in

Welke trouwjurk past bij jouw figuur? Tips en advies

Laatste update: April 25, 2023 door admin

Welke trouwjurk past bij jouw figuur? Tips en advies

Elke bruid wil er op haar trouwdag op haar best uitzien en een trouwjurk vinden die past bij haar figuur is daarbij van groot belang. Er zijn veel verschillende soorten trouwjurken en het kan lastig zijn om te bepalen welke het beste bij jouw lichaamstype past.

Hoewel trouwjurken ook wel onderhevig zijn aan modetrends in de fashion (lees ook zeker ons artikel over trouwjurken trends voor 2023), raad ik je aan om vooral te kijken naar je eigen lichaamsvorm en jouw eigen stijl.

Gelukkig zijn er veel tips en trucs die je kunnen helpen om de perfecte trouwjurk te vinden. Bijvoorbeeld door te kijken naar de vorm van je lichaam en te bepalen welke stijlen het beste bij jou passen. Of je nu een zandloperfiguur, een appelvormig figuur of een recht figuur hebt, er is altijd een trouwjurk die bij je past.

In dit artikel worden verschillende tips en trucs besproken om de perfecte trouwjurk te vinden die past bij jouw figuur. Van het kiezen van de juiste stof tot het kiezen van de juiste halslijn, deze gids biedt alles wat je nodig hebt om de perfecte trouwjurk te vinden voor jouw speciale dag.

trouwjurk-figuur
trouwjurk-figuur

Welk figuurtype heb jij?

Voordat je op zoek gaat naar jouw perfecte trouwjurk, is het belangrijk om te weten welk figuurtype je hebt. Er zijn vijf verschillende figuurtypen: Zandloper, Peer, Appel, Recht en Plus-size. Elk figuurtype heeft zijn eigen kenmerken en daarbij passende trouwjurken.

Zandloper

Een zandloperfiguur is het meest gewenste figuurtype voor vrouwen. De schouders en heupen zijn even breed en de taille is duidelijk gedefinieerd. Een getailleerde trouwjurk is perfect voor dit figuurtype en benadrukt de mooie rondingen van het lichaam.

Peer

Bij een peerfiguur zijn de heupen breder dan de schouders en de taille is smaller. Een A-lijn trouwjurk is ideaal voor dit figuurtype, omdat het de heupen camoufleert en de aandacht vestigt op het bovenlichaam. Een strapless jurk of een jurk met een diepe V-hals kan ook goed werken om het bovenlichaam te accentueren.

Appel

Een appelfiguur heeft een voller bovenlichaam en een minder gedefinieerde taille. Een trouwjurk met een A-lijn of een empire taille is perfect voor dit figuurtype. Het benadrukt het slankste deel van het lichaam, namelijk de benen, en verbergt de buik. Een V-hals of een diepe halslijn kan de aandacht vestigen op het bovenlichaam en het slanker doen lijken.

Recht

Een recht figuur heeft weinig rondingen en de schouders, taille en heupen zijn ongeveer even breed. Een A-lijn trouwjurk is perfect voor dit figuurtype, omdat het de illusie van een taille creëert. Een jurk met een V-hals of een diepe halslijn kan ook werken om het bovenlichaam te accentueren en de aandacht van de rechte lijnen af te leiden.

Plus-size

Als je een plus-size figuur hebt, betekent dit dat je maat 44 of groter hebt. Het is belangrijk om een trouwjurk te kiezen die past bij jouw figuur en jouw mooie rondingen benadrukt. Een A-lijn jurk kan werken om de taille te accentueren en de heupen te camoufleren. Een empire taille of een jurk met een korset kan ook werken om het bovenlichaam te accentueren en de taille te definiëren.

Welke trouwjurk past bij een zandloper figuur?

Een zandloper figuur is een vrouw met een volle boezem, smalle taille en welgevormde heupen. Dit figuur wordt vaak als ideaal beschouwd en kan bijna elke trouwjurk dragen. Het doel is om de rondingen te benadrukken en tegelijkertijd de taille te accentueren.

Een A-lijn trouwjurk is een perfecte keuze voor een zandloper figuur. Deze jurk heeft een strak lijfje en loopt uit vanaf de taille. Hierdoor worden de rondingen benadrukt en wordt de taille geaccentueerd. Een andere optie is een empire trouwjurk, die ook strak zit bij de buste en dan uitloopt vanaf de taille.

Een zandloper figuur kan ook kiezen voor een trompet trouwjurk, die strak zit tot aan de knieën en dan uitloopt in een wijde rok. Dit benadrukt de rondingen en creëert een elegant silhouet. Een andere optie is een fit-and-flare trouwjurk, die strak zit tot aan de heupen en dan uitloopt in een wijde rok. Ook deze jurk benadrukt de rondingen en creëert een prachtig silhouet.

Er zijn echter ook enkele stijlen die een zandloper figuur beter kan vermijden. Rechte of iets uitlopende modellen moeten niet worden gedragen, omdat deze jurken bedoeld zijn voor vrouwen met een lang en slank figuur. Ook moeten jurken met te veel volume bij de heupen worden vermeden, omdat deze het figuur uit balans brengen.

Welke trouwjurk past bij een peer figuur?

Een peer figuur is een figuur waarbij de heupen breder zijn dan de schouders. Het is belangrijk om bij dit figuurtype de aandacht te leggen op het bovenlichaam om zo de nadruk van de heupen af te halen. Een goede optie is om te kiezen voor een trouwjurk met een A-lijn. Dit model heeft een nauwsluitend lijfje en loopt vanaf de taille wijd uit. Hierdoor wordt de nadruk gelegd op de taille en wordt het onderlichaam subtiel verhuld.

Een andere optie is om te kiezen voor een prinsessen trouwjurk. Dit model heeft een nauwsluitend lijfje en een wijde rok. Het nauwsluitende lijfje legt de nadruk op de taille en het wijde rokgedeelte verbergt de bredere heupen. Een prinsessen trouwjurk is een goede keuze voor bruiden die op zoek zijn naar een romantische en klassieke look.

Een derde optie is om te kiezen voor een jurk met een V-hals. Een V-hals zorgt ervoor dat de aandacht naar boven wordt getrokken en legt de nadruk op het bovenlichaam. Dit helpt om de heupen minder op te laten vallen. Een jurk met een V-hals kan worden gecombineerd met een A-lijn of prinsessen rok om het figuur in balans te brengen.

Welke trouwjurk past bij een appel figuur?

Een appel figuur wordt gekenmerkt door een vollere bovenkant en een slankere onderkant. Bij dit figuur is het belangrijk om de nadruk te leggen op de slanke benen en taille. Hieronder staan een aantal tips voor het kiezen van de perfecte trouwjurk:

  • Kies voor een jurk met een A-lijn of een empire taille om de nadruk te leggen op de slanke taille.
  • Een V-hals of haltertop benadrukt het decolleté en leidt de aandacht weg van de vollere bovenkant.
  • Vermijd jurken met een hoge taille of een riem, omdat deze de aandacht vestigen op de vollere buik.
  • Kies voor stoffen die soepel vallen, zoals chiffon of zijde, om de rondingen mooi te accentueren.

Het is belangrijk om te onthouden dat elke bruid uniek is en dat het vinden van de perfecte trouwjurk een persoonlijke keuze is. Het is daarom aan te raden om verschillende stijlen te passen en te kijken welke het beste bij jouw figuur past.

Welke trouwjurk past bij een recht figuur?

Als je een recht figuur hebt, dan lopen je schouders, taille en heupen ongeveer in dezelfde lijn. Dit betekent dat je subtiele rondingen hebt en deze wil je natuurlijk maar al te graag laten zien op je trouwdag. Een A-lijn trouwjurk met een lage taille is hiervoor perfect.

De A-lijn trouwjurk heeft een strak lijfje en loopt vanaf de taille wijd uit naar beneden. Hierdoor wordt er een mooi silhouet gecreëerd en worden de rondingen van het lichaam geaccentueerd. Een lage taille benadrukt de heupen en creëert een vrouwelijk zandloperfiguur.

Een andere optie is een trouwjurk met een ceintuur of riem om de taille te accentueren. Dit geeft de illusie van een smallere taille en creëert meer definitie in het lichaam. Ook een V-hals kan mooi staan bij een recht figuur, omdat het de illusie van een meer uitgesproken decolleté geeft.

Als je toch graag wat meer rondingen wilt creëren, dan kan een jurk met ruches of plooien op de heupen ook mooi staan. Hierdoor wordt er meer volume gecreëerd op de heupen en ontstaat er meer vorm in het lichaam.

Welke trouwjurk past bij een plus-size figuur?

Voor vrouwen met een plus-size figuur kan het vinden van de perfecte trouwjurk een uitdaging zijn. Het is belangrijk om een jurk te kiezen die past bij jouw lichaamstype en jouw mooie rondingen accentueert. Hier zijn een paar tips om je te helpen bij het vinden van de perfecte trouwjurk:

  • Kies voor een jurk met een A-lijn silhouet. Dit type jurk is wijd uitlopend vanaf de taille en zorgt ervoor dat je rondingen mooi uitkomen.
  • Vermijd strakke jurken die je figuur niet flatteren. Kies in plaats daarvan voor een jurk met een losse pasvorm die je rondingen op een mooie manier benadrukt.
  • Kies voor een jurk met een V-hals. Dit type halslijn zorgt ervoor dat je hals en decolleté langer lijken, waardoor je figuur in balans wordt gebracht.
  • Kies voor een jurk met een hoge taille. Dit type jurk zorgt ervoor dat je taille smaller lijkt en je rondingen mooi uitkomen.
  • Vermijd jurken met te veel details of tierelantijntjes. Dit kan je figuur onnodig druk maken en afleiden van je mooie rondingen.

Onthoud dat het belangrijk is om je comfortabel en zelfverzekerd te voelen op je trouwdag. Kies dus een jurk waarin je je op je gemak voelt en die jouw persoonlijkheid weerspiegelt. Met deze tips vind je zeker de perfecte trouwjurk voor jouw plus-size figuur!

Written by admin

wenkbrauwen-verven

Je wenkbrauwen verven: zelf doen of laten?

hoe krullen verzorgen

Hoe verzorg je krullen? Onze verzorgingstips !