in

Hoe verzorg je krullen? Onze verzorgingstips !

Laatste update: April 15, 2023 door admin

De beste verzorging voor krullen!

Krullenkapsels zijn in de mode op de catwalks en tussen de beroemdheden. En hoe wilder – in de stijl van Julia Roberts in “Pretty Woman” – hoe beter.

Heb jij ook een prachtige bos wilde krullen? Dan is het wel zaak om ze gezond en mooi te houden. Krullen verzorgen is echter niet zo eenvoudig als het lijkt. Krullen zijn, in tegenstelling tot steil haar, namelijk droger en ze glanzen moeilijker.

hoe krullen verzorgen
hoe krullen verzorgen

De natuur heeft ons allemaal op een bepaalde manier gemaakt, maar het is duidelijk dat we ons uiterlijk kunnen aanpassen. En Als het om haar gaat, lijkt het erop dat we er bijna nooit gelukkig mee zijn: wie krullend haar heeft, wil dat het steil is en wie supergladde manen heeft, verlangt naar golvende lokken.

krullen verzorgen
krullen verzorgen

Beide kunnen geweldig zijn en hebben hun voor- en nadelen. Laten we voor nu eens kijken welke voor- en nadelen krullend haar biedt.

Voordelen van krullenkapsels

Degenen die van nature krullen hebben, kunnen hun origineel haar met volume dragen. Hoewel jonge kinderen de neiging hebben een hekel te hebben aan hun krulletjes, komen ze op oudere leeftijd tot de ontdekking dat hun krulhaar reden is voor afgunst van de anderen.

kort haar krullen
kort haar krullen

Zeker als ze de beste verzorging voor krullen loslaten op hun haarbos en er veel mooier uitzien met hun prachtige kapsels! We sommen even een paar voordelen van krullen op:

• Het kan dat er krullend haar is met heel weinig volume, maar over het algemeen heeft dit type haar meer volume in vergelijking met steil en glad haar.

• Door de golven kun je je haar in de open lucht drogen. Je hoeft je geen zorgen te maken over hoe het eruit zal zien, want de krul komt vanzelf naar buiten. Het kan in verschillende stijlen worden gewassen en gekamd en zal altijd perfect zijn.

• Een ander voordeel van krulletjes is dat ze altijd voor meer beweging zorgen. Met het volume en de golven geven ze ons een leuke uitstraling, haar dat gezien mag worden en nooit onopgemerkt blijft.

• Nog een voordeel van krullend haar is dat je niet veel tijd hoeft te besteden aan het fixeren ervan, omdat dit type haar alleen een kam met wijde tanden en een goede stylingcrème nodig heeft. Op deze manier zal je haar een sensationele vorm aannemen zonder dat je er al teveel voor hoeft te doen.

• Uitgebreid kammen hoeft dus niet. Maar wie zegt dat krullend haar helemaal niet hoeft te worden gekamd, heeft het helemaal mis. Het is wel duidelijk dat we niet moeten overdrijven; een brede kam met wijde tanden is handig om de krul niet te vernietigen, maar we moeten ons kapsel wel nog steeds zien te ontwarren …

• Je wordt altijd herkend onder de mensen, want je leeuwinnenhaar zal niet onopgemerkt blijven. Je krullen zullen altijd een garantie zijn om je overal en altijd te laten opvallen en dat is in veel opzichten een punt in je voordeel.

• Bij golvend haar is het voldoende om schuim aan te brengen om het er gekamd uit te laten zien. Het vereist relatief weinig ingewikkelde haarmanoeuvres. Maar houd er rekening mee dat te veel schuim en serums krullen kunnen beschadigen.

• Krullend haar biedt een meer rebelse en sexy look. Krullenkapsels staan niet iedereen goed. Als we een soort permanent willen voor onze kapsels, dan moeten we wel bedenken of we haar willen met meer of minder krul (met fijne golven).

tips krullen verzorgen
tips krullen verzorgen

Nadelen van krullend haar

Het is natuurlijk niet alleen rozengeur en maneschijn als het gaat om krulhaar. Krullen verzorgen, kammen en knippen – vooral als het gaat om natuurlijke krullen – is namelijk niet eenvoudig. Trotse eigenaars en eigenaressen van een prachtig krulkapsel weten als geen ander dat ze ook met de volgende problemen te maken kunnen krijgen:

• Regenachtige dagen kunnen een halt toeroepen aan de schoonheid van krullend haar. De vochtigheid beïnvloedt het haar totdat het enigszins volumineus en kroezend is. Een herstellend serum is dan een van de beste remedies.

• Krullend haar is eigenlijk langer dan op het eerste gezicht lijkt. De krullen maken dat het korter lijkt en als we naar de kapper gaan voor een knipbeurt, is het uiteindelijk ook veel korter dan we zelf hadden verwacht. Gelukkig groeit krulhaar behoorlijk snel.

• Helaas, krullend haar klit óók. En vaak veel erger dan ander soort haar. Het is bijvoorbeeld erg moeilijk om een elastiekje rustig uit krulhaar te verwijderen. Als je het niet goed doet of er een haastwerkje van maakt, dan breekt het haar.

• In tegenstelling tot steil haar heeft krullend haar de neiging erg droog te zijn. Vooral belangrijk om tijdens de zomer in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat je krulkapsel goed gehydrateerd is!

De beste verzorging voor krullen

krullend haar verzorgen
krullend haar verzorgen

• Krullend haar is meestal droog, dus je moet het gehydrateerd houden door producten te gebruiken die het echt voeden. Daarnaast is het essentieel dat je altijd producten gebruikt die echt speciaal voor krullend haar zijn bestemd.

• Na het wassen van je haar moet je het ongeveer vijftien minuten in een handdoek wikkelen, daarna kammen en aan de lucht laten drogen. Vermijd de föhn, deze tool droogt het haar en zal het laten kroezen.

• Het is erg belangrijk dat je je haar ontwart als het nat is, bij voorkeur tijdens het wassen, om kroezen te voorkomen. Doe dat ook altijd met behulp van een open tandkam of met je eigen vingers, gebruik nooit een borstel.

• Gebruik een specifieke shampoo voor krullen. Om te pronken met perfecte krullen is het erg belangrijk om gehydrateerd en goed gevoed haar te hebben. Gebruik bij voorkeur een speciale shampoo voor krullen. Breng vervolgens conditioner aan om het ontwarren te vergemakkelijken.

• Gebruik een droger voor meer body. Als je veel volume wilt, kun je het beste de diffuser gebruiken, maar als je meer van een platte en goed gedefinieerde krul houdt, is het beter om hem beter te laten drogen in de wind.

• Om het haarmasker of de haarolie die je één keer per week gebruikt een groter effect te laten hebben en goed in het haar te laten doordringen, adviseren experts dat je het haar na het aanbrengen van de producten in een warme handdoek wikkelt. Zo worden de poriën geopend en dringen het masker en de olie beter in.

Hoeveel producten we ook gebruiken, als we niet naar de kapper gaan om de punten te laten knippen, zullen we nooit een prachtig kapsel hebben.

Voor gezond haar en een stijlvolle snit zou je maximaal om de zes weken je krullenbos moeten laten knippen. En tot slot: je bent fantastisch met je krulhaar, leef je krullen helemaal uit!

Written by admin

trouwjurk-figuur

Welke trouwjurk past bij jouw figuur? Tips en advies

hoe haren fohnen

Zelf je haar föhnen: must-try tips!