in

Modetrends 2024: de trends voor lente, zomer, herfst en winter 2024

Laatste update: February 13, 2024 door admin

Nu 2024 voor de deur staat wordt het tijd dat we alvast eens een kijkje nemen naar de grootste modetrends voor 2024. Het ziet ernaar uit dat 2024 helemaal in het teken zal staan van comfort (met leuke slippers), pastel en toffe prints. Kom hier alvast te weten wat de grootste modetrends zullen zijn voor de lente en zomer van 2024!

 

Modetrends 2024

Wanneer we naar de modetrends voor de lente en zomer van 2024 kijken beginnen we best met de lente van 2024. Natuurlijk zullen deze seizoenen in elkaar overgaan – maar toch zijn er bepaalde prints, texturen en modeartikelen waarvan we denken dat ze minder vaak gezien zullen worden in de zomer.

    1. modetrends 2021
    2. Huiselijke slippers

Nu we met z’n allen enkele maanden thuis hebben gezeten – de ene Zoom meeting na de andere, zijn er toch bepaalde dingen die we liever niet opgeven wanneer we uiteindelijk weer naar buiten mogen.

Comfortabel schoeisel blijkt zo een van die dingen te zijn!

Merken en designers zoals Gucci, Simone Rocha, en Carlotta Ray verschenen al op de catwalk met stijlvolle slippers die ook makkelijk in een professionele omgeving gedragen kunnen worden!

Geen metershoge hakken meer – maar puur comfort en genot! Gezien de slippers vaak erg fluffy en warm zijn is het best deze te dragen in de lente van 2024.

    1. Flower Power Prints

In de lente van 2024 zal alles om leuke, fleurige flower power prints gaan. Denk aan toffe jumpsuits, gewaagde prints op kleedjes, en prachtige broeken die je dag opfleuren.

Hoe groter en hoe kleurrijker de prints, hoe beter. Valentino ging aan het werk en betoverde met een lange gele jurk met prachtig bloemenpatroon.

Christopher John Rogers liet zich dan weer inspireren door de jaren 1980 en 1990 om een prachtige, kleurrijke bloemenjurk te maken. Om deze lente en zomer dus helemaal in te zijn is het een goed idee om leuke prints uit te kiezen in felle kleuren die passen bij jouw kleuren!

    1. Kleurrijke Jassen

Gezien het in de lente ’s ochtends en in de avond vaak nog wat te koud is om zonder jas rond te lopen, kijken we hier alvast even naar de nieuwe trends wanneer het op jassen aankomt.

Zo zien we dat in de lente van 2024 alles zal draaien om grote, kleurrijke jassen – met of zonder grote prints.

De Antwerpse designer Dries Van Noten experimenteerde zo alvast met strepen op een lange jas, terwijl de modellen van Prada de catwalk op gestuurd werden met grote witte jassen en prachtige, klassieke doch gewaagde prints.

Doro Oluwo koos dan weer voor grote, lange jassen met een tribal print – iets dat we ook in de zomer zeker terug zien komen.

    1. Jassen en Jurken met een riem om de taille

Al eeuwenlang probeert de mode om de vrouwelijke vormen op een zo goed mogelijke manier naar buiten te laten komen – en hoe beter dit te doen dan door de taille te accentueren. Haal die taille riemen van 2010 alvast maar weer boven, want ze zijn weer helemaal in dit jaar!

Chloe gebruikte een grote riem on een contrast te creëren tussen de rok en het shirt terwijl de fashionistas op Milan Fashion Week reeds begrepen dat een goedgeplaatste, gewaagde riem hét modeaccessoire is van 2024!

Indien je een leuke riem wil kopen stem je deze best op voorhand af op outfits die je reeds hebt. Op die manier kan je de riem zo vaak mogelijk aandoen en er de hele lente en zomer lang fantastisch uitzien!

    1. Oversized en wijde jeansbroeken

Hoewel het in de zomer vaak te warm is om in jeansbroek buiten te komen, zullen grote en oversized jeansbroeken erg populair zijn in de lente van 2024!

Hoewel de modellen van Balenciaga eruit zagen alsof ze recht uit de jaren 1990 kwamen, kunnen we de keuze van de ontwerpers om voor grote, comfortabele jeansbroeken te kiezen enkel toejuichen.

Ook Victoria Beckham besloot om met grote jeansbroeken in haar collectie voor de lente van 2024 op te nemen. Indien je niet zo’n grote fan bent van die oversized jeansbroeken kan je altijd kiezen voor een leuke, loszittende boyfriend jeans zoals die van Celine.

Modetrends voor de zomer van 2024

Nu we weten wat uit te kiezen voor de lente van 2024 nemen we een kijkje naar de leukste en meest verassende modetrends voor de zomer van 2024. Hier zullen we vooral zien dat leuke kleuren, patronen, oversized kleren, en handwerk weer helemaal in zijn.

    1. Oversized hemden

In de zomer houden we het graag lekker koel – en dat kan met oversized, loszittende hemden. Hoewel heel wat designers deze trend de afgelopen jaren reeds hebben geprobeerd om deze trend te lanceren ziet het ernaar uit dat het in de zomer van 2024 eindelijk raak zal zijn.

Vaquera zette alvast in op grote hemden en te grote broeken terwijl Coach het oversized hemd eerder als een jurk gebruikt. Vergeet trouwens ook niet dat taille riemen weer helemaal in zijn. Je kan deze altijd combineren met een van deze oversized hemden om je figuur in de verf te zetten en een erg hippe outfit te dragen!

    1. Tie-dye

Tie-Dye is weer helemaal in! De leuke tie dye kleuren en patronen veroverden deze winter de catwalks. The Elder Statesman bracht op die manier bijvoorbeeld leuke tie dye jurken uit terwijl Christian Dior koos voor erg leuke tie dye jasjes.

Hoewel je natuurlijk zelf een witte T-shirt kan verven zijn de tie-dye patronen voor de zomer van 2024 doelbewust gecreëerd met erg heldere kleuren. Je gaat dus best zelf even op jacht in de tweedehandswinkel of online om een tie-dye kledingstuk aan te kopen.

    1. Pastel

Een grote fan van pastel kleuren? Dan is dit jouw jaar! Pastel is weer helemaal in de mode in de lente en zomer. Vooral pastel roze, pastelpaars en pastelgeel lijken erg populair te zijn op de catwalks.

Zo kwam Max Mara op de proppen met erg leuke, scouts geïnspireerde pastel outfits in roze, geel en blauw.

Versace herwerkte dan weer de gekende patronen en figuren en gaf ze een pastellen tintje. Je kan eventueel je pastellen broek of T-shirt ook combineren met een toffe tie-dye tote in pastel om helemaal in de mode te zijn!

    1. Mini-Mini rokjes

Het belooft een erg hete zomer te worden met de erg korte minirokjes die deze winter op de catwalks verschenen. De korte rokjes doen zeker en vast terugdenken aan de rokjes die immens populair waren in de jaren 1990.

Dolce en Gabbana combineert hippe patronen met comfortabel jeans in de minirok van hun nieuwe lente/zomer collectie. Miu houdt dan weer vast aan de jaren 60 en 70 in hun kleurrijke outfit met minirok.

  1. Sport outfits

We zitten nu al maandenlang thuis in onze yoga broeken en fitness outfits (zonder al te veel te sporten) en het ziet ernaar uit dat dit in de zomer en lente niet hoeft te veranderen.

Volgens de designers en modellen op de catwalks deze winter kunnen we heus wel in alle comfort naar buiten.

Balenciaga kwam zo op de proppen met een oversized trainingspak en voor Celine mogen we gerust in onze yoga broek blijven rondlopen.

Wat denk jij van deze modetrends? Zou jij hierin rondlopen?

Written by admin

Bruine haarkleuren voor 2024: de mooiste bruine kapsels van het moment

Haartrends 2024 voor dames – de populairste kapsels 2024 van het moment