in

Je wenkbrauwen verven: zelf doen of laten?

Laatste update: April 26, 2023 door admin

Je wenkbrauwen verven: zelf doen of laten?

Je wenkbrauwen verven is een snelle en gemakkelijke manier om je gezicht een frisse uitstraling te geven. Het kan helpen om je wenkbrauwen meer definitie te geven en om de kleur te verbeteren. Er zijn twee opties: zelf DIY of laten doen door een professional.

Als je ervoor kiest om het zelf te doen, zijn er tal van producten beschikbaar in drogisterijen en online winkels. Er zijn verschillende soorten verf beschikbaar, waaronder permanente en semi-permanente opties. Het is belangrijk om de instructies zorgvuldig te lezen en te volgen om ervoor te zorgen dat je de juiste resultaten krijgt en om te voorkomen dat je jezelf verwondt.

wenkbrauwen-verven
wenkbrauwen-verven

Aan de andere kant kan het laten doen van je wenkbrauwen door een professional een veiligere en meer betrouwbare optie zijn. Een professional heeft de juiste training en ervaring om de juiste kleur en vorm te bepalen die bij jouw gezicht passen.

Ze kunnen ook helpen om de huid rond de wenkbrauwen te beschermen en te voorkomen dat er verf in de ogen komt. Het kan duurder zijn dan DIY, maar het kan het waard zijn om de beste resultaten te krijgen.

Voordelen van het verven van je wenkbrauwen

Zelf verven

Het verven van je wenkbrauwen zelf heeft verschillende voordelen. In de eerste plaats is het een stuk goedkoper dan het laten doen door een professional.

Daarnaast kun je zelf bepalen welke kleur je wenkbrauwen moeten worden en hoe intens de kleur moet zijn. Ook kun je zelf de vorm van je wenkbrauwen bepalen door de verf op bepaalde plekken wel of niet aan te brengen. Dit geeft je meer controle over het eindresultaat.

Een ander voordeel van het zelf verven van je wenkbrauwen is dat je het op elk moment kunt doen, zonder een afspraak te hoeven maken bij een salon. Dit is handig als je bijvoorbeeld last-minute een feestje hebt en je wenkbrauwen er op hun best uit willen zien.

hoe-je-wenkbrauwen-laten-verven
hoe-je-wenkbrauwen-laten-verven

Professioneel laten verven

Het laten verven van je wenkbrauwen door een professional heeft ook zo zijn voordelen. Zo kan een professional de kleur van je wenkbrauwen beter afstemmen op je haarkleur en huidskleur, waardoor het resultaat er natuurlijker uitziet.

Daarnaast kan een professional de vorm van je wenkbrauwen beter bepalen en deze in overeenstemming brengen met de vorm van je gezicht.

Een ander voordeel van het laten verven van je wenkbrauwen door een professional is dat je zelf niet hoeft te knoeien met de verf. Dit kan vooral handig zijn als je niet zo’n vaste hand hebt of als je bang bent om fouten te maken.

Nadelen van het verven van je wenkbrauwen

Zelf verven

Het zelf verven van je wenkbrauwen heeft enkele nadelen. Ten eerste kan het resultaat ongelijkmatig zijn als je geen ervaring hebt met het verven van wenkbrauwen.

Daarnaast kan het gebruik van de verkeerde kleur leiden tot een onnatuurlijk ogend resultaat. Het kan ook zijn dat de verf niet goed pakt op de haartjes, waardoor het effect minimaal is.

Een ander nadeel van het zelf verven van je wenkbrauwen is dat het tijdrovend kan zijn. Het vergt namelijk precisie en geduld om de verf goed aan te brengen en te laten inwerken. Ook moet je na het verven de verf goed verwijderen om irritatie of andere bijwerkingen te voorkomen.

Professioneel laten verven

Hoewel het laten verven van je wenkbrauwen door een professional enkele voordelen heeft, zijn er ook enkele nadelen. Zo kan het prijzig zijn om dit te laten doen, vooral als je het regelmatig wilt laten bijwerken. Daarnaast kan het zijn dat de wenkbrauwstylist niet de gewenste kleur kan bereiken of dat het resultaat niet naar wens is.

Een ander nadeel van professioneel laten verven is dat je een afspraak moet maken en naar de salon moet gaan. Dit kan tijdrovend zijn en kan lastig zijn als je een druk schema hebt. Ook moet je er rekening mee houden dat je na het verven nog niet direct make-up op je wenkbrauwen mag aanbrengen en dat je de wenkbrauwen enige tijd met rust moet laten om irritatie te voorkomen.

Hoe je zelf je wenkbrauwen kunt verven

Als je ervoor kiest om zelf je wenkbrauwen te verven, zijn er een aantal stappen die je moet volgen om het beste resultaat te krijgen. Hieronder vind je een overzicht van de benodigdheden en het stappenplan.

Benodigdheden

 • Wenkbrauwverf kit
 • Wattenstaafjes
 • Vaseline
 • Kleine kom
 • Kwastje
 • Timer

Stappenplan

Volg onderstaande stappen om zelf je wenkbrauwen te verven:

 1. Begin met het reinigen van je wenkbrauwen om eventuele make-up of vuil te verwijderen.
 2. Breng een beetje vaseline aan rondom je wenkbrauwen om te voorkomen dat de verf op je huid terechtkomt.
 3. Meng de wenkbrauwverf volgens de instructies in de kit. Gebruik hiervoor de kleine kom en het kwastje.
 4. Breng de verf aan op je wenkbrauwen met het kwastje. Zorg ervoor dat je de verf gelijkmatig verdeelt en dat je geen plekjes overslaat.
 5. Gebruik een timer om de verf op je wenkbrauwen te laten zitten voor de aanbevolen tijd in de instructies van de kit.
 6. Verwijder de verf met een vochtig wattenschijfje of wattenstaafje. Begin bij de binnenkant van je wenkbrauw en werk naar buiten toe.
 7. Reinig je wenkbrauwen opnieuw om eventuele restjes verf te verwijderen.

Wanneer je beter je wenkbrauwen kunt laten verven

Hoewel het verven van je wenkbrauwen een vrij eenvoudige procedure lijkt, is het niet voor iedereen geschikt. Hier zijn enkele situaties waarin je beter je wenkbrauwen kunt laten verven door een professional:

 • Als je nog nooit eerder je wenkbrauwen hebt geverfd, is het beter om naar een professional te gaan. Zij kunnen je adviseren over de juiste kleur en techniek die het beste bij jouw huidskleur en gezichtsvorm past.
 • Als je allergisch bent voor haarverf of andere chemische stoffen, is het beter om je wenkbrauwen niet zelf te verven. Een professional kan hypoallergene verf gebruiken om irritatie te voorkomen.
 • Als je dunne of onregelmatige wenkbrauwen hebt, kan een professional je wenkbrauwen vormgeven en verven om een natuurlijk ogende definitie te creëren.
 • Als je een speciale gelegenheid hebt, zoals een bruiloft of fotoshoot, is het beter om je wenkbrauwen door een professional te laten verven om ervoor te zorgen dat ze er perfect uitzien.

Als je echter ervaring hebt met het verven van je wenkbrauwen en je hebt de juiste hulpmiddelen en verf, dan kun je dit thuis zelf proberen. Zorg er wel voor dat je de instructies op de verpakking zorgvuldig opvolgt en dat je een kleur kiest die past bij je huidskleur en haarkleur.

Conclusie

Na het vergelijken van de voor- en nadelen van het verven van je wenkbrauwen zelf of het laten doen door een professional, kan geconcludeerd worden dat beide opties hun voordelen hebben.

Als je het zelf doet, heb je de vrijheid om de kleur en vorm van je wenkbrauwen te kiezen en het is vaak goedkoper dan het laten doen door een professional. Echter, het vergt wel enige vaardigheid en oefening om het goed te doen.

Als je het laat doen door een professional, krijg je een professionele en verzorgde uitstraling zonder dat je je zorgen hoeft te maken over fouten. Het is echter wel duurder dan het zelf doen en je hebt minder controle over de uiteindelijke look.

Uiteindelijk hangt de keuze af van persoonlijke voorkeur en vaardigheid. Als je het nog nooit eerder hebt gedaan, kan het verstandig zijn om het een keer door een professional te laten doen om te zien hoe het eruit ziet en hoe het voelt. Daarna kun je altijd nog beslissen of je het zelf wilt blijven doen of niet.

Written by admin

kleur-foundation-bepalen

Hoe kies je de juiste kleur foundation? Tips voor het vinden van de juiste ondertoon

trouwjurk-figuur

Welke trouwjurk past bij jouw figuur? Tips en advies