in

Zomerkapsels – Deze zomerkapsels moet je uitproberen in 2024

Laatste update: January 29, 2024 door admin

Zomerkapsels: Deze zomerkapsels moet je uitproberen!
De zomer van 2024 komt er alweer met rasse schreden aan! Het is eind mei al wat vaker lekker weer en in juni hebben we sowieso al de zomer in onze bol. De voorbereidingen voor juni, juli en augustus zijn alweer in volle gang.

Mits de coronamaatregelen verder worden afgeschaft, kan de zomer van 2024 tot uitbarsting komen. Hoort voor jou bij een leuke zomer, ook een lekker zomerkapsel. De zomer van 2023 had zoals vele jaren daarvoor een hittegolf en veel vrouwen lieten daarom een kort kapsel knippen om het koel te houden.

Zomerkapsels tijdens een hittegolf

Kapsels met speldjes


Met welk kapsel kom je als vrouw het best een hittegolf door? Gebruik wanneer je lang haar wilt blijven houden, spelden om de haren uit je gezicht te houden.

Kleine schuifspeldjes, bijvoorbeeld. Die zorgen ervoor dat de haren niet in je gezicht gaan plakken en houden alles netjes bij elkaar.

Wanneer je erop uittrekt, op de fiets zit, gaat shoppen of bij het strand gaat liggen, wil je niet continue plakharen in je gezicht en nek hebben. Speldjes voorkomen dit probleem en beschermen je voor de hele dag.

Kies een mooie speld uit en ga voor een halfopgestoken kapsel, zoals hieronder (met dit leuke speldje).

Pixie-cut kapsels

Maak het jezelf makkelijk met een pixie-cut. Dit korte kapsel is kort en luchtig en leent zich perfect voor heet weer. Dit is echt een kort kapsel en oogt modern.

Laat het achter goed opscheren en je kunt de hele zomer door met dit korte kapsel. Wel gedurfd en niet geschikt voor wanneer je van je lange haar houdt.

Bobkapsels

Je kunt voor een middenweg gaan met een bobkapsel.

Het bobkapsel moet onderhouden worden, omdat alle haren het beste op dezelfde lengte kunnen liggen voor een moderne en verzorgde look. Je kunt een bob moderner maken door hem op te laten scheren en op te laten knippen in de nek.

Paardenstaart

De klassieke paardenstaart houdt bij lang haar het haar uit je gezicht en is ook een goede optie bij warm weer. Het hoofd wordt het warmst tijdens warm weer, dus haar dat het hoofd nóg warmer maakt kan het beste achterop de rug gedragen worden.

Kleine haartjes voeg je toe aan de paardenstaart met een kleine kam en het beste is wanneer de paardenstaart wat hoger wordt gedragen, dus niet direct langs de nek.

Wanneer het echt warm wordt wil je de lucht langs je nek kunnen voelen. Blijven die haartjes niet zitten? Je kan ze met haarlak ‘vast’ sprayen, of met speldjes vastzetten.

Opsteekkapsels


Met lang haar biedt een opsteekkapsel altijd een uitweg. Geschikt voor een evenement, zoals een bruiloft, maar eigenlijk met warm weer altijd wel prettig.

Een opsteekkapsel kan met elastiek. Vastspelden, grote haarspelenden of haarklemmen zijn beter geschikt en kunnen bovendien mooi en een kunstwerk op zich zijn. Je kunt gaan voor een compleet opgestoken kapsel of een half opgestoken kapsel. Een half opgestoken kapsel bereik je in het kort als volgt:


Breng een verstevigende spray aan, het liefst textuurspray. Dit maakt het opsteken makkelijker. Pak het haar wat wil je wilt opsteken en scheidt dat van de onderste haarpartij. Pak de bovenste haarpartij vast en twist deze één keer.

Met een hand houd je deze haarpartij stevig vast, met de ander pak je de spelden of de klem en zet je de haarpartij vast. Je hebt niet altijd spelden of klemmen nodig, ook een goede franse vlecht kun je opsteken.Nog meer opsteekkapsels?

Undercut kapsels

Pinterest staat vol met nog meer leuke frisse zomerkapsels voor de vrouw. Neem de undercut, momenteel populair bij jongeren.

Het achterste haar onderaan de nek wordt hierbij gemillimeterd. De ondercut kan gecombineerd worden met een sidecut, waarbij een deel van de onderzijkant van het haar wordt gemillimeterd.

Minder kort kan natuurlijk ook. Het bovenste deel van het haar op het hoofd blijft langer, maar niet te lang. De nek blijft met dit kapsel koel er soms kunnen kappers tekeningen aanbrengen aan het kortgeschoren deel in de nek en zijkant. Bijvoorbeeld een bloem of versieringen.

Kapsels met een sjaaltje

Een kort fris kapsel kan goed gecombineerd worden met een sjaaltje. Bijvoorbeeld een Afrikaanse hoofddoek of een Rose Claire Ruffle sjaal. Deze laatste is een soort sjaaltje dat weleens door Martien Meiland wordt gedragen.

Deze sjaaltjes zijn kunstwerkjes op zich en komen in alle kleuren en vormen, zoals een kleurrijk bloemenmotief.

Sjaaltjes geven ook de mogelijkheid om je kapsel op te steken, waarbij de sjaal als klem of speld dient. Vaak bovenop het hoofd. Bij dit gebruik van de sjaal wordt de sjaal ook weleens een tulband genoemd.

 

Wil je dat de sjaal hoofdzakelijk is om het haar bij elkaar te houden? Of wil je de sjaal zelf ook laten shinen? Ga je voor een rommelige look of compact en net? Hoe dan ook, een sjaal kan uitstekend zijn voor een kapsel tijdens warm weer.

Rommelig knotje

Vlechtkapsels

Written by admin

De trends in herfstjassen voor 2024

schoenentrends

Schoenentrends 2024: trends voor je voeten!