in

Hoe style je je pony? Onze tips! Een praktische gids voor het stylen van je pony.

Laatste update: April 27, 2023 door admin

Hoe style je je pony? Onze tips! Een praktische gids voor het stylen van je pony.

Als je een pony hebt, weet je hoe lastig het kan zijn om deze elke dag opnieuw te stylen. Het kan een uitdaging zijn om je pony op de juiste manier te knippen en te stylen, vooral als je niet veel ervaring hebt met het stylen van haar.

Gelukkig zijn er verschillende tips en trucs die je kunt gebruiken om je pony er perfect uit te laten zien, elke dag opnieuw.

Ook handig om te lezen: hoe zelf je pony knippen & welke pony past bij jouw gezichtsvorm

hoe-je-pony-stylen
hoe-je-pony-stylen

Een van de belangrijkste dingen om te onthouden bij het stylen van je pony is dat het belangrijk is om de juiste producten te gebruiken.

Een goede kwaliteit haarlak en styling crème kunnen een wereld van verschil maken bij het creëren van de perfecte look. Daarnaast is het belangrijk om de juiste tools te gebruiken, zoals een goede föhn en een ronde borstel.

In dit artikel delen we onze beste tips en trucs voor het stylen van je pony. Of je nu op zoek bent naar een casual of een meer formele look, wij hebben de tips die je nodig hebt om je pony er perfect uit te laten zien.

Lees verder om meer te weten te komen over hoe je je pony kunt stylen en er elke dag opnieuw geweldig uit kunt zien.

korte-pony-stylen
korte-pony-stylen

Kies het juiste type pony

Als je een pony overweegt, is het belangrijk om het juiste type te kiezen dat past bij de vorm van jouw gezicht. Er zijn verschillende soorten pony’s die je kunt overwegen:

Rechte pony

Een rechte pony is een pony die recht over je voorhoofd valt en je wenkbrauwen bedekt. Dit type pony is geschikt voor mensen met een lang gezicht, omdat het de lengte van het gezicht kan verminderen.

Een rechte pony is ook geschikt voor mensen met een hoog voorhoofd.

rechte-pony-stylen
rechte-pony-stylen

Schuine pony

Een schuine pony is een pony die aan de zijkant van je gezicht begint en schuin over je voorhoofd valt. Dit type pony is geschikt voor mensen met een rond gezicht, omdat het de ronde vorm kan verzachten. Een schuine pony is ook geschikt voor mensen met een hoekig gezicht, omdat het de harde lijnen kan verzachten.

Gekrulde pony

Een gekrulde pony is een pony die in krullen over je voorhoofd valt. Dit type pony is geschikt voor mensen met krullend haar, omdat het de krullen kan accentueren. Een gekrulde pony is ook geschikt voor mensen met een hartvormig gezicht, omdat het de breedte van het voorhoofd kan verminderen.

pony-stylen
pony-stylen

Overweeg je gezichtsvorm

Bij het stylen van je pony is het belangrijk om rekening te houden met je gezichtsvorm. Hieronder vind je onze tips voor verschillende gezichtsvormen.

Ronde gezichtsvorm

Als je een rond gezicht hebt, kun je het beste kiezen voor een pony die je gezicht langer maakt. Ga voor een schuine pony die aan de zijkanten langer is dan in het midden. Hierdoor lijkt je gezicht langer en minder rond.

Je kunt ook kiezen voor een pony met laagjes die je gezichtsvorm verzachten. Vermijd een rechte pony die je gezicht nog ronder kan laten lijken.

Vierkante gezichtsvorm

Als je een vierkant gezicht hebt, kun je het beste kiezen voor een pony die je gezicht verzacht. Ga voor een zachte, ronde pony die tot net boven je wenkbrauwen komt. Hierdoor wordt de hoekigheid van je gezicht minder benadrukt.

Je kunt ook kiezen voor een pony met laagjes die je gezichtsvorm verzachten. Vermijd een rechte pony die de hoekigheid van je gezicht kan benadrukken.

Ovale gezichtsvorm

Als je een ovale gezichtsvorm hebt, heb je geluk! Bij deze gezichtsvorm past bijna elke pony. Je kunt kiezen voor een rechte pony, een schuine pony of een pony met laagjes. Het belangrijkste is dat je kiest voor een pony die bij jouw persoonlijke stijl past.

Kies de juiste lengte

Als het gaat om het stylen van je pony, is de lengte van je pony een belangrijke factor om te overwegen. Hier zijn enkele tips om de juiste lengte te kiezen:

 • Als je een hoog voorhoofd hebt, kies dan voor een lange pony die je voorhoofd bedekt.
 • Een korte pony kan goed werken als je een klein voorhoofd hebt of als je een meer edgy look wilt.
 • Als je een rond gezicht hebt, kies dan voor een zijkant gescheiden pony die je gezicht langer doet lijken.
 • Een rechte pony kan goed werken als je een ovaal gezicht hebt.

Als je niet zeker weet welke lengte het beste bij je past, vraag dan advies aan je kapper. Zij kunnen je helpen bij het kiezen van de juiste lengte die past bij de vorm van je gezicht en je haarstijl.

hoe-pony-stylen
hoe-pony-stylen

Kies de juiste stylingproducten

Voor droog haar

Als je pony droog is, is het belangrijk om producten te gebruiken die hydrateren en vocht vasthouden. Kies bijvoorbeeld voor een leave-in conditioner of een haarmasker speciaal voor droog haar. Gebruik daarnaast een serum of olie om je pony extra te voeden en pluis te verminderen.

Voor vet haar

Als je snel last hebt van vet haar, is het belangrijk om lichte producten te gebruiken die je pony niet verzwaren. Kies bijvoorbeeld voor een droogshampoo om je pony op te frissen en gebruik een lichte mousse of haarspray om je pony in model te brengen.

Voor krullend haar

Als je krullend haar hebt, is het belangrijk om producten te gebruiken die je krullen definiëren en pluis verminderen. Kies bijvoorbeeld voor een leave-in conditioner speciaal voor krullend haar en gebruik een stylingcrème of gel om je krullen te definiëren. Gebruik daarnaast een diffuser om je pony te drogen en pluis te verminderen.

Kies de juiste tools

Wanneer je je pony gaat stylen, is het belangrijk om de juiste tools te kiezen. Hieronder bespreek ik drie veelgebruikte tools: de krultang, stijltang en föhn.

Krultang

Een krultang is perfect om je pony een mooie krul te geven. Kies een krultang met een diameter die past bij de gewenste krulgrootte. Voor kleine krullen kies je een krultang met een diameter van 1 centimeter. Wil je grotere krullen? Kies dan voor een krultang met een diameter van 2 tot 3 centimeter. Vergeet niet om een hittebeschermende spray te gebruiken voordat je begint met krullen.

Stijltang

Een stijltang is ideaal om je pony te stijlen. Kies een stijltang met keramische platen om beschadiging van je haar te voorkomen. Zorg ervoor dat je haar helemaal droog is voordat je begint met stijlen. Verdeel je haar in kleine secties en haal de stijltang rustig door je haar. Vergeet niet om een hittebeschermende spray te gebruiken voordat je begint met stijlen.

Föhn

Een föhn is handig om je pony in model te brengen. Gebruik een ronde borstel om je pony te föhnen en zorg ervoor dat je de föhn niet te dicht op je haar houdt om beschadiging te voorkomen. Föhn je haar in de richting waarin je het wilt hebben. Wil je je pony naar links dragen? Föhn dan je pony naar links. Vergeet niet om een hittebeschermende spray te gebruiken voordat je begint met föhnen.

Tips voor het stylen van je pony

Als je een pony hebt, wil je hem natuurlijk zo goed mogelijk stylen. Hier zijn een paar tips om je te helpen:

 • Gebruik een föhn om je pony te drogen en in model te brengen. Begin bij de wortels en werk naar de uiteinden toe.
 • Gebruik een ronde borstel om je pony te stylen. Wikkel je pony om de borstel en föhn hem terwijl je de borstel naar beneden trekt.
 • Als je pony te lang is, knip hem dan niet zelf bij. Ga naar een kapper om het te laten doen. Zo voorkom je dat je per ongeluk te veel afknipt.
 • Gebruik haarspray om je pony op zijn plaats te houden. Spray het op je borstel en kam het door je pony heen.
 • Als je een pony hebt die snel vet wordt, was hem dan niet te vaak. Was hem alleen als het echt nodig is en gebruik een droogshampoo tussen de wasbeurten door.

Met deze tips kun je je pony op een eenvoudige manier stylen en er altijd op je best uitzien!

Veelgemaakte fouten bij het stylen van je pony

Als het gaat om het stylen van je pony, zijn er veelgemaakte fouten die je moet vermijden om ervoor te zorgen dat je er op je best uitziet. Hier zijn een paar veelvoorkomende fouten:

 • Te veel haar knippen: Het is belangrijk om niet te veel haar af te knippen bij het stylen van je pony. Als je te veel haar afknipt, kan het er onnatuurlijk uitzien en kan het moeilijk zijn om het weer te laten groeien als je het niet mooi vindt.
 • De verkeerde vorm kiezen: Het is belangrijk om de juiste vorm te kiezen voor je gezicht. Als je een ronde gezichtsvorm hebt, wil je misschien een schuine pony, terwijl als je een hoekige gezichtsvorm hebt, je misschien beter af bent met een rechte pony.
 • Te veel product gebruiken: Het is belangrijk om niet te veel product te gebruiken bij het stylen van je pony. Te veel product kan ervoor zorgen dat je haar er vettig uitziet en kan het moeilijk maken om het in model te houden.
 • De verkeerde tools gebruiken: Het is belangrijk om de juiste tools te gebruiken bij het stylen van je pony. Als je bijvoorbeeld een krultang gebruikt om je pony te stylen, kan het er onnatuurlijk uitzien en kan het je haar beschadigen.

Door deze veelgemaakte fouten te vermijden, kun je ervoor zorgen dat je pony er op zijn best uitziet en dat je er op je best uitziet.

Conclusie

Na het lezen van dit artikel ben ik ervan overtuigd dat je nu een beter begrip hebt van hoe je je pony kunt stylen. Het is belangrijk om te onthouden dat elke pony anders is en dat je moet experimenteren om te ontdekken wat het beste werkt voor jouw pony en gezichtsvorm.

Door te spelen met verschillende stijlen en technieken, zoals het gebruik van een stijltang of haarspray, kun je je pony er altijd op zijn best uit laten zien. Vergeet niet om je pony regelmatig te knippen om de vorm te behouden en om te voorkomen dat het te lang wordt.

Als je nog steeds niet zeker weet hoe je je pony moet stylen, raadpleeg dan een professionele kapper voor advies. Met een beetje oefening en geduld kun je een stijlvolle en flatterende pony creëren die bij je past!

Written by admin

manicure-tips-handen

Hoe doe je een manicure bij jezelf? Gids en tips voor een professionele thuismanicure!

babylights

Babylights in je kapsel: kapselinspiratie en onderhoud