in

Je haar verzorgen in de winter: de beste tips

Laatste update: November 1, 2022 door admin

Je haar verzorgen in de winter: de beste tips – De winter komt er weer aan en dan denk je misschien alleen aan de kou waarmee je te maken zult krijgen, maar wat mensen al snel vergeten is dat dat ook de haren het flink te verduren zullen krijgen.

Dat hoeft zeker niet zo te zijn als je weet hoe je je haren goed moet verzorgen in de winter. En hoe zorg je er nou voor dat je kapsel mooi blijft zitten en dat je er de hele winter gewoon goed uit blijft zien? Je haren verzorgen in de winter, hierbij de beste tips!

Minder strakke kapsels

Heel veel vrouwen zullen er in de winter voor kiezen om de haren strak naar achteren te dragen. Dat is natuurlijk makkelijk, en zo past er ook vaak een wintermuts zonder enige moeite op het hoofd.

Maar als je je haren strak naar achteren draagt, dan is de kans aanwezig dat er een grote druk ontstaat op de slapen en ook bij de voorhoofdslijn ontstaat er veel spanning.

Het is daarom aan te raden om in de winter er juist voor te kiezen om je haren los te dragen zodat er minder druk ontstaat op je hoofd en je haren ook de bewegingsruimte hebben die ze verdienen.

Bye droge puntjes

Het gaat hier om de droge haarpunten waar je korte metten mee moet maken. Heel veel manieren van stylen zorgen ervoor dat je haren kwetsbaar zijn en dat de eindjes zullen gaan splijten.

Dit zorgt niet alleen voor een onverzorgd gezicht, maar ook voor een ongezonde haardos. Als je namelijk geen korte metten maakt aan de gespleten haarpunten, dan zullen deze alleen maar meer gaan splijten en zullen je haren er ongezond van worden.

Wat je het beste kan doen, is dus op zoek gaan naar droge of al gespleten haarpunten en hier de schaar doorheen halen. Het hoeft niet moeilijk te zijn. Je hoeft alleen in de spiegel te kijken en met een schaar de kleine stukjes af te knippen.

Als je het houdt op kleine stukjes die je afknipt dan hoef je er niet bang voor te zijn dat je haren ongelijk zullen lopen. Want dat is natuurlijk ook geen gezicht!

Bescherm je haren tegen hitte

Het is natuurlijk heel leuk om je haren te stylen met een stijltang en het drogen van de haren door middel van een föhn is natuurlijk ook zo ideaal. Maar dat is het in de winter zeker niet. Als je haren nat zijn, maar ook wanneer ze vochtig worden door de koude lucht van de winter, is het alleen maar kwetsbaar voor hitte.

Je uiteinden zullen dan snel kapot gaan en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Probeer in de wintermanden hitte op de haren zo veel mogelijk te beperken zodat je daar geen last van zult hebben.

Je kunt ervoor kiezen om je haren alsnog te föhnen, maar dan wel de juiste middelen te gebruiken waarmee je je haren vervolgens kunt verzorgen.

Het allerbeste zou zijn als je helemaal geen gebruik zou maken van de haardroger en je haren op zou laten drogen in de lucht. Op deze manier heb je een nonchalante look en is het ook veel beter voor je haren.

Draag zorg voor je haarkleur

De winter is nou niet het seizoen waarbij je denkt aan je haarkleur. Het is het ideale moment om eens lekker binnen te blijven en gewoon lekker niks te doen.

Maar, je haarkleur zou je ook in de winter moeten onderhouden omdat je er dan voor zorgt dat de kleur stralend blijft en daarnaast ook dat het er verzorgd uit blijft zien.

Je kunt ervoor zorgen dat je haar er prachtig uit blijft zien door een haarmasker te gebruiken die de kleur van het haar goed en intact houdt.

Een hoed of muts dragen

Een van de belangrijkste redenen dat haren in de winter er wat minder uitzien, is omdat ze veel worden blootgesteld aan nat en koud weer.

Deze blootstelling kun je voorkomen door een hoed te dragen. Met een hoed zorg je ervoor dat je haren minder snel droog worden en dat de natuurlijke vetten (of eventueel toegevoegde vetten in het haar) goed blijven zitten.

Wees er wel zeker van dat je geen hoed draagt die te strak op je hoofd zit omdat dit eventueel zou kunnen zorgen voor wrijving en dit is weer niet goed voor de haarpuntjes. Gebruik een hoed dat gemaakt is van zachte materialen zoals bijvoorbeeld zijde of satijn.

Verzorg je haren goed

Een goede verzorging van de haren is het halve werk. Door hoeden te dragen kunnen je haren wat in de kreukels terecht komen. Vele mensen vinden het dan onaantrekkelijk wanneer ze de hoed weer van hun hoofd halen en om erachter te komen dat hun haren helemaal niet meer zo mooi in model zitten.

Laat dit je niet afschrikken. Op dit moment is het alleen maar belangrijk dat je je haren goed verzorgd.

Het model komt later wel weer. Er zijn verschillende middelen op de markt gebracht waarmee je ervoor kan zorgen dat je haren juist goed in model blijven zitten en die ervoor zorgen dat je haren er goed verzorgd uit blijven zien.

Dit geldt ook voor de puntjes die het vaak zwaar te verduren hebben. Gebruik vochtinbrengende shampoo en conditioner om ervoor te zorgen dat je haren goed gevoed blijven en ervoor te zorgen dat je haren gehydrateerd blijven.

Ook zullen ze beter in model blijven dan wanneer je je haren uit laat drogen.

Vermijd hete douches

Een heerlijke hete douche voelt natuurlijk goed aan. Vooral wanneer het koud is buiten. Maar vergeet niet dat de stoom van de douche ervoor zorgt dat je haren juist zullen splijten en er uiteindelijk droog en onverzorgd uit komen te zien.

Gebruik liever warm water tijdens het douchen om dit te voorkomen. Na het haren wassen zou je ook niet met je natte lokken naar buiten moeten gaan om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van je haren niet achteruit gaat.

Lees ook: korte kapsels 2023

Written by admin

blonde haarkleuren 2021

De mooiste blonde haarkleuren 2024

korte-kapsels-2021

Korte kapsels 2024 voor vrouwen (korte dameskapsels en haartrends)