in

Wimper extensions: alles over het aanbrengen en onderhoud

Laatste update: April 25, 2023 door admin

Wimper extensions: alles over het aanbrengen en onderhoud

Wimperextensions zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is een snelle manier om een prachtige oogopslag te creëren zonder elke dag make-up te moeten aanbrengen. Maar hoe werkt het precies en hoe onderhoud je ze? Als ervaren schoonheidsspecialist kan ik je daar alles over vertellen.

Wimperextensions zijn kleine haartjes die aan je eigen wimpers worden bevestigd met een speciale lijm. Het proces duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur en kan worden aangepast aan de gewenste look. Er zijn verschillende lengtes, diktes en krullen beschikbaar, zodat je de perfecte look kunt creëren die bij jou past.

wimper-extensions
wimper-extensions

Het onderhoud van wimperextensions is erg belangrijk om ze er mooi uit te laten zien en om ervoor te zorgen dat ze lang meegaan. Het is aan te raden om je extensions om de twee of drie weken bij te laten werken en op te laten vullen. Het is ook belangrijk om je wimpers voorzichtig te behandelen en niet te wrijven of eraan te trekken, omdat dit de extensions kan beschadigen.

Wat zijn wimperextensions?

Wimperextensions zijn synthetische vezels die aan de natuurlijke wimpers worden bevestigd met behulp van medische huidlijm. Ze zijn bedoeld om de wimpers langer, voller en donkerder te maken en kunnen een alternatief zijn voor mascara. Wimperextensions komen in verschillende soorten en maten en moeten worden aangebracht door een professional.

informatie-wimper-extensions
informatie-wimper-extensions

Verschillende soorten wimperextensions

Er zijn verschillende soorten wimperextensions beschikbaar, waaronder:

  • One-by-one wimperextensions: een enkele synthetische wimper wordt op elke natuurlijke wimper aangebracht.
  • Volume wimperextensions: meerdere dunnere synthetische wimpers worden op elke natuurlijke wimper aangebracht om een vollere look te creëren.
  • Hybride wimperextensions: een combinatie van de one-by-one en volume technieken.

Elk type wimperextension heeft zijn eigen voor- en nadelen en het is belangrijk om te overleggen met een professional om te bepalen welk type het beste is voor uw wimpers.

Hoe werkt het plaatsen van wimperextensions?

wimper-extensions-laten-zetten
wimper-extensions-laten-zetten

Voorbereidingen

Voordat ik begin met het plaatsen van de wimperextensions, is het belangrijk om de ogen van de klant goed te reinigen en te ontvetten.

Dit zorgt ervoor dat de extensions beter hechten aan de natuurlijke wimpers en voorkomt dat ze snel loslaten. Daarnaast bespreek ik met de klant welke look zij graag willen bereiken met de extensions.

Het plaatsen van de extensions

Het plaatsen van de extensions gebeurt één voor één met behulp van een speciale lijm. Ik pak een extension met een pincet en breng een klein beetje lijm aan op het uiteinde van de extension. Vervolgens plaats ik de extension op een natuurlijke wimper, ongeveer 1 mm vanaf de wimperwortel.

Dit herhaal ik totdat alle gewenste wimpers zijn voorzien van een extension. Het is belangrijk om de extensions goed te verdelen over de ogen, zodat er geen plekken ontstaan waar geen extensions zijn geplaatst.

Hierdoor ontstaat er een natuurlijk ogende volle wimperlook. Tijdens het plaatsen van de extensions is het belangrijk dat de klant stil blijft liggen en haar ogen gesloten houdt.

De behandeling duurt gemiddeld twee uur, afhankelijk van de gewenste look en de hoeveelheid extensions die geplaatst moeten worden.

Na het plaatsen van de extensions is het belangrijk om de ogen gedurende de eerste 24 uur niet nat te maken, zodat de lijm goed kan uitharden en de extensions goed blijven zitten.

Hoe onderhoud je wimperextensions?

Dagelijkse verzorging

Als je wimperextensions hebt laten zetten, is het belangrijk om ze goed te verzorgen. Dit begint bij de dagelijkse reiniging. Ik raad aan om een speciale reiniger te gebruiken die geschikt is voor wimperextensions. Maak je wimpers nat met warm water en breng de reiniger voorzichtig aan met je vingers. Werk het door je wimpers en oogleden heen en spoel het vervolgens af met water.

individuele-wimper-extensions
individuele-wimper-extensions

Probeer zo min mogelijk aan je wimpers te zitten en vermijd het gebruik van oliehoudende producten, zoals mascara, oogmake-up remover en oogcrème. Deze kunnen de lijm van de wimperextensions aantasten en ervoor zorgen dat ze sneller uitvallen.

Tips voor het behoud van de extensions

Om zo lang mogelijk van je wimperextensions te genieten, zijn er een aantal tips die ik je kan geven. Allereerst is het belangrijk om niet te wrijven in je ogen, dit kan ervoor zorgen dat de wimperextensions loslaten. Daarnaast is het verstandig om niet te veel water op je wimpers te laten komen, bijvoorbeeld tijdens het douchen of zwemmen.

Als je merkt dat er een wimperextension loslaat, probeer deze dan niet zelf te verwijderen. Dit kan de andere extensions beschadigen en ervoor zorgen dat ze sneller uitvallen. Maak in plaats daarvan een afspraak bij de salon om de losse extension te laten verwijderen en eventueel te laten bijwerken.

Als je deze tips opvolgt en je wimperextensions goed verzorgt, kun je tot wel zes weken genieten van volle, lange wimpers!

tips-wimper-extensions-laten-zetten
tips-wimper-extensions-laten-zetten

Veelgestelde vragen

Zijn wimperextensions veilig?

Ja, wimperextensions zijn veilig, mits ze op de juiste manier worden aangebracht en onderhouden. Het is belangrijk om naar een professional te gaan die ervaring heeft met het zetten van wimperextensions en die werkt met hoogwaardige materialen.

Ook is het van belang om de nazorginstructies op te volgen om eventuele problemen te voorkomen.

Kan ik nog make-up gebruiken?

Ja, het is mogelijk om make-up te gebruiken als je wimperextensions hebt. Het wordt echter aangeraden om geen mascara te gebruiken, omdat dit de extensions kan beschadigen en het moeilijker maakt om ze schoon te maken.

Als je toch mascara wilt gebruiken, kies dan voor een speciale formule die geschikt is voor wimperextensions. Ook is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het aanbrengen en verwijderen van make-up, om te voorkomen dat je de extensions beschadigt.

Hoe lang blijven wimperextensions zitten?

Wimperextensions blijven gemiddeld 3 tot 4 weken zitten, afhankelijk van de groeicyclus van je eigen wimpers en hoe goed je ze onderhoudt.

Het is belangrijk om de extensions regelmatig te laten bijwerken om te voorkomen dat er gaten ontstaan en om te zorgen dat je wimpers er altijd mooi uitzien.

Conclusie

Na het onderzoeken van wimperextensions en hoe ze werken, kan ik concluderen dat het een geweldige manier is om je wimpers er voller en langer uit te laten zien zonder dagelijks een mascara te hoeven aanbrengen.

Er zijn verschillende technieken beschikbaar die elk hun eigen voordelen hebben, dus het is belangrijk om te overleggen met een specialist welke techniek het beste bij jou past.

Het onderhouden van wimperextensions is ook belangrijk om hun levensduur te verlengen. Dagelijks onderhoud omvat het vermijden van olie-gebaseerde producten, het voorzichtig borstelen van de wimpers en het vermijden van rechtstreeks stromend water op de wimpers gedurende de eerste 24 uur na de behandeling.

Het is ook belangrijk om regelmatig refills te krijgen om de wimperextensions er op hun best uit te laten zien.

Hoewel er enkele nadelen zijn aan het gebruik van wimperextensions, zoals mogelijke allergische reacties op de lijm en de noodzaak van regelmatig onderhoud, zijn de voordelen over het algemeen de moeite waard voor veel mensen die op zoek zijn naar vollere, langere wimpers. Als je overweegt om wimperextensions te laten zetten, raad ik aan om een specialist te raadplegen en alle opties te overwegen voordat je een beslissing neemt.

Written by admin

diy-pedicure

Pedicure bij jezelf doen: Gids en tips!

laseren-bij-schoonheidsspecialist

Wat is laserontharing en hoe werkt het? Een complete gids