in

Welk bobkapsel past bij jouw gezicht? Handig overzicht!

Laatste update: March 26, 2023 door admin

Welk bobkapsel past bij jouw gezicht

Ben je je oude kapsel beu? Heb je het gevoel dat het tijd is voor een verandering, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het bobkapsel bestaat al tientallen jaren en is altijd in stijl. Het is veelzijdig, gemakkelijk te onderhouden en kan worden aangepast aan elke gezichtsvorm.

welk bobkapsel staat jou
welk bobkapsel staat jou

Maar welke bob zal jouw unieke kenmerken het meest flatteren? In dit artikel leiden we je door de verschillende soorten bobs en helpen we je de perfecte bob te vinden die bij jouw gezichtsvorm past. Maak je klaar om afscheid te nemen van saaie haardagen!

welk bobkapsel past bij jouw gezicht
welk bobkapsel past bij jouw gezicht

Ongeacht je gezichtsvorm is er een bob die bij je past. Van de klassieke bob tot de gedurfde asymmetrische bob, je kunt een look vinden die past bij jouw unieke stijl en persoonlijkheid. Lees verder voor meer informatie over hoe je kunt bepalen welke bob het beste bij jouw gezichtsvorm past. Een bobkapsel blijft een van dé korte kapsels 2023.

Lees ook: welk kapsel past bij jouw gezicht?

Lees ook: hoe een bobkapsel stylen?

Rond gezicht

Als je een rond gezicht hebt, is het beste bobkapsel voor jou een kapsel dat bij de kin of daarboven raakt. Dit zal je gezicht verlengen en slanker doen lijken. Je kunt ook wat laagjes toevoegen om je haar meer volume en textuur te geven. Blijf weg van te korte of te lange stijlen, want die zullen de rondheid van je gezicht alleen maar accentueren.

bobkapsel rond gezicht
bobkapsel rond gezicht

Als je je haar langer wilt houden, kies dan voor een coupe met lange lagen die het sleutelbeen raakt. Zo verzacht je de ronding van je gezicht en creëer je een meer flatterende look. Je kunt ook wat zachte pony’s toevoegen om je gezicht te omlijsten en een ovale vorm te creëren.

Ovaal gezicht

Als je een ovaal gezicht hebt, is het ideale bobkapsel voor jou een kapsel dat precies bij de kin komt. Dit maakt je gezicht langer en geeft je een sierlijkere uitstraling. Je kunt ook kiezen voor een iets langere bob die net onder de kin valt. Dit geeft wat extra volume aan je haar en geeft je een meer vrouwelijke uitstraling.

bobkapsel ovaal gezicht
bobkapsel ovaal gezicht

Als je steil haar hebt, kun je gaan voor een stompe bob die aan de voorkant langer is en aan de achterkant iets korter. Zo lijkt je gezicht nog ovaler en langwerpiger.

Als je golvend of krullend haar hebt, kun je kiezen voor een gelaagde bob met een pony. Dit omlijst je gezicht en versterkt je natuurlijke golven of krullen.

Driehoekig gezicht

Een driehoekig gezicht is het breedst bij de kaak en het smalst bij het voorhoofd. Als je een driehoekig gezicht hebt, moet je een bob kiezen die aan de achterkant korter en aan de voorkant langer is. Zo wordt je gezicht langer en lijkt het meer ovaal. Vermijd te korte of te lange bobs, want die accentueren alleen maar de breedte van je kaak.

Je kunt ook laagjes gebruiken om een evenwichtigere look te creëren. Laagjes helpen om volume toe te voegen en verzachten je gezichtsvorm, waardoor je een meer ovale vorm krijgt.

Een driehoekige gezichtsvorm wordt gekenmerkt door een smal voorhoofd en kin, met bredere jukbeenderen. Deze gezichtsvorm wordt ook wel een “V-vormig” gezicht genoemd.

Driehoekige gezichten staan goed bij verschillende kapsels. Korte kapsels zoals pixies en bob kunnen helpen om je jukbeenderen te accentueren, terwijl langere kapsels je gezicht kunnen verlengen.

Wat make-up betreft, concentreer je je op het creëren van definitie bij je jukbeenderen met bronzer of blush. Ga voor rokerige of kattenogen om je ogen echt op te laten vallen. En vergeet niet je wenkbrauwen in te vullen om je gezicht wat meer balans te geven.

Diamanten gezicht

Als je een ruitvormig gezicht hebt, is het beste bobkapsel voor jou een kapsel op kinlengte of korter. Dit helpt om je beste eigenschappen te benadrukken, terwijl de nadruk op je gezicht blijft liggen in plaats van op je haar.

Wanneer je een bob voor een ruitvormig gezicht stylt, houd dan de zijkanten iets korter dan de voorkant. Dit geeft je look meer balans en creëert een flatterend silhouet. Om het beste uit je gelaatstrekken te halen, kun je ook laagjes toevoegen voor extra textuur en beweging.

Hartvormig gezicht

Als je een hartvormig gezicht hebt, kun je het beste kiezen voor een bob met een kinlengte of iets korter. Zo breng je het breedste deel van je gezicht (je wangen) in balans met de rest van je gelaatstrekken. Je kunt er ook een paar zijwaartse pony’s aan toevoegen om de balans verder te herstellen.

Als je een hartvormig gezicht hebt, is het ook belangrijk om kapsels te vermijden die te volumineus of te lang zijn, omdat ze je gezicht nog breder kunnen doen lijken. Laagjes en zachte golven zijn geweldige opties.

Ruitvormig gezicht

Als je een ruitvormig gezicht hebt, zijn je voorhoofd en kaaklijn ongeveer even breed en zijn je jukbeenderen het breedste deel van je gezicht. Je hebt waarschijnlijk ook een spitse kin. Om je scherpe trekken in evenwicht te brengen, kies je een bob die zacht en rond is. Vermijd bobs die te hoekig of recht zijn, want die accentueren je scherpe trekken alleen maar.

Je kunt ook kiezen voor laagjes die beginnen bij de kaaklijn en korter worden geknipt rond het gezicht om een zachtere look te creëren. Bangs zijn ook een goede optie, omdat ze je gelaatstrekken verzachten en je gezicht een meer ovale vorm geven.

 

Er zijn veel factoren waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een bobkapsel dat bij je gezicht past. Maar uiteindelijk draait het om twee dingen: je haartype en je gezichtsvorm.

Heb je steil of golvend haar, dan heb je heel wat mogelijkheden om een bobkapsel te kiezen. Maar heb je krullend haar, dan kun je beter kiezen voor een stijl met kortere lagen om pluizen te voorkomen.

En wat de gezichtsvorm betreft, zijn de beste bobkapsels voor ronde gezichten diegene die de kin raken of iets langer zijn. Voor ovale of langwerpige gezichten is elke stijl bob voldoende. En als je een vierkant gezicht hebt, kun je kiezen voor een klassieke bob met stompe uiteinden.

 

 

bobkapsel gezichtsvorm
bobkapsel gezichtsvorm

 

bob rond gezicht
bob rond gezicht

 

bob gezichtsvorm
bob gezichtsvorm

Written by admin

leuke vlechtkapsels

Deze vlechtkapsels moet je proberen +tips

schoenen zomerjurk

Welke schoenen te dragen onder een zomerjurk? Onze stylingtips!