in

Zelf je haar föhnen: must-try tips!

Laatste update: April 15, 2023 door admin

Voor het stylen van je haar is föhnen een van de beste en meest veelzijdige hulpmiddelen in je arsenaal. Het kost tijd om deze techniek onder de knie te krijgen, maar als je het eenmaal onder de knie hebt, kun je met gemak salonwaardige kapsels creëren.

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat je föhn zijn werk doet en je zelf prachtige kapsels kan föhnen.

hoe haren fohnen
hoe haren fohnen

Zelf je haar föhnen

Welke hulpmiddelen heb je nodig?

Zorg eerst voor de juiste hulpmiddelen en producten om de gewenste stijl te krijgen. Begin met een goede shampoo en conditioner om je haar weer vochtig te maken. Als je op zoek bent naar extra volume, gebruik dan voor het föhnen een volumemousse of volumespray.

kapsel fohnen
kapsel fohnen

Gebruik ook altijd een goede hittespray om je haren grondig te beschermen tegen de hitte!

Om textuur en definitie toe te voegen, gebruik een styling crème of product met extra sterke hold.

Verzamel vervolgens je benodigdheden – föhn, ronde borstel, clips en kammen. Investeer in een goede föhn met meerdere warmtestanden en snelheden, zodat je de temperatuur kunt aanpassen aan je haartype. Zorg ervoor dat je hem op de laagste stand zet als je föhnt en dat je ook een koude stand hebt op je föhn, dit is superbelangrijk om je kapsel mooi te kunnen fixeren.

Je haar glad en steil föhnen

Begin met vochtig of licht nat haar. Zorg ervoor dat het niet te nat is, zodat je je lokken niet beschadigt tijdens het föhnen. Verdeel je haar in secties en gebruik een ronde borstel om elke sectie recht te trekken en de luchtstroom langs de strengen te leiden, weg van je hoofdhuid. Zorg ervoor dat je borstel je haar in dezelfde richting als je het blaast voor een gladder resultaat.

hoe moet je je haar fohnen
hoe moet je je haar fohnen

Gekruld haar föhnen

Begin met vochtige of licht natte lokken. Breng een krulcrème aan op je haar en zorg ervoor dat die gelijkmatig over elke sectie wordt verdeeld.

hoe krullen fohnen
hoe krullen fohnen

Gebruik vervolgens een diffuser op je föhn om de krullen mooi en veerkrachtig te houden. Begin bij de wortels, houd het mondstuk van de föhn dicht bij je hoofdhuid terwijl je je lokken ronddraait om de krullen in model te brengen.

Om ervoor te zorgen dat je krullen de hele dag blijven zitten, maak je ze af met een vleugje haarlak.

krullen fohnen
krullen fohnen

Beach waves föhnen

Om die perfecte beach waves te krijgen, spray je eerst wat textuurspray op licht vochtig haar. Gebruik vervolgens een ronde borstel en föhn in langzame cirkelvormige bewegingen terwijl je met de andere hand. Maak de look af met een vleugje zoutspray voor extra textuur en pit!

Om ervoor te zorgen dat je kapsel de hele dag blijft zitten, gebruik je altijd een hittebeschermend product voordat je je haar föhnt. Zo voorkom je schade door hitte en het haar niet broos en droog wordt.

haren fohnen
haren fohnen

Zorg er tenslotte voor dat je je afgewerkte look afmaakt met een paar spraytjes haarlak voor een langdurige fixatie. En dat is het – je hebt nu de perfecte beach waves!

Krullen in je haar föhnen

Hoe kan je krullen in je haar föhnen? Krullen in je haar föhnen is echt een skill waar je enkele keren op zal moeten oefenen (heel eerlijk, in het begin zal het waarschijnlijk gemakkelijker zijn om te krullen met een krultang of zelfs te krullen met een stijltang).

Je begint zoals altijd met licht vochtig of handoekdroog haar. Verdeel je haar in verschillende delen, die vooral niet te groot zijn. Breng genoeg hittebeschermer aan op je lokken, daarna ga je aan de slag.

Kam eerst je haar goed door. Neem een ronde borstel en wikkel je haar om de borstel (niet al je haren over elkaar, maar laat het eerder in een slangenvorm in de haarborstel gaan). Föhn je haar tot het droog is.

Daarna haal je de borstel uit je haar: niet door te borstelen, maar haal de borstel eruit door te draaien. Laat de lok (die nu meer in pijpenkrul hangt naast het hoofd) eerst goed afkoelen voor je verdergaat met het stylen van het haar.

Tip: draai je haar niet té stevig in de ronde borstel, anders kan ‘ie vast komen te zitten!

Afwerking

Gebruik na het föhnen een dunne kam om je haar in model te brengen en te stylen. Als je extra volume wilt toevoegen, gebruik dan een haarlak of textuurspray en draai je hoofd om terwijl je sprayt. Om de stijl de hele dag op zijn plaats te houden, spuit je wat medium hold hairsprop je borstel en borstel het door de uiteinden van je haar.

Voor een glad en strak resultaat gebruik je een stijltang om alle overgebleven lokken recht te trekken nadat je klaar bent met föhnen. Voor krullen of beach waves, werk af met een flexibele haarlak of pommade voor extra textuur.

Kan je je haar koud föhnen?

Ja, je kunt je haar föhnen op een koude stand. Dit kan je helpen schade door hitte te voorkomen en het zal ook helpen de haarschubben van je haar te verzegelen om meer vocht binnen te houden. Denk er alleen aan dat als je een koude stand gebruikt, het veel langer dan normaal duurt voordat je haar volledig droog is.

Föhnen je haar met zorg en oefening om elke keer een perfect kapsel te krijgen. Met de juiste tools, techniek en producten kun je elke gewenste look creëren.

Written by admin

hoe krullen verzorgen

Hoe verzorg je krullen? Onze verzorgingstips !

huidverzorging-mannen

Huidverzorging voor mannen: 7 tips voor een stralende huid (skincare tips)