in

Perfecte kapsels voor dun haar? Fijn haar kapsels & tips

Laatste update: November 1, 2022 door admin

Welke kapsels staan leuk bij dun haar? Dun haar ziet er vaak plat en slap uit en kan niet goed een volumineuze stijl vasthouden. Met de juiste kapsels voor dun haar, krijg je de gewenste body en illusie van dikte voor je fijne lokken.

Wij laten je graag de allerbeste tips zien om je haar in een goed kapsel te laten knippen zodat je zo veel mogelijk volume in je kan krijgen. Daarnaast hebben we een lijstje gemaakt van allerlei handige tips om volume in je haar te krijgen.

Kapsels voor dun haar

Kapsels voor fijn steil haar benadrukken de delicate structuur van fijne haarlokken. Hoe korter de lengte, hoe dikker je haar zal lijken.

Dus: korte kapsels voor fijn haar zijn een absoluut goede keuze. In dit artikel lees je alles over kapsels bij dun haar:

Bobkapsels voor dun haar

Door een bob te laten knippen als krullende of golvende haartextuur hebt, kun je direct meer volume aan de uiteinden van je haar geven! Bij rechte haarstijlen kan dit effect ook nog steeds werken, maar het kan wat meer styling vergen om dezelfde hoeveelheid volume te krijgen.

Jaren 70 pony: perfect voor fijn haar

De jaren ’70 zijn helemaal terug: en hoe! Farrah Fawcetts kapsels zijn weer ongelofelijk populair en haar kapsels worden terug ontzettend vaak gevraagd in de kapsalons.

De moderne twist aan deze stijl anno 2023 is iets minder volumineus en ‘vederig’. Je hebt nog steeds een hoop textuur, maar het is meer een losse wave in je haar dan een krul.

Een andere beroemdheid die dé pony uit de jaren 70 weer populairder gemaakt heeft, is Dakota Johnson. Haar lange pony is flatterend voor alle gezichtsvormen.

Met een pony in het midden die in het midden gescheiden is (ook wel curtain bangs genaamd) maak je deze look echt helemaal af. Als je fijn en dun haar hebt, is alle extra volume die je in je kapsel kan krijgen, mooi meegenomen. Laat het dus zeker in lichte laagjes knippen.

 

Voorbeeld van de hippe curtain bangs die direct een seventies-touch geven aan het kapsel.

(bron)

De Rachel

Geen enkel kapsel definieerde de late jaren ’90 en vroege jaren ’00 zoals ‘The Rachel’, het kapsel van Jennifer Aniston uit de televisieshow Friends.

Het draait allemaal om de lagen hier, plus een goede föhn, zodat secties glad en gekruld zijn. Hoewel deze look ons ​​duidelijke herinneringen aan een specifiek decennium oproept is het een tijdloos kapsel.

Hoe ontzettend populair was dit kapsel in de jaren ’90 en ’00? ‘The Rachel’ is nog steeds een kapsel dat heel vaak gevraagd wordt in kapsalons? Echt!

Jennifer Aniston zorgde voor een wereldwijde trend. De ‘Rachel’ is wat veranderd per seizoen van Friends, maar het is nog steeds heel geschikt als je dun haar hebt.

Dé truc om je fijne haar wat meer body te laten geven, is je haar niet te lang te laten groeien, samen met laagjes!

(bron)

Beachy Waves

Deze stijl is geweldig omdat je er gepolijst uitziet, maar niet alsof je té hard hebt geprobeerd. Je haar is nog lekker rommelig (hello, volume), maar toch kan je het bij verschillende outfits dragen: van een gemakkelijke jeans en shirtje tot een cocktailjurk die je wat meer boho vibes wilt geven.

 

De gemakkelijkste manier om deze look te krijgen, is door kleine stukjes haar te draaien met een krultang en vervolgens de golven te besproeien met een lichtgewicht, texturerende haarlak. Deze afwerkingsstap helpt de krullen vast te houden zonder het haar plakkerig of stijf te maken.

Hoe kan je dit kapsel krijgen? Je hebt een goeie krultang nodig: prep je haren eerst met een beetje haarmousse of een hittespray.

Zo bescherm je je haren tegen de hitte. Vervolgens krul je je haren. Laat de krullen afkoelen en ga er met je vingers door tot je de krullen er wat uitgekregen hebt en nog een wave in je haar hebt. Afwerken met wat haarlak.

 

 

(bron)

Lang bobkapsel voor fijn haar

Nog een kapsel dat heel leuk staat als je fijn haar hebt: een lange bob of lobkapsel. Zo kan je toch nog mediumlang haar hebben en wat meer volume in je haren krijgen.

Steile bob

Zie het verschil hieronder: lang, dun haar dat nog veel dunner lijkt door de lengte versus het haar geknipt in een frisse bob!

De lange haren zorgen ervoor dat je gezicht én langwerpiger lijkt, maar het gewicht van je lange haar zorgt ook nog eens voor nog minder volume.

Ook als je dun haar hebt of fijn haar, kan je prima kiezen voor een pony!

Korte kapsels voor dun haar

Ik vertelde je hierboven al dat korter haar vaak een goed idee is als je dun, futloos haar hebt. Een kort kapsel (nog meer korte kapsels) zorgt voor véél meer volume en schwung in je haren!

Hoe krijg je meer volume in je haar?

Stap 1 heb je nu achter de rug: je weet welk kapsel ideaal is om te laten knippen. Maar: hoe onderhoud je je kapsel dan en krijg je zo veel mogelijk volume in je haar? Geen nood: wij hebben de allerbeste tips voor jou verzameld!

Lang leve droogshampoo

Ah, droogshampoo! Het werkt misschien niet altijd perfect tegen vet haar, maar het is perfect om extra volume in je haar te krijgen!

Volumepoeder

Nog een grote favoriet hier: volumepoeder! Het werkt een beetje zoals droogshampoo maar je krijgt er veel meer volume voor in de plaats.

Was je haar niet te vaak

Je haar niet te vaak wassen is ook perfect om extra volume te krijgen. Hoe vaker je je haren wast, hoe sneller je haren vet worden. En we weten allemaal dat vet haar niet bepaald volume heeft! Probeer dus het wassen van je haren wat af te bouwen naar een 2-tal keer per week.

Verwissel je shampoo

Nog een tip: er zijn verschillende soorten shampoos op de markt en dat is met een reden. Ik geloofde er vroeger niet zo veel van, maar er zijn dus écht shampoos die voor veel meer volume kunnen zorgen!

Als je dun haar hebt, gebruik je het beste een shampoo die speciaal gemaakt is voor haar met weinig volume of een shampoo voor vet haar.

 

Ook interessant: blonde haarkleuren

Ook interessant: felle haarkleuren

Ook interessant: korte kapsels 2023

Heb jij dun haar? Wat denk je van deze kapsels, zou je ze zelf dragen?

Written by admin

5 tips om een luiertas online te kopen (verzorgingstassen online shoppen)

haar zelf verven

Zelf je haren verven: hoe zelf je haarkleur verven?