stralender uitziet.
  • Maakt de huid toegankelijker voor het verwijderen van onzuiverheden.
  • Kan fijne lijntjes optisch verfijnen.
  • Actieve werkzame ingrediënten worden tot 60% beter in de huid opgenomen.

Nadelen

Hoewel dermaplaning veel voordelen heeft, zijn er ook een aantal nadelen om rekening mee te houden:

  • Dermaplaning is niet geschikt voor mensen met een gevoelige huid of een actieve acne.
  • Er bestaat een risico op infectie als de behandeling niet hygiënisch wordt uitgevoerd.
  • Dermaplaning kan de huid tijdelijk gevoeliger maken voor zonlicht, dus het is belangrijk om na de behandeling zonnebrandcrème te gebruiken.
  • De resultaten van dermaplaning zijn tijdelijk en de behandeling moet regelmatig worden herhaald om de voordelen te behouden.

Verschillen tussen dermaplaning en andere ontharingsmethoden

Dermaplaning is een populaire methode om dode huidcellen en donshaar van het gezicht te verwijderen. In vergelijking met andere ontharingsmethoden heeft dermaplaning een aantal unieke kenmerken.

Een van de belangrijkste verschillen tussen dermaplaning en andere ontharingsmethoden is dat dermaplaning de huid exfolieert en tegelijkertijd donshaar verwijdert. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld waxen, waarbij alleen het haar wordt verwijderd. Door het exfoliërende effect van dermaplaning kan de huid er gladder en egaler uitzien.

Een ander verschil is dat dermaplaning een niet-invasieve methode is. Het maakt geen gebruik van chemicaliën of apparaten die de huid beschadigen, zoals bijvoorbeeld bij laserontharing. Hierdoor is er geen hersteltijd nodig en kan de behandeling op elk moment worden uitgevoerd.

Hoewel dermaplaning een veilige en effectieve methode is, is het niet geschikt voor iedereen. Mensen met een zeer gevoelige huid, acne of bepaalde huidaandoeningen kunnen beter kiezen voor andere ontharingsmethoden. Het is ook belangrijk om te weten dat de resultaten van dermaplaning niet permanent zijn en dat de behandeling regelmatig moet worden herhaald om het gewenste effect te behouden.

Wie kan dermaplaning ondergaan?

Dermaplaning is een veilige en effectieve behandeling die geschikt is voor de meeste mensen die op zoek zijn naar een verbetering van hun huidtextuur, huidskleur en algehele uitstraling. Het is vooral geschikt voor mensen met een droge of doffe huid, fijne lijntjes en rimpels, acne-littekens en ongewenst gezichtshaar.

De behandeling is echter niet geschikt voor mensen met actieve acne, rosacea, eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen die de huid kunnen irriteren of beschadigen. Mensen die bloedverdunners gebruiken of recent een chemische peeling of laserbehandeling hebben ondergaan, moeten hun arts raadplegen voordat ze dermaplaning ondergaan.

Dermaplaning is ook niet geschikt voor mensen met een zeer gevoelige huid of overmatige haargroei. Mensen met een donkere huidskleur moeten extra voorzichtig zijn omdat de behandeling pigmentveranderingen kan veroorzaken.

Als u twijfelt of dermaplaning geschikt is voor uw huidtype en -conditie, raadpleeg dan uw dermatoloog of een gekwalificeerde schoonheidsspecialist voordat u de behandeling ondergaat.

Conclusie

Na het onderzoeken van dermaplaning en hoe het werkt, kan ik concluderen dat het een effectieve huidbehandeling is die verschillende voordelen biedt. Het verwijdert niet alleen dode huidcellen en donshaar, maar het kan ook helpen bij het verminderen van acne, rosacea en een droge huid.

Dermaplaning wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje dat veilig over de huid wordt geschraapt. Het is belangrijk om deze behandeling te laten uitvoeren door een professional om eventuele risico’s te minimaliseren.

Hoewel dermaplaning geschikt is voor de meeste huidtypes, is het niet aan te raden voor mensen met een extreem gevoelige huid of acne. Het kan de huid alleen maar meer beschadigen.

Als je op zoek bent naar een huidbehandeling die je huid een stralende gloed geeft en je huidtextuur verbetert, dan is dermaplaning zeker het overwegen waard. Praat met een professional om te zien of deze behandeling geschikt is voor jouw huidtype en -conditie.

Written by admin

haarmaskers

Haarmaskers: Zelf maken (recepten) en hoe aanbrengen

barbier-mannen

Hoe herken je een goede barbier? Tips en tricks