in

Welke haarkleur past bij jou? Jouw mooiste haarkleur

Laatste update: November 1, 2022 door admin

Welke haarkleur past bij jou? Je haar verven is een beslissing waar je duizend keer over nadenkt voordat je het doet. En dat geldt voor bijna elke vrouw en man.

Haarverf is echter een goede optie als je een extremere make-over wil hebben dan een simpele snit. Met haarverf kun je jouw haar gemakkelijk een spectaculair blonde, intense roodachtige of kastanjebruine glans geven! Maar, welke kleur haar past eigenlijk mooi bij jou?

Wij gaan je helpen en geven je verschillende manieren om te ontdekken welke haarkleur ideaal is voor jou!

Welke haarkleur staat bij jou?

1. Welke haarkleur past: koel of warm

Het is heel belangrijk om te bekijken of je koele of warme ondertinten hebt in je huidskleur.

Enkele voorbeelden van koele haarkleuren: platinablond, koel grijs, koele bruine kleuren, cappuccino haarkleur, koel zwart, zandblond,…

Enkele voorbeelden van warme haarkleuren: goudblond, venetiaans blond, koperrood, chocoladebruin, warm zwart, warmrood,…

welke haarkleur past bij mij

2. Welke haarkleur past bij mij: volgens je oogkleur

Een van de elementen die bepaalt welke haarkleur het beste bij je past, is de kleur van je ogen:

Zwarte ogen

Zwarte ogen: zwarte ogen passen goed bij chocoladebruine, bruine en zwarte haarkleuren. In het geval van donkerbruine ogen ziet mahonie er ook goed uit.

Als dit bij jou het geval is, maar je hebt een erg witte huidskleur, probeer dan chocoladekleurige lokken met babylight highlights in bruine tinten om het gezicht iets minder hard te maken.

Bruine ogen

Bruine ogen: bruine kleuren passen perfect bij dit type oogkleur, maar als de huid erg wit is kun je ook kiezen voor asblond of koperblond (afhankelijk of je koele of warm getinte ogen hebt).

Een bruine basis met gouden accenten kan een zeer flatterende optie zijn voor vrouwen met chocoladebruine of honingkleurige ogen.

Groene ogen

Groene ogen: een bleke huid met deze oogkleur wordt meestal mooi in de spotlight gezet door blonde tinten (warme blonde haarkleuren of met highlights), terwijl een gebruinde huid met groene ogen goed past bij bruin, bronde of koperblond haar.

Blauwe ogen

Blauwe ogen: blonde lokken passen beter bij een bleke huid, terwijl een gebruinde huid met blauwe ogen prachtig oogt met gouden tinten en bruin haar.

Ook kan een zeer bleke huid met zeer lichtblauwe ogen profiteren van donkere brunettes en chocoladetinten, omdat ze een mooi contrast genereren met de teint en de kleur van de iris.

 

3. Welke haarkleur past bij mij: volgens je huidskleur

Welke haarkleur past bij mij volgens mijn huid? Je kunt erachter komen welke huidtint je hebt door te kijken welke (kleding)kleuren het beste bij je gezicht passen.

Je zult zien of de kledingstukken van de koude kleuren (blauw, paars, fuchsia, enz.) of juist de warme kleuren (oranje, rood of geel) domineren. De volgende opties zijn mogelijk:

Licht getinte huid

Lichte huid: mensen met dit type huid kunnen gemakkelijk in de zon verbranden, ze blozen op een duidelijke manier.

Ze kunnen een koele ondertoon hebben (zoals paarsachtig of groen) of warm (zoals goud of oranje) die bepalen welke make-up en haarkleuren het beste bij hen passen.

Medium getinte huid

Medium huid: kastanje met warme reflecties past goed bij dit huidtype. Als je liever kiest voor een blonde tint, dan is het beter om een gouden tint te kiezen en kopertinten en meer zuurstofrijke blonds te vermijden.

Mahonie en chocolade kastanje kleuren kunnen dit huidtype ook begunstigen, altijd afhankelijk van de oogkleur die ermee gepaard gaat.

Donkere of olijfkleurige huid

Gebruinde of olijfkleurige huid: het hele scala aan bruine, chocolade-, zwarte en zelfs violettinten past prachtig bij dit huidtype.

Om het gezicht zachter te maken, is het beter om de haarkleur te combineren met een goede “haar contouring”, een techniek die lichtere tinten geeft aan de voorste lokken van je haar.

Combinatie van ogen en haar

Als je een blanke huid en lichte ogen – blauw of grijs – hebt, hebben Scandinavische blonde of kopertinten de voorkeur. Aan de andere kant zullen te donkere kleuren zoals gitzwart niet echt bij je passen, omdat ze je uitstraling verharden en zorgen voor een erg groot contrast.

Als je echter een lichte huidskleur hebt met bruine, honingkleurige of groenachtige ogen, kies dan voor blond tinten die meer goudkleurig en niet zo koud zijn, of voor lichtbruin zoals “bronde”, met karamelnuances.

Bij een donkere huid met lichte ogen kun je spelen met het brede scala aan kastanje, maar ook kiezen voor een mahonietoon als je de voorkeur geeft aan een roodachtige look. Heb je in plaats daarvan een donkere huid met donkere ogen, kies dan bij voorkeur voor donkere haarkleuren, van bruin tot zwart.

Waarom je haar kleuren? Is het schadelijk? 

Gekleurd haar hoeft niet synoniem te zijn met beschadigd haar. Als je de juiste haarverf gebruikt, kun je je haar voeden terwijl je geniet van je nieuwe look.

Twijfel je toch nog een beetje, dan zou je kunnen kiezen voor een verandering van je natuurlijke haarkleur met highlights. Zo krijg je een natuurlijk effect. Ook bestaan er semi-permantente en tijdelijke haarkleuringen die je eerst kan proberen voor je een definitieve haarkleur kiest.

Grijs haar verven

Met een mooie haarkleuring neem je ook afscheid van grijs haar. Het verschijnen van grijs haar is op een bepaalde leeftijd onvermijdelijk.

Bijna alle vrouwen (vaak ook mannen) hebben vroeg of laat de neiging om hun toevlucht te nemen het op de een of andere manier verbergen van hun grijze haren. Wees niet bang om je haar te verven, je hebt gewoon enkele extra tips nodig als je grijze of witte haren wilt verven.

  • haarverf moet soms langer intrekken op witte en grijze haren
  • soms moet je haar op voorhand gepigmenteerd worden (dit laat je beter door een kapper doen)
  • kleur heeft de neiging om snel te vervagen als je grijs haar hebt
  • kies voor gespecialiseerde haarverf voor wit haar en grijs haar
  • kies voor een gespecialiseerde shampoo en conditioner

De voordelen van je haren verven

Het kleuren van je haar heeft meerdere voordelen. Zo kan het bijdragen je gevoel van eigenwaarde verbeteren. Een andere look kan deugd doen.

Wees niet bang om je haar te verven: als jij je goed voelt over je beslissing, dan zal dit zich weerspiegelen in je houding en vooral in het vertrouwen dat je ten opzichte van jezelf voelt. Andere voordelen zijn:

  • de juiste tint haar en highlights zorgen ervoor dat je gezicht er slanker en eleganter uitziet.
  • met een nieuwe en correcte kleur heb je minder make-up nodig. (lees meer over een kleurenanalyse)
  • door verschillende kleuren te mengen, kun je een unieke tint creëren die moeilijk te kopiëren is.

Populaire haarkleuren

Rose gold blond

Roze blond: de meest gewaagde blondine met rose gold highlights, “roze blond” zoals het ook bekend staat. (nog meer blonde haarkleuren)

Platinablond

Platinablond: als je momenteel de meest modieuze blonde kleur van de afgelopen seizoenen draagt, kun je kiezen voor roze blond om je imago te veranderen.

Dirty blonde

Dirty blonde: de bekende “dirty blonde” is eentje waarbij, hoewel het haar behoorlijk verkleurd is, de wortels duidelijk donker blijven. Als dat je huidige look is en je wilt veranderen, dan kun je voor platinablond gaan.

Bruine haarkleuren

Bruin: als je haar een bruine tint heeft, probeer het dan meer leven te geven met een tint die chocolade-, goud- en crèmekleurige blonde lokken op strategische punten combineert om de look te verlichten.

Koperkleur

Koper: voeg nuances toe aan je roodachtige haar met karamelkleurige highlights met behulp van de balayage-techniek. Het idee is om het oplichtende effect van de zon na te bootsen (wat vroeger wel eens ‘coupe soleil’ genoemd werd).

Mahoniekleur

Mahonie: verander je look volledig door je haar te kleuren met een basis van pure chocolade en wat meer body te geven met highlights in warme kopertonen.

Gitzwarte haarkleur

Gitzwart: je kunt je imago totaal veranderen door te kiezen voor een violetzwarte kleur die je haar laat sprankelen en extra nuances geeft.

Ontdek ook de haarkleuren 2023

Lees ook: blonde haarkleuren 2023

Lees ook: bruine haarkleuren 2023

 

Written by admin

opsteekkapsels

De mooiste opsteekkapsels 2024: opgestoken kapsels voor vrouwen

Sneakertrends 2024: deze sneakers zijn dit jaar in de mode